Malzemeler 2 adet enginar 1 su bardağı yoğurt 5 çorba kaşığı konserve mantar 2 diş sarımsak 5-6 adet biberli yeşil zeytin 2 yemek kaşığı mayonez 2 dilim salam 1 yemek kaşığı mısır 4 dal dereotu Zeytinyağı Tuz 1 yemek kaşığı bezelye Enginarlı Meze Tarifi: Enginarları temizleyip, limonla ovun. Haşlayıp küçük küçük doğrayın. Mantarları ince ince kıyın. Zeytinleri birkaç parçaya ayırın. …
Devamını oku »Pratik Yemekler
Hingel
Malzemeler; İç malzeme; •2 adet orta boy patates •2 adet kuru soğan •Tuz, karabiber Hamur malzemesi; •1 adet yumurta •1 çay bardağı su •Tuz, aldığı kadar un Hingel Tarifi; 1. Patatesleri haşlayın. Soyun ve ezin. 2. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda kavurun. 3. Patates, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. 4. Yumurta, su ve tuzu aldığı kadar unla karıştırın. Sıkı bir …
Devamını oku »Patatesli Ayçiçeği Ezmesi
Malzemesi: 2 kilo patates 250 gram ıspanak 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı çörekotu 1 çay kaşığı süt 1 tatlı kaşığı tuz Patatesli Ayçiçeği Ezmesi Tarifi: Patatesleri haşlayın. Ezerek püre haline getirin. Süt, tereyağı ve tuz ilave ederek koyulaşana kadar ağır ateşte karıştırın. Kalıplara pürenin ¾’ünü dökün. Ispanakları yıkayın. Ocakta bir taşım kaynatıp robotta çekin. Kalıba döktüğünüz patates püresinin …
Devamını oku »Renkli Peynir Topları
Malzemesi: 250 gramorta sert beyaz peynir Yarım kutu labne peyniri 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım demet maydanoz 1 kahve fincanı ince kıyılmış ceviz içi 1 yemek kaşığı zeytinyağı Renkli Peynir Topları Tarifi: Beyaz peyniri bir kaseye ufalayın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp incecik doğrayın. Ceviz içi, maydanoz, pul biber ve labneyi ufalanmış peynire ilave edip iyice karıştırın. Karışımdan küçük parçalar …
Devamını oku »Taze Baklalı Fava
Malzemesi: Yarım kilo bakla Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet limon suyu 1 adet kesme şeker 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz Taze Baklalı Fava Tarifi: Baklaları üzerini geçecek kadar su ile 1 gece önceden bekletin. Ertesi gün suyunu süzdürüp, baklaları tencereye aktarın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz, 4 su bardağı su ve doğranmış soğanı ilave edip, tencereyi …
Devamını oku »Kırmızı Biberli Muammara
Malzemeler 2 dilim bayat ekmek içi 2 adet közlenmiş kırmızıbiber 1 kase ceviz içi 1 adet domates 1 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 1 çorba kaşığı nar ekşisi 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber Tuz Kırmızı Biberli Muammara Tarifi: Kırmızıbiberleri közleyin, maydanozları kıyın, ekmek içlerini ufalayın. Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın. Biberleri mutfak robotunda kıyın, …
Devamını oku »Bükme
Malzemesi: 6 su bardağı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı iç yağı 1 su bardağı yeşil mercimek 100 gram haşhaş 1 adet orta boy soğan 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Bükme Tarifi: Un, su ve tuzu karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün. İlk parçayı açıp eritilmiş …
Devamını oku »Etsiz Çiğ Köfte
Malzemesi: 2 su bardağı ince bulgur 1 adet soğan 4 diş iri sarımsak 1 yemek kaşığı isot 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım adet limon 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 demet kıvırcık salata Etsiz Çiğ Köfte Tarifi: Derin bir kapta bulguru iyice …
Devamını oku »Şalgam Turşusu
Malzemeler 1 demet şalgam 4-5 yaprak lahana 3 adet havuç 1 çorba kaşığı kaya tuzu 1 çorba kaşığı silme toz şeker 1 baş sarımsak 1 kahve fincanı sirke Üzerini geçecek kadar su Şalgam Turşusu Tarifi: Şalgamların saplarını kesip, kabuklarını soyun. Elma dilimi gibi dilimleyin. Havuçları kazıyıp, halka halka doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyup üçe, dörde bölün. Lahana yapraklarını 2-3 parçaya ayırın. …
Devamını oku »Halep Usulü İçli Köfte
Malzemeler 300 gram dana kıyması 2 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı dövülmüş ceviz 2 soğan 100 gram dolma fıstığı 1 çay kaşığı dolma baharı 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı acı pul biber Yarım çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı kimyon 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Halep Usulü İçli …
Devamını oku »