Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Şef & Prodüksiyon & Styling: İnci ÜLGEN BOZYİĞİT -Fotoğraf: Hande GÖKSAN  – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç/ yıkanmış

2 su bardağı su

3 büyük soğan/ küp doğranmış

3 yemek kaşığı taze domates rendesi

1 çay bardağı zeytinyağı/ pişirmek için

3 patlıcan/ büyük küp doğranmış

1 su bardağı zeytinyağı/ kızartmak için

Baharatlar:

½ tatlı kaşığı yenibahar

½ tatlı kaşığı kekik

½ tatlı kaşığı tarçın

½ tatlı kaşığı kara biber

1 tatlı kaşığı toz şeker

½ tatlı kaşığı deniz tuzu

Hazırlanışı:

Soğanları 1 çay bardağı zeytinyağı ve tuzu ekleyerek 30-45 dakika kısık ateşte pişirin. 3 yemek kaşığı domates rendesini 2-3 dakika soğanlarla birlikte kavurun ve yıkanmış pirinçleri ekleyin. Pirincin üzerine 2 su bardağı su ekleyip pilavı 20 -25 dakika pişirin. Yağda kızarttığınız patlıcanları ve baharatları pişmiş pilava ekleyin ve nazikçe karıştırın. Tencerede oda sıcaklığına gelene kadar ağzı kapalı demlenmeye bırakın. İsteğe bağlı olarak, üzerine zeytinyağı gezdirip, kekik serpip ve limon sıkıp, hemen veya soğuk olarak yiyebilirsiniz.

#patlıcanlızeytinyağlıpilav #pilav #food #yummy

Tavsiye

İrmikli ve Erikli Tatlı

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande GÖKSAN  (4 Kişilik) Malzemeler: 1 litre süt 7 yemek …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir