Yapım: Executive Şef Kadir Bayrak / Fotoğraf: Hakkı Günerkan Malzemeler: 1 su bardağı greçka (kara buğday) 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 1 adet kapya biber 1 adet köy biberi 1 su bardağı et suyu Yarım çay bardağı gojiberry Tuz, karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı, az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Buğdayı düdüklü tencerede 10 dakika süreyle diri kalacak şekilde haşlayın. …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Bol Yeşillikli ve Nar Ekşili Salata
Hazırlanışı: 1 kahve fincanı ince bulguru aynı ölçüde (1 kahve fincanı) sıcak suda, 15 dakika bekletin. Birkaç çay kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı sumak ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırın. 5-6 dal yapraklarına ayrılmış maydanoz, taze nane ve dereotunu ekleyin. Tekrar karıştırın. Servis yapın. Aklınızda bulunsun: Nar suyunu kalın tabanlı bir tencerede çok kısık ateşte kaynatın. Kaynatma işlemi …
Devamını oku »Nohutlu ve Mantılı Çorba
(6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 2,5-3 su bardağı un 1 adet yumurta 1,5-2 çay bardağı su 2 çay kaşığı tuz İç Malzeme İçin: 250 gram kıyma 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut 250 gram kemikli kuzu eti Tuz, pul biber, karabiber 50 gram tereyağı Hazırlanışı: Mantı hamuru için; unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi …
Devamını oku »Ispanaklı ve Isırgan Otlu Börek
Hazırlayan: Hayal Demirkol Fotoğraf: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış) 1 kahve fincanı un İç Malzemesi İçin: 500 gram ıspanak 500 gram ısırgan otu 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 kase rendelenmiş beyaz peynir Üzeri İçin: 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı süt 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri …
Devamını oku »Bebe Ispanaklı ve Ayvalı Alabaş Salatası
2-3 Kişilik Malzemeler: 1 alabaş, şerit doğranmış Yarım su bardağı Erzincan tulum peynir 1 adet ayva, küp doğranmış, haşlanmış 2 su bardağı bebe ıspanak, elle parçalanmış Yarım su bardağı kereviz, haşlanmış 2 yemek kaşığı ceviz içi, irice dövülmüş Sosu İçin: 1 yemek kaşığı balzamik sirke 4 yemek kaşığı ceviz yağı 1 çay kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı Türk kahvesi …
Devamını oku »Patatesli Ispanak Çorbası
Hazırlayan: Hayal Demirkol Fotoğraf: Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo ıspanak 1 adet büyük boy patates 1 adet küçük boy havuç 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı 5-6 su bardağı su veya et suyu 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil 2 diş sarımsak 1 adet soğan 1 çay bardağı krema Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra kıyın. Soğan …
Devamını oku »Karalahana Çorbası
Yapım: Volkan Aslan / Nalia Karadeniz Mutfağı 8 Porsiyon İçin Malzemeler: 400 gram işlenmiş karalahana (haşlanmış doğranmış) 20 gram mısır yarması, bir gece önceden ıslatılmış 20 gram barbunya, bir gece önceden ıslatılmış 100 gram kuru soğan, yemeklik 10 gram sıvı yağ 50 gram tereyağı 10 gram iç yağ (çok ince ince doğranmış) 50 gram biber salçası 1,5 kg ilikli kemik …
Devamını oku »Kremalı Pırasa Çorbası
Fotoğraf: Özgür Bakır – Tarif: Serap Yomra (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram pırasa Tuz, karabiber 1 tutam rendelenmiş muskat 1-2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı un 4-5 su bardağı et suyu veya sade su 1 çay bardağı krema 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Pırasaları temizledikten sonra yıkayıp süzün. Çorba kaşığına sığacak şekilde küçük küçük doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla havanda …
Devamını oku »Etsiz Köfte
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Tarif: Huriye ERSOY Malzemeler: 2 adet bayat somun ekmeği 3 adet yumurta 1 adet rendelenmiş havuç Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber 1 adet rendelenmiş soğan Yarım demet dereotu Hazırlanışı: Bayat ekmeği mutfak robotuna aktarıp iyice ufalayın. Daha sonra rendelenmiş soğanı, kıyılmış dereotunu, yumurtaları, tuzu ve baharatını ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamurdan cevizden …
Devamını oku »Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek
Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1/3 didiklenmiş tavuk eti 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, pul biber 1 lt tavuk suyu 100 gram ceviz içi Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Yufkaları fırın tepsisine üst üste serin. Kenarlarından sarkan yufkaları zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye …
Devamını oku »