Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Cappuccino’lu Sütlaç Kupaları

by Hatice Ünal
24 Temmuz 2025
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Cappuccino’lu Sütlaç Kupaları
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

Haşlanmış Pirinç Pilavı

  • 1,5 su bardağı California Calrose Pirinci
  • 2,5 su bardağı Su

Sütlaç

  • 2 su bardağı tam yağlı süt veya %2 yağlı süt
  • 1 kutu (400 g) şekerli yoğunlaştırılmış süt
  • 1 yemek kaşığı granül hazır kahve
  • Tatlandırılmış krem şanti
  • Toz tarçın
  • (İsteğe bağlı) Rendelenmiş çikolata

Hazırlanışı:

  • Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1,5 su bardağı pirinci ve 2,5 su bardağı suyu tencereye koyun. Orta ateşte su kaynayana kadar bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağı kısın, tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika kadar pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ardından ocağı kapatıp, kapağı açmadan 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Büyük bir tencerede pilav, süt ve şekerli yoğunlaştırılmış sütü karıştırın. Orta-yüksek ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Isıyı orta seviyeye düşürün; sık sık karıştırarak 20 dakika veya karışım koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın, hazır kahveyi ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Biraz soğumaya bırakın.
  • Ilık sütlacı 8 küçük kahve fincanına eşit şekilde paylaştırın. Üzerine krem şanti ekleyin ve toz tarçın serpin. Arzu ederseniz rendelenmiş çikolatayla süsleyin.
Tags: California Calrose PirinciCappuccinolu Sütlaç Kupalarıdessertpirinçli tariflersütlaçtatlı
Previous Post

Mantarlı Onigiri

Next Post

Karidesli ve Pirinçli Yaz Kâseleri

Hatice Ünal

Next Post
Karidesli ve Pirinçli Yaz Kâseleri

Karidesli ve Pirinçli Yaz Kâseleri

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki