Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 10)

Tatlı Tarifleri

Tane Hardallı Patates Salatası

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4-6 Kişilik) Malzemeler: 4 adet orta boy patates Yarım demet nane Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı tane hardal 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı susam Hazırlanışı: Patatesleri yıkayın ve orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine iki misli geçecek kadar su ekleyin. Sosu için kıyılmış yeşillikler, hardal ve zeytinyağını karıştırın. Sosunuz hazır. …

Devamını oku »

Limonlu Tavuk Izgara

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 8 parça tavuk eti (tercihen ızgaralık) Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Geniş bir tavayı ısıtın. Şekerini, yarım limonun suyunu ve sıvı yağı ekleyip karamelize olana dek karıştırın. Etleri et dövücüsü ile hafifçe inceltip yerleştirin. …

Devamını oku »

Tarçınlı ve Cevizli Örgü Çörek

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (6 Kişilik) Malzemeler: Yarım paket yaş maya 1-1,5 su bardağı ılık su 500 gram un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker İç Malzemesi İçin: 1 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek yer fıstığı ezmesi 1 su bardağı ceviz içi 2  yemek kaşığı toz şeker Süslemek İçin: Frenk üzümü Pudra şekeri …

Devamını oku »

Meyveli Pirinç Salatası

Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ (4 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı Amerikan pirinci 100 gram kırmızı üzüm (Çekirdeği çıkarılıp boyuna ikiye kesilmiş) 100 gram sarı üzüm (Tercihen çekirdeksiz) 100 gram badem (Kaynatılıp kabuğu çıkarılmış) Sosu İçin: 200 ml. portakal suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi 2 çay kaşığı hardal Yarım demet kıyılmış maydanoz Hazırlanışı: Pirinci, 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Havuçlu Kek

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı pudra şeker 100 gram tereyağı 1 çay bardağı su 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Yarım çay kaşığı karanfil (havanda ezilmiş) Yarım çay kaşığı tarçın 500 gram havuç 100 gram ceviz içi 50 gram …

Devamını oku »

Avokadolu ve Yumurtalı Ekmek

Fotoğraf: Didem CİVGİNOĞLU – Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 2 dilim bol tahıllı tost ekmeği (tercihen battal boy) 1 adet haşlanmış yumurta 1 adet avokado (tercihen olgun ve yumuşak olandan) 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş havanda ezilmiş sarımsak 5-6 dal kıyılmış dereotu Taze çekilmiş karabiber, kimyon 1 çorba kaşığı beyaz krem peynir Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Kuzu Etli Çağla Yemeği

Prodüksiyon: İnci Bak – Tarif: Gülümser Karadayı (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram taze çağla meyvesi 500 gram kuzu eti 2-3 adet orta boy domates 1 adet soğan 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Çağla meyvesini, akan suyun altında ovarak yıkayın ve tüylerinden iyice arındırın. Süzülünce boyuna ikiye kesin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın. Eti, zeytinyağı …

Devamını oku »

Anne Pizzası

Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (1 Tepsi İçin) Malzemeler: Hamuru İçin: 2 su bardağı un 11 gram kuru maya Birkaç dal taze kekik Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı krema 2,5 Türk kahvesi fincanı ılık su Domates Sosu İçin: (1 kavanoz sos için) 1 kilo domates 1 kahve …

Devamını oku »

Enginar Dolma

Tarif: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar:  Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy enginar Harcı İçin: 200 gram kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı yenibahar Tuz, karabiber Yarım çay …

Devamını oku »

Fındıklı Kurabiye

Hazırlayan: İnci BAK – Prodüksiyon: Nezrin BAKIR Fotoğraf: Özgür BAKIR (30-35 Adet Kurabiye İçin) Malzemeler: 125 gram margarin 1 su bardağı pudra şekeri (silme) 2 çay bardağı mısır nişastası 1 paket vanilya 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık içi 125 gram un Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabında eleyin. Pudra şekerini, nişasta ve vanilyayı ekleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış ve ufak ufak …

Devamını oku »