Malzemeler 5 adet patates 1 çorba kasesi pancar turşusu 1 çay bardağı mısır konserve Yarım demet dereotu Tuz 2 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı mayonez Pembe Salata Tarifi: Patatesleri haşlayıp soyun. Küçük küpler halinde doğrayın. Pancarları aynı boyda doğrayın. Yoğurt ve mayonezi bir kasede karıştırıp çırpın. Dereotunu ince kıyın. Yoğurdun içine mısır, patates, pancar ve dereotunu katıp iyice karıştırın. …
Devamını oku »Salata Tarifleri
Güz Salatası
Malzemesi • Yarım demet kıvırcık • Yarım demet roka • Yarım demet tere • Yarım demet maydanoz • Yarım demet nane • Yarım demet dereotu • Bir kâse kıyılmış kırmızı lâhana • Sert köy peyniri ya da beyaz peynir • Tuz, limon, zeytinyağı, bir tutam karabiber Güz Salatası Tarifi: 1. Yeşillikleri ayıklayın. Yıkayın. Elle iri parçalayın. Karıştırın. 2. Sos malzemesini …
Devamını oku »Yer Elması Salatası
Malzemeler Yarım kilo yer elması 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi 1 adet havuç 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Yarım limonun suyu Yeteri kadar tuz, kırmızıbiber Yer Elması Salatası Tarifi: Yerelmasını temizleyip ince uzun çubuklar şeklinde doğrayın. Havucu da kibrit çöpü inceliğinde doğrayın. Yer elmasıyla beraber salata kasesinde harmanlayın. Cevizini ekleyip tekrar karıştırın. Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz …
Devamını oku »Roka Salatası
Malzemeler Bir demet roka 50 gram kaşar 50 gram jambon 2 adet kırmızıbiber 1 adet limon suyu 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yeteri miktarda tuz Roka Salatası Tarifi: Yıkanmış, süzülmüş olan rokayı 3’e bölüp kesin. Közlenmiş kırmızıbiberleri ince kesin, şerit halinde kestiğiniz jambon ve taze kaşarı da ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın. Sosun Hazırlanışı: Limon, tuz ve yağı iyice çırpın, rokanın …
Devamını oku »Balkabaklı ve Kuşkonmazlı Risotto
Malzemesi • 240 gram risotto pirinci • 1 adet küçük soğan • 2 diş sarımsak • 3 dal taze kekik • 3 adet defne yaprağı • Tuz ve karabiber • 1 bardak balsamik sirke • 100 gram parmesan peyniri • 40 gram tereyağı • 5 gram maydanoz • 10 gram fesleğen • 40 gram kuşkonmaz • 40 gram balkabağı Balkabaklı …
Devamını oku »Turunçgil Soslu Tonbalığı Salatası
Malzemeler Akdeniz yeşilliği 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet salatalık 2 adet taze soğan 5 adet zeytin 3 adet kiraz domates 20 gram ton balığı 10 gram mısır Yarım adet limon Yarım adet portakal Yarım adet greyfurt Turunçgil Soslu Tonbalığı Salatası Tarifi: Bütün malzemeleri küçük küp şeklinde doğrayın ve tonbalığı ile karıştırın. Limon, portakal ve greyfurt suyu ile …
Devamını oku »Semizotlu Ciğer Salatası
Malzemesi: 250 gram ciğer 1 bağ semizotu 2 adet kırmızı soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı sirke 2 adet iri doğranmış sivri biber Yeteri kadar un, tuz Semizotlu Ciğer Salatası Tarifi: Ciğerleri kuşbaşı doğrayın. Bol un ile unlayıp, fazla unu silkeleyin. Tavada ciğerleri orta ateşte kızartın. Semizotu yapraklarını iyice yıkayıp süzün. Semizotlarını büyükçe bir kaba yayın. Üzerine …
Devamını oku »Yeşil Salatalı Levrek Kapama
Malzemeler 300-400 gramfileto levrek Tuz, beyaz biber 1 adet ince kıyılmış arpacık soğan 2-3 adet marul veya kıvırcık 1 adet orta boy patates 3 çorba kaşığı balsamik sirke Tereyağı 1 yemek kaşığı krema Az miktarda un Yeşil Salatalı Levrek Kapama Tarifi: Tavaya veya tencereye yarım litre su ilave edip biraz kaynatın. Kaynamaya başlayan suya, temizlemiş olduğunuz salataları katıp, biraz haşlayın. …
Devamını oku »Radikalı Kuzu Kulağı Salatası
Malzemeler: • 1 demet kuzukulağı • 1 demet radika • 2 su bardağı zeytinyağı • 1 kase lor peyniri • 50 gram ceviz içi • 3 diş sarımsak • 1 dış muskat Radikalı Kuzu Kulağı Salatası Tarifi: Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Kuzukulağı ile radikayı temizleyip birkaç kez yıkadıktan sonra süzün. Su kaynayınca otları ilave edin. 3 dakika kadar haşlayıp süzün …
Devamını oku »Taze Bakla Salatası
Malzemeler Yarım kilo taze bakla 1-2 dal yeşil soğan 4-5 adet çeri domates 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet yeşil dolmalık biber 5-6 adet biberli yeşil zeytin 5-6 adet yeşil erik turşusu 5-6 adet kornişon turşu 1 adet limonun suyu Zeytinyağı Tuz Taze Bakla Salatası Tarifi: Baklaları yıkayıp, kılçıklı kısımlarını ayıklayın. İki ya da üç parçaya kesin. Bir …
Devamını oku »