Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK

(4- 6 Kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak tavuk suyu

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet bütün tavuk eti

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye aktarın. Üzerini kapatacak kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip haşlamaya bırakın. Tavuk eti haşlanınca süzün ve suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Tavuk eti ılınınca didikleyin. Yarısını ayırın.

Tereyağını ile zeytinyağını ısıtıp salçaları kavurun. Pirinci ilave edip birkaç dakika kavurun. Sıcak tavuk ekleyin. Ateşi kısın. Pirinç suyunu çekene dek pişirin. İndirmeye birkaç dakika kala karabiberini ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın. Didiklenmiş tavuk etini üzerine serpin. Dinlendirmeye bırakın.

OKU ➤  Köfte ve Pilav

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir