Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Buğdaylı Yayla Çorbası

Buğdaylı Yayla Çorbası

Fotoğraf: Hande Göksan

(4 Kişilik)

Malzemeler:

5 su bardağı su

1 kahve fincanı buğday

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet soğan

1 büyük kase yoğurt

1 adet yumurtanın sarısı

Kuru nane, top kırmızıbiber

Tuz

Hazırlanışı:

Soğanı soyup rendeleyin. Tereyağını eritin, soğanı karamelize olana dek sürekli karıştırarak kavurun. Suyu ekleyin.  Birkaç taşım kaynayınca buğdayı ilave edin.  Orta ateşte, buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ayrı bir kasede yoğurdu, yumurta sarısını ve naneyi karıştırın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık kadar alıp karışımın ılınmasını sağlayın. Daha sonra kaynayan çorba suyuna azar azar ilave ederek sürekli karıştırın. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Tuzunu ve top kırmızıbiberi ekleyip tatlandırın. Sıcak servis yapın.

#buğdaylıyaylaçorbası #yaylaçorbası #çorba #soup #food #yummy #dessert

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir