Çikolata Soslu Parfe (6 Kişilik) Çikolata Soslu Parfe İçin Malzemeler 60 gram su 60 gram şarlot tozu 250 gram sıvı krema 35 gram damla çikolata Sosu İçin: 100 gram süt 8 gram un 20 gram toz şeker 5 gram kakao 60 gram bitter çikolata 1 gram vanilya Çikolata Soslu Parfe Hazırlanışı Kremayı mikserde 3 dakika çırpın. Su ve şarlot …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Cennet Çamuru
Cennet Çamuru (4 – 6 Kişilik) Cennet Çamuru İçin Malzemeler 750 gram kadayıf Yarım kilo kaymak 250 gram tereyağı 150 gram toz Antep fıstığı 1 yemek kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2 su bardağı toz şeker Şerbeti İçin: 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Cennet Çamuru Hazırlanışı Kadayıfı tiftikleyip yağ ile karıştırın. Kadayıfı ocağa yayın …
Devamını oku »Cheesecake
Cheesecake (4 – 6 Kişilik) Cheesecake İçin Malzemeler 280 gram krem peynir 100 gr toz şeker 3 adet bütün yumurta 20 gram nişasta 100 gram krema Crumble İçin: 2 paket eti burçak 200 gram tereyağı 80 gram toz şeker 5 gram tuz Cheesecake Hazırlanışı Krem peynir ve şekeri büyük bir kaba koyup çırpma teli ile çırpın . Un ve vanilyayı …
Devamını oku »Pavlova Tatlısı
Pavlova Tatlısı (6 Kişilik) Pavlova Tatlısı İçin Malzemeler: 6 adet yumurta akı 350 gram toz şeker 1 çorba kaşığı mısır nişastası 200 ml. krema 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi 1 tutam tuz Süslemek İçin: Orman meyveleri Pavlova Tatlısı Hazırlanışı Fırını 140 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Elektrikli çırpıcıyı düşük hızda çalıştırarak yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpmaya başlayın. Aralıklı …
Devamını oku »Panna Cotta
Panna Cotta (4 Kişilik) Panna Cotta İçin Malzemeler: 1,250 gram krema 250 ml. süt 200 gram şeker 500 gram bitter çikolata 500 gram beyaz çikolata Taze nane Panna Cotta Hazırlanışı: Krema, süt ve şekeri ocakta kaynattıktan sonra çikolataları ekleyin ve arzunuza göre iki renk halinde bardaklara doldurun. Bardakları soğumaya bırakın. Yine arzunuza göre farklı meyvelerle servis edebilirsiniz. #PannaCotta #PannaCottaTarifi #TatlıTarifleri …
Devamını oku »Vişneli Brownie
Vişneli Brownie (4 – 6 Kişilik) Vişneli Brownie İçin Malzemeler 150 gram bitter kuvertür çikolata 150 gram tereyağı 180 gram toz şeker 100 gram un 100 gram damla çikolata 100 gram ceviz 20 gram krema 3 adet yumurta 2 gram vanilya 20 gram vişne Vişne Sos İçin: 1 litre su 1 kilo vişne 500 gram şeker Kırmızı gıda boyası 500 …
Devamını oku »Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Çıtır Kadayıflı Muhallebi (4-6 Kişilik) Çıtır Kadayıflı Muhallebi İçin Malzemeler: 750 ml. süt 200 ml. krema 200 gram toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) 1 adet yumurta 50 gram tereyağı 250 gram tel kadayıf Çıtır Kadayıflı Muhallebi Hazırlanışı: Sütü, şekeri, kremayı ve vanilyayı kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Yumurtanın sarısını, buğday nişastasını ve 1 kahve fincanı sütü …
Devamını oku »Hurma Tatlısı
Hurma Tatlısı (4 Kişilik) Hurma Tatlısı İçin Malzemeler 8-10 adet iri hurma 3 adet kuru incir 3-4 adet kuru kayısı 7-8 adet ceviz içi 1 kahve fincanı kuru dut 1 kahve fincanı toz fıstık 2 tatlı kaşığı bal 3 yemek kaşığı krema Yarım çay kaşığı toz tarçın 1 su bardağı süt Hurma Tatlısı Hazırlanışı Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp küçük bir tencerede, …
Devamını oku »Vişneli Pay
Vişneli Pay (4 – 6 Kişilik) Vişneli Pay İçin Malzemeler 3 adet yumurta Bir fiske tuz 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 veya 3 su bardağı un Vişne Vişneli Pay Hazırlanışı Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarına bir fiske …
Devamını oku »Karamelli Trileçe
Karamelli Trileçe (4 – 6 Kişilik) Karamelli Trileçe İçin Malzemeler Keki İçin: 4 adet yumurta 1,5 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 fiske tuz Şerbeti İçin: 3 su bardağı süt 1 paket süt kreması 1 su bardağı şeker Karameli İçin: 5 yemek kaşığı şeker (Ben esmer şeker kullandım) 1 paket …
Devamını oku »