Fotoğraf: Hande GÖKSAN Yapım: İnci BAK (4-6 Kişilik) Malzemeler: 10 adet taze barbunyanın içi (yaklaşık 1 su bardağı) 7-8 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası 8-10 yaprak orta boy karalahana 2 çorba kaşığı mısır unu 1 çay bardağı haşlanmış mısır Tuz Hazırlanışı: Taze barbunyanın tanelerini tencereye aktarın. Suyu …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Köfteli Kereviz
Fotoğraf Hande GÖKSAN Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN Hazırlayan: Müşerref KARTALER (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet büyük boy kereviz 300 gram orta yağlı kıyma Yarım çay bardağı ince bulgur Tuz, karabiber 1 adet yumurta 1 su bardağı haşlanmış nohut (Diri kıvamda haşlanmış) 2 adet limon 1 adet soğan 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuklarını soyup içini küp …
Devamını oku »Çikolatalı Puding
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Yapım: İnci BAK (4 Kase İçin) Malzemeler: 1 litre süt 2 çorba kaşığı un (silme) 2 çorba kaşığı mısır nişastası (silme) 3 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı 1 paket bitter çikolata (80 gram) Üzeri İçin: Nar taneleri 4 adet küçük boy beze Hazırlanışı: Sütü, …
Devamını oku »Kereviz Saplı Fırın Tavuk
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN Hazırlayan: Müşerref KARTALER (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet kerevizin sap kısmı 1 adet bazlama ekmeği ya da 4-5 dilim tost ekmeği 1 adet soğan 1 adet tavuk göğüs eti 1 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Ekmekleri küp küp doğrayın ve önceden …
Devamını oku »Domates Çorbası
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet orta boy domates Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı tarçın 3 tatlı kaşığı zeytinyağı (Domateslerin üzeri için) 1 dal taze fesleğen 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1,5 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 su bardağı domates suyu 1 su bardağı süt …
Devamını oku »Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek
Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1/3 didiklenmiş tavuk eti 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, pul biber 1 lt tavuk suyu 100 gram ceviz içi Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Yufkaları fırın tepsisine üst üste serin. Kenarlarından sarkan yufkaları zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış …
Devamını oku »Mozaik Pasta
Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (10-12 Dilim İçin) Malzemeler: 1 paket çifte kavrulmuş petibör bisküvi 125 gram tereyağı 120 gram ceviz içi ¾ su bardağı toz şeker 2 paket kakao 1 paket vanilya Hazırlanışı: Tereyağını eritip şeker, kakao ve vanilya ile karıştırın. Karışımı sos tenceresine aktarıp 3 dakika kadar kısık ateşte ısıtın. Ayrı bir kaba ufalanmış bisküvi ile irice doğranmış …
Devamını oku »Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti
Fotoğraf: Hande GÖKSAN Prodüksiyon: İnci BAK – Büşra GÖZÜAÇIK (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo tavuk göğüs eti 1 adet limonun suyu 1 adet mandalinanın suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım demet dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Garnitürü İçin: 1 kilo taze patates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 tatlı kaşığı toz şeker Tuz 1 tutam kırmızı toz biber Hazırlanışı: Garnitürü …
Devamını oku »Yoğurtlu Sebze Çorbası
(6 Kişilik) Malzemeler: 200 gram kemiksiz kuzu incik 1 kilo süzme yoğurt (Oda sıcaklığında olmalı) 1 çorba kaşığı nişasta 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 3 diş sarımsak 2 dal pırasa 1 adet dolmalık sarı biber 1 küçük kase ıspanak kökü 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Kemiksiz kuzu inciği küçük bir tencereye alın. …
Devamını oku »Tavuklu Pilav
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4- 6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet bütün tavuk eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye aktarın. …
Devamını oku »