Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı

Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı

hindistan-cevizli-ekmek-kadayifi

Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı Malzemeler:

1 litre süt

200 gram toz şeker

80 gram tereyağı

80 gram un

50 gram Hindistan cevizi

150 gram ekmek kadayıfı

150 gram kırmızı orman meyveleri

100 gram kaymak

8 parça gümüş yaprak (isteğe göre)

 

Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı Hazırlanışı:

Geniş bir tencerede önce tereyağının yarısını (40 gr) yağı eritin. Unu ekleyip 4,5 dakika kavurun. Sütü ve şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Mikserle çok düşük devirde 5 dakika kadar çırpın. Kalan 40 gram çiğ tereyağına, Hindistan cevizini ilave edin. Mikserle 10 dakika boyunca çırpın ki yoğun bir kıvam elde edin. Servis kaselerine önce ince dilimler halinde ekmek kadayıflarını yerleştirin. Üzerlerine de muhallebiyi paylaştırın. İsteğe göre kırmızı orman meyveleri ve mevsim meyveleri püresi (kayısı, şeftali gibi) ve kaymak ile tatlının sunumunu tamamlayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz