Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN Tarif: Samah (1 Tepsi İçin) Malzemeler: Hamuru İçin: 2 su bardağı un 11 gram kuru maya Birkaç dal taze kekik Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı krema 2,5 Türk kahvesi fincanı ılık su Domates Sosu İçin: (1 Kavanoz Sos İçin) 1 kilo domates …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Limonlu Parfe
Tarif: Özgür BAYKAL (6 Kişilik) Malzemeler: 1 poşet krem şanti 1 su bardağı soğuk süt 1 paket krema (200 ml) 2 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 su bardağı pudra şekeri ¾ su bardağı iri çekilmiş fındık içi 1 tutam ince kıyılmış nane 1 paket vanilya 10-12 adet petibör bisküvi Limon Sosu İçin: 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın …
Devamını oku »Fırında Köz Biberli Köfte
Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Prodüksiyon ve Yapım: İnci BAK 3-4 Kişilik Malzemeler: 5 adet kapya biber 300 gram köftelik kıyma 1 yumurtanın sarısı 1 dilim bayat ekmek içi 3-4 dal maydanoz 3-4 dal dereotu 3-4 dal nane Tuz, kimyon Domates Sosu İçin: 1 su bardağı domates suyu 1 çay bardağı domates püresi 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su Tuz, …
Devamını oku »Mozaik Pasta
Fotoğraf: Özgür Bakır (6 – 8 Kişilik) Malzemeler: 2 paket petibör bisküvi 2 paket bitter çikolata 2 çorba kaşığı krema 125 gram tereyağı 3-4 çorba kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: 2 paket petibör bisküviyi iri parçalar halinde kırın. 2 paket bitter çikolatayı (160 gr), 2 yemek kaşığı kremayı, 125 gram tereyağını, tarçını ve …
Devamını oku »Buğdaylı ve Kinoalı Yoğurt Çorbası
Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Prodüksiyon ve Yapım: İnci BAK 4 Kişilik Malzemeler: 1 çay bardağı buğday 1 litre içme suyu 1 yemek kaşığı kinoa 1 adet havuç 200 gram yoğurt 1 yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz, kimyon 3-4 dal frenk soğanı (isteğe bağlı) Hazırlanışı: Birkaç saat suda beklettiğiniz buğdayı süzün ve tencereye aktarın. Üzerine suyu …
Devamını oku »Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav
Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 demet taze soğan 2 adet temizlenmiş enginar Tuz Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla durulayıp süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Enginarları küp şeklinde doğrayın, zeytinyağında 10 dakika …
Devamını oku »Çikolatalı Cheesecake
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Tabanı İçin: 1 paket burçak bisküvi 1 paket pötibör bisküvi 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı portakal suyu Peynirli Karışım İçin: 1 çay bardağı toz şeker 3 adet yumurta 400 gram tatlı lor (tercihen tuzsuz ve günlük) 100 gr labne peyniri (suyu iyice süzülmüş) 50 gram krem peynir …
Devamını oku »Etsiz Yaprak Sarma
(6-8 Kişilik) Tarif: Müge Hüner Malzemeler: 500 gram taze asma yaprağı 2 su bardağı baldo pirinci 2 adet salçalık kırmızıbiber 5 adet sivri biber 4 adet orta boy domates 4 adet orta boy soğan Yarım demet maydanoz 2 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul …
Devamını oku »Havuçlu Kek
Tarif: Müge Hüner (6-8 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 3 su bardağı rendelenmiş havuç 2,5 su bardağı un 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 2 tatlı kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı …
Devamını oku »Kuzu Etli Çağla Yemeği
Prodüksiyon: İnci Bak – Tarif: Gülümser Karadayı (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram taze çağla meyvesi 500 gram kuzu eti 2-3 adet orta boy domates 1 adet soğan 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Çağla meyvesini, akan suyun altında ovarak yıkayın ve tüylerinden iyice arındırın. Süzülünce boyuna ikiye kesin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın. Eti, zeytinyağı …
Devamını oku »