Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 4)

Tatlı Tarifleri

Mantarlı Turnayemişli Makarna

(4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet küçük boy soğan 500 gram istiridye mantarı 4 dal maydanoz 320 gram pappardelle cinsi makarna 50 gram turnayemişi kurusu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 çay kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk) 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Tuz, karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup şerit şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyin, büyük olan mantarları ikiye bölün. Maydanozun …

Devamını oku »

Fırın Sütlaç

(4 Kişilik) Malzemeler: 1.5 çay bardağı pirinç 3 su bardağı su 1.5 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı pirinç unu 1 litre süt 1 poşet şekerli vanilin Hazırlanışı: Pirinci ve suyu tencereye aktarın. Pirinç pişip suyunu çekinceye kadar kaynatın. Pirinç ununu yarım bardak süt ile ezin ve bu karışımı kalan süt ile birlikte pirincin üzerine ekleyin. Pişirmeye devam edin. …

Devamını oku »

Yaz Sebzeli Kepekli Pilav

Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı kepekli pirinç 3,5 su bardağı sıcak su 2 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 su bardağı bezelye Hazırlanışı: Bezelyeyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın. Kepekli pirinci …

Devamını oku »

İrmikli ve Limonlu Kurabiye

Fotoğraf: Özgür Bak – Prodüksiyon: İnci Bak (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 4 çorba kaşığı ince irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 2 adet yumurtanın sarısı 2 su bardağı un 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık içi 1 adet limonun …

Devamını oku »

Fırında Patlıcan Yelpazesi

Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik)  Malzemeler: 4 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 2 adet büyük boy soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, kimyon Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyun. Sapından kopmayacak şekilde boyuna dörde kesin. 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş soğuk suda iç malzemeyi hazırlayana dek bekletin. İç malzemesi için; …

Devamını oku »

Kuru Üzümlü Tatlı Poğaça

Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (1 Tepsi İçin – 15 adet) Malzemeler: 120 gram bitkisel margarin (veya tereyağı) 1 adet yumurtanın akı 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 çorba kaşığı limon suyu 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 su bardağı kuru üzüm 2 su bardağı un Üzeri İçin: 1 …

Devamını oku »

Çilek Sorbe

Hazırlayanlar: Şef/Yazar: Yunus Emre Akkor – Şef Çiğdem Seferoğlu (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo çilek 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı salep Hazırlanışı: Şeker ve salebi bir buzdolabı poşetinde iyice karıştırın. Bu karışıma su ilave ederek bir taşım kaynatın. Kaynayan karışımı soğumaya bırakın. Yıkayıp ayıkladığımız çilekleri püre haline getirin. Püre haline gelen çilekleri soğuyan …

Devamını oku »

Havuçlu ve Bademli Pasta

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Prodüksiyon: İnci BAK Tarif: Özgür BAYKAL (8 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı rendelenmiş havuç 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çay kaşığı kabartma tozu 2,5 su bardağı un 1 çorba kaşığı tarçın 1 su bardağı dövülmüş badem içi Dış Kaplaması İçin: 1 paket kremşanti 200 gram labne peyniri 2 çay bardağı …

Devamını oku »

Kıymalı Sebze Dolma

Fotoğraf: Özgür BAKIR  (8 Kişilik) Malzemeler: 6 adet kabak 6 adet patlıcan 300 gram kıyma 4 adet orta boy soğan Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı pirinç Tuz, karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı Salçalı Sosu İçin: 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı zeytinyağı 500 ml sıcak su Kabak-Patlıcan İçi Ezmesi İçin: 4 diş sarımsak 1 …

Devamını oku »

Patatesli Rulo Börek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 4 adet hazır yufka 6 adet orta boy patates 100 gram margarin 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı Üzeri İçin: Susam, çörek otu, haşhaş tohumu Hazırlanışı: Patatesleri iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli örtecek kadar su ilave edin. Patatesleri …

Devamını oku »
Deneme bonusu