Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 2)

Tatlı Tarifleri

Zerdeçallı Pilav ve Fırında Levrek

Malzemeler: 1,5 su bardağı Calrose Pirinç 3 yemek kaşığı tereyağı 2 çay kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı toz zerdeçal Fırında Levrek için: 4 adet levrek fileto Yarım bağ maydanoz 3 diş sarımsak 3 avuç badem 1 çay bardağı zeytinyağı 1,5 kuru kırmızı biber 2 çay kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı:  Pirinçleri yıkayıp süzün. Tavada zeytinyağı ve tereyağında pirinçleri …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması

Toplam Hazırlama Süresi: 1 Saat Porsiyon: 4 Malzemeler: 1 su bardağı Calrose Pirinç 2-3 adet enginar 1/2 demet taze soğan 1/2 demet taze nane 1/2 demet dereotu 1 limon suyu ve kabuğu 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı:  Pirinçleri zeytinyağında kavurun. 1 su bardağı su ilave edin ve 5 dakika (yarım) pişirin. Pirinçlerin üzerine taze otlar, tuz, limon ekleyerek karıştırın.  Enginarların üzerine …

Devamını oku »

Vişneli Pirinçli Yaprak Dolması

Toplam Hazırlama Süresi: 50 Dakika Porsiyon: 4  Malzemeler: 2 su bardağı Calrose Pirinç 2 kuru soğan 1 su bardağı vişne suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı donuk vişne 2 yemek kaşığı nar ekşisi Baharatlar:  1 çay kaşığı dolma baharı 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 500 gram üzüm yaprağı  1 limon suyu …

Devamını oku »

Tavuklu Pirinç Pilavı

Toplam Hazırlama Süresi: 45 Dakika Porsiyon: 6 Malzemeler: 2 su bardağı Calrose Pirinç 2 tavuk göğsü 1 su bardağı şehriye 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı:  Pirinci yıkayın ve süzün. Tavukları haşlayın ve suyunu saklayın. Haşlanmış tavukları parçalayın. Pirinç, tereyağı ve tuzla kavurun. Sıcak tavuk suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.  Pilavı dinlendiridikten sonra üzerine tavukları ekleyin. …

Devamını oku »

Baharatlı Ballı Tavuklu Pilav Kasesi

Malzemeler: 1 su bardağı California Calrose Pirinci 2 tavuk göğsü (kemiksiz ve derisiz), çözülmüş 1 baş brokoli, kavrulmuş veya buharda pişirilmiş Çeyrek su bardağı yeşil soğan, doğranmış 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı Baharatlı Bal Sosu ½ su bardağı soya sosu ¼ su bardağı bal 2 yemek kaşığı sriracha 1 yemek kaşığı mirin veya pirinç şarabı (pirinç sirkesi veya pirinç şarabı sirkesi …

Devamını oku »

Soğanlı Ton Balıklı Salata

Malzemeler: 250 gram California Calrose Pirinç 1 adet kuru soğan 1 adet domates 1 küçük boy havuç 1 kutu ton balığı 2 adet marul yaprağı Dereotu 1/2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Haşladığınız pirinci ayrı bir kapta bekletin. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesi ve soğanı jülyen (ince uzun) doğrayın. Havucu yıkadıktan sonra ince uzun, marul yapraklarını …

Devamını oku »

Biko

Malzemeler: 1,5 su bardağı California Calrose Pirinç 2,5 su bardağı Hindistan cevizi sütü 1,5 fincan esmer şeker Hindistan cevizi gevreği Hazırlanışı: Pirinci pakete göre pişirin. Bir tencerede Hindistan cevizi sütü ve esmer şekeri orta-kısık ateşte pişirin. Şekerin yanmasını önlemek için karıştırın. Sos karamelize olana kadar pişirin. Isıyı kapatın. Sosun ¾ su bardağını çıkarın ve bir kenara koyun. Pişmiş pirinci tencereye …

Devamını oku »

Zerdeçallı Kış Çorbası

Yapım: İnci BAK Fotoğraf: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 5 su bardağı tavuk suyu 1 çorba kaşığı kırmızı mercimek 2 çorba kaşığı pirinç 1 çorba kaşığı sarı mercimek 1 adet küçük boy havuç 1 yaprak ıspanak 1 adet küçük boy kereviz 2 çay kaşığı zerdeçal 1 adet zencefil 1 çorba kaşığı tereyağı Kuru nane, pul biber Tuz Terbiyesi İçin: 1 çay …

Devamını oku »

Kuru Börülce Piyazı

(4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı kuru börülce Yarım demet maydanoz Yarım demet taze soğan 1-2 adet kırmızı kapya biberi Sumak, pulbiber 1 çorba kaşığı soya sosu Sirke, limon suyu Zeytinyağı Hazırlanışı: Börülceyi bir gece önceden ıslatıp tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alın ve suyu tamamen süzülene kadar bekletin. Maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince kıyın, biberi …

Devamını oku »

Pancarlı Avokado Salata

Fotoğraf: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 1 adet avokado, tercihen olgun ve orta yumuşak 1 adet büyük boy pancar 10 adet çilek 1 adet kereviz 1 dal kereviz sapı 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış Tuz Yarım limonun suyu Sosu İçin: Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 2 tatlı kaşığı sirke Hazırlanışı: Pancarı kabuğuyla birlikte iyice yıkayıp süzdükten sonra haşlamak için …

Devamını oku »