Tarif: Muhammet Doğan / Lokma İstanbul Mutfak Koordinatörü Tek Kişilik Malzemeler: 100 gram nohut 2 gram karbonat 500 gram su 6 gram maydanoz 15 gram pırasa 13 gram taze soğan 2 gram kişniş 30 gram kuru soğan 2 gram sarımsak 1 gram kimyon 5 gram tuz Hazırlanışı: Islatılmış nohutu kıyma makinesinde öncelikli olarak çektirin. Ardından diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Bamyalı Patates Çorbası
Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gram bamya (küçük boy) 1 çorba kaşığı sirke 1 adet orta boy soğan 3 adet patates 1 su bardağı krema Yarım tatlı kaşığı hardal 1 adet limon 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Bamyaları ayıklayıp temizleyin. Bamyaları daha sonra kaynayan …
Devamını oku »İncirli Kek
Fotoğraf: Özgür BAKIR – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı Ömer AKALIN (4 Kişilik) Malzemeler: 100 gram tereyağı 100 gram toz şeker 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 150 gram un 1 çay bardağı süt 2 adet siyah incir 1 tatlı kaşığı tarçın Üzeri İçin: 100 gram labne 1 çorba kaşığı pudra şekeri 3-4 adet siyah incir 1 çorba …
Devamını oku »Pirinçli Etli Börek
Malzemeler: Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı kadar tuz İç Malzemesi: 350 gram yağsız kıyma 1 baş kuru soğan 1 kahve fincanı USA Calrose Pirinç 1 yemek kaşığı margarin Tuz, karabiber Üzeri İçin: Yumurta sarısı ve çörek otu Hazırlanışı: Doğranmış soğanı bir kaşık yağla hafif kavurun. Kıymayı ekleyip …
Devamını oku »Kabak Dolmalı Taze Fasulye
Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo taze fasulye 2 adet soğan 2 adet orta boy domates 12 adet küçük boy kabak 1 çay bardağı pirinç 1 adet kıyılmış soğan 1 diş sarımsak Birkaç dal kıyılmış maydanoz ve nane 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip yarım parmak uzunluğunda doğrayın. 2 adet …
Devamını oku »Pratik Kırmızı Pancar Turşusu
Fotoğraf: Özgür Bakır – Yapım: İnci Bak (1 Büyük Boy Kavanoz İçin) Malzemeler: 1 kilo kırmızı pancar 2 çay bardağı sirke 1 su bardağı su 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Pancarları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip fazla yumuşamadan diri kıvamda haşlayın. Ocaktan alın. Soğuyunca dörde kesip sterilize edilmiş kavanoza …
Devamını oku »Ispanaklı Turnayemişli Toplar
(4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo kuzu ıspanak 40 gram turnayemişi kurusu (Köftenin içinde kullanmak için) 300 gram bayat ekmek 2 adet orta boy soğan 4 çorba kaşığı tereyağı 150 ml. süt Tuz, karabiber Rendelenmiş Hindistancevizi 2 adet yumurta 1-2 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi 120 gram gorgonzola peyniri 12 adet adaçayı yaprağı Hazırlanışı: 800 gram ıspanağı yıkayıp süzdükten sonra 1 …
Devamını oku »Mantarlı Turnayemişli Makarna
(4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet küçük boy soğan 500 gram istiridye mantarı 4 dal maydanoz 320 gram pappardelle cinsi makarna 50 gram turnayemişi kurusu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 çay kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk) 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Tuz, karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup şerit şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyin, büyük olan mantarları ikiye bölün. Maydanozun …
Devamını oku »Fırın Sütlaç
(4 Kişilik) Malzemeler: 1.5 çay bardağı pirinç 3 su bardağı su 1.5 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı pirinç unu 1 litre süt 1 poşet şekerli vanilin Hazırlanışı: Pirinci ve suyu tencereye aktarın. Pirinç pişip suyunu çekinceye kadar kaynatın. Pirinç ununu yarım bardak süt ile ezin ve bu karışımı kalan süt ile birlikte pirincin üzerine ekleyin. Pişirmeye devam edin. …
Devamını oku »Yaz Sebzeli Kepekli Pilav
Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı kepekli pirinç 3,5 su bardağı sıcak su 2 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 su bardağı bezelye Hazırlanışı: Bezelyeyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın. Kepekli pirinci …
Devamını oku »