Malzemeler:
- 2 su bardağı ufalanmış zencefilli kurabiye
- ⅓ su bardağı eritilmiş tereyağı
- 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci
- 2 su bardağı süt
- 1 kutu (yaklaşık 400 g) tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt
- ½ su bardağı taze misket limonu suyu
- 1 su bardağı çırpılmış krema
- Misket limonu kabuğu (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Fırını 175 dereceye ısıtın.
Taban İçin:
Ufalanmış zencefilli kurabiye ve eritilmiş tereyağını orta boy bir kapta karıştırın. Karışımı 33x23x5 cm boyutlarında bir fırın kabının tabanına ve kenarlarına bastırarak yayın. 10 dakika pişirin.
İç Harç İçin:
Pirinç, süt ve tatlandırılmış yoğunlaştırılmış sütü 2 litrelik bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam alıp kremsi hale gelene kadar yaklaşık 20-25 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve misket limonu suyunu ekleyin. Karışımı önceden hazırlanan tabanın üzerine dökün. Soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
Çırpılmış kremayı pudingin üzerine yayın. Kareler halinde kesin ve isterseniz misket limonu kabuğuyla süsleyin.