Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

 

 ayva-tatlisi

Ayva Tatlısı İçin Malzemeler

6 adet orta boy ayva

2 su bardağı su

5 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Kaymak

 

Ayva Tatlısı Hazırlanışı

Ayvaları yıkadıktan sonra kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını, baş ve son kısımlarını düzgünce kesin. Tencereye ayvaları yerleştirin. Üzerine suyu ekleyin. Ardından ayvanın kabuklarını ve çıkardığınız çekirdekleri ekleyip çok kısık olmayan ateşte 15 dakika pişirin. Daha sonra üzerine 5 su bardağı toz şekeri ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Piştikten sonra ayvalarınızın kızardığını fark edeceksiniz. Borcama ayvaları düzgün bir biçimde yerleştirin. Tenceredeki jöleleşmiş suyu özenle ayvaların ortasına koyun. Ayvalar soğuduktan sonra üzerine kaymağı ve cevizi koyup servise sunun (renginin daha kırmızı olmasını isterseniz vişne suyunda pişirebilirsiniz).

OKU ➤  Ayva Tatlısı

Tavsiye

Ekşimik (Çökelek)

Ekşimik (Çökelek)

Ekşimik (Çökelek)   Malzemeler: 1 kilo ekşimiş yoğurt 1 bardak su 1 yemek kaşığı limon …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.