Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Bamyalı Kuru Börülce (Girit Mutfağı)
Bamyalı Kuru Börülce (Girit Mutfağı)

Bamyalı Kuru Börülce (Girit Mutfağı)

Malzemeler

Bamyalı Kuru Börülce (Girit Mutfağı)

2 su bardağı kuru börülce

250 gram taze bamya

1 küçük çay bardağı sızma zeytinyağı

2 adet orta boy soğan

5 adet orta boy domates

Yeteri kadar tuz

Çeyrek kahve fincanı limon suyu

Bamyalı Kuru Börülce (Girit Mutfağı) Tarifi:

Börülceleri 1 tatlı kaşığı tuz konmuş suda ıslatıp 10 dakika süreyle haşlayın ve suyunu süzün. Şişmiş börülceleri orta ateşte, bol suda, 15-20 dakika daha haşlayıp, esmerleştikten sonra suyunu süzün. Bamyaları sirkeli suda 1 saat kadar bekletip, suyunu süzün.

Tekrar sirkeli suyu hazırlayın. Bamyaların tepelerini alıp, tekrar sirkeli suya koyup 1 saat daha bekletin. Soğanları temizleyip rendeleyin.

1 küçük çay bardağı sızma zeytinyağını bir tencereye koyun, hafif ısınınca soğanları koyup hafif pembeleştirin. Ardından 4 adet rendelenmiş domatesi ilave edip, soğanla beraber börülceleri de soteleyin. Domatesler suyunu salıp, börülceler iyice yumuşayınca, 2 su bardağı su, yeteri kadar tuz ve limon suyunu koyup kaynatın. Ardından bamyaları ilave edip, bir kere karıştırın. Bamyaların pişmesine yakın 1 adet domatesi yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Domatesler yumuşayınca ocağın altını kapatın. Ilık olarak servise sunun.

Not: Suyu azalırsa bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir