Fotoğraf: Şevket Kızıldağ (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram haşlanmış tavuk göğüs eti 2 su bardağı Amerikan pirinci 1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı 1 kahve fincanı doğranmış kırmızıbiberli yeşil zeytin 1 çorba kaşığı kavrulmuş file badem 2 çorba kaşığı doğranmış yeşil soğanın beyaz kısmı 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay bardağı mayonez Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Sebzeli Etli Güveç
Fotoğraf: Melis KAYACIK Yapım: İnci BAK – Ceylan ÖZGÖZ 4 Kişilik Malzemeler: 500 gram kuzu eti 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 5-6 taze patates 3 adet havuç 10-12 arpacık soğan Yarım su bardağı bezelye 4 diş sarımsak 10-12 çeri domates Salçalı Sos İçin: 2 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates …
Devamını oku »Oklavadan Çekme Tatlısı
Fotoğraf: Bahar KİTAPÇI Editör: Emine TUNADAN 8 Kişilik Malzemeler: 200 gram margarin 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sirke Aldığı kadar un Şerbeti İçin: 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Hazırlanışı: Yoğurt, sirke ve yumurtayı hamur yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadarını ekleyip yoğurun. Hamurunu üzerin streç folyo ile …
Devamını oku »Kolay Bayram Tatlısı
Fotoğraflar: Bahar KİTAPÇI Editör: Emine TUNADAN 6 Kişilik Malzemeler: 350 gram margarin 2,5 su bardağı un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 su bardağı ufalanmış ceviz içi 1 tutam tuz 1 yumurta Hamuru açmak için; bir miktar mısır nişastası Şerbeti İçin: 3 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su ¼ limon suyu Hazırlanışı: Şerbeti hazırlamak için …
Devamını oku »Kahveli Dondurma
Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 150 gram toz şeker 2 paket krema (400 ml.) 1 çorba kaşığı granül kahve Hazırlanışı: Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Akının üzerini streç bir folyo ile örtün ve buzdolabına kaldırın. 15 dakika soğuyana kadar bekletin. Oda ısısındaki yumurta sarısına 75 gram şeker ile toz halindeki kahveyi ekleyin. Mikserin yüksek devri ile iyice …
Devamını oku »Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon ve Yapım: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet temizlenmiş enginar 1 avuç taze iç bakla 1 kahve fincanı taze bezelye içi 4 adet mini havuç 8 dal taze reyhan 2 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet soğan 2 yemek kaşığı un Sosu İçin: 2 çorba kaşığı un 4 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı: …
Devamını oku »Yaz Meyveleri Peltesi
Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı kayısı-şeftali püresi 1 çay bardağı portakal suyu 3 su bardağı su 1 çay bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 1 kahve fincanı file badem Üzeri İçin: Çikolata parçaları Hazırlanışı: Pelteyi hazırlamak için file badem dışındaki malzemeyi bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene …
Devamını oku »Waffle Mücver
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Temel Mücver Malzemesi: 5 adet büyük boy kabak Yarım demet maydanoz (kıyılmış) Yarım demet dereotu (kıyılmış) Yarım demet nane (kıyılmış) 5 adet yumurta Pul biber, kırmızı toz biber Tuz, karabiber 1 su bardağı un Hazırlanışı: Tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırın. Malzemeler: Temel mücver hamuru (tarife bakınız) 1 çay bardağı zeytinyağı …
Devamını oku »Reyhanlı Soğan Dolması
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon ve Yapım: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet büyük boy soğan 4 su bardağı su 200 gram yağsız kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım demet taze reyhan Ayrıca 1 su bardağı su Tuz 1 çorba kaşığı kırmızıbiber sosu (ajvar sos) Hazırlanışı: Soğanların tepelerini kesmeden kabuklarını soyun. Tencerede 2 litre kadar …
Devamını oku »Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon ve Yapım: İnci BAK (4-6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram yoğurt 2 su bardağı su Yarım demet dereotu 3 dal taze reyhan 1,5 çay bardağı haşlanmış buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı haspir otu 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu Hazırlanışı: Yoğurda suyu ilave edip iyice çırpın. Kıyılmış reyhanı, …
Devamını oku »