Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Balkabaklı Granola

Balkabaklı Granola

balkabakli-granola

Balkabaklı Granola Tarifi

Balkabaklı Granola İçin Malzemeler:

500 gram yulaf ezmesi
Yarım su bardağı keten tohumu
Yarım su bardağı Hindistancevizi
200 gram tuzsuz kabak çekirdeği
120 gram yaban mersini
1 çay kaşığı tuz
200 gram bal
2 çay kaşığı sızma zeytinyağı
150 gram bal kabağı püresi

Balkabaklı Granola Hazırlanışı:

Yulaf ezmesini, keten tohumunu, Hindistancevizini, kabak çekirdeği içini, yaban mersini ve tuzu bir kapta harmanlayın.Balı, sızma zeytinyağını ve bal kabağı püresini bir tencereye alın. Kısık ateşte karışımı ısıtın. Kuru malzemeleri ilave edip karıştırın. Bu karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. 150 derecede, arada bir karıştırarak yarım saat pişirin. Fırından alın, soğuyunca kavanoza aktarın. İsteğe göre soğuk sütle birlikte servise hazır edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir