Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler (sayfa 27)

Pratik Yemekler

Baharatlı Patates

Malzemeler: 2 tatlı kaşığı zeytinyağı • 2 tatlı kaşığı balsamik sirke • 1 yemek kaşığı rende parmesan • 1 yemek kaşığı galeta unu • 2 ad. orta boy patates • 1 çay kaşığı tuzot • 1/2 çay kaşığı karabiber Baharatlı Patates Tarifi; Küçük bir kasede zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırın. Başka bir kasede de parmesan, galeta unu, tuzot ve karabiberi karıştırın. Patatesleri elma dilimi gibi kesin. Alüminyum folyo …

Devamını oku »

Jambonlu Sandviç

Malzemeler 1 adet ayçekirdekli sandviç ekmeği 2 dilim jambon Doğranmış siyah zeytin Tulum peyniri Çeri domates Jambonlu Sandviç Tarifi: Jambonu, zeytinleri, tulum peynirini ve domatesleri sandviçin içerisine yerleştirin.  

Devamını oku »

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar

Malzemeler 6 adet enginar 1 su bardağı bezelye 1 adet havuç 1 adet patates 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kuru soğan Yarım demet dereotu Tuz 1 adet limon 1 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı un Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Tarifi: Enginarları ayıklayıp limonlu, unlu suda bekletin. Soğanları piyazlık kıyın. Patates ve havucu minik küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye …

Devamını oku »

Portakal Sosunda Zencefilli Fava

Malzemeler 1 bardak kuru iç bakla 5 bardak tavuk suyu 1 tatlı kaşığı taze zencefil 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi Tuz, karabiber 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 bardak portakal suyu 1 kaşık zeytinyağı 1 tatlı kaşığı şeker Portakal Sosunda Zencefilli Fava Tarifi: İç baklayı akşamdan bol suda ıslatın. Derin bir tencerede tavuk suyu, rendelenmiş taze zencefil, limon kabuğu rendesi, …

Devamını oku »

Yumurta Dolması

Malzemesi: 6 adet yumurta 2 çay kaşığı dövülmüş ceviz 1 çay kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz Yumurta Dolması Tarifi: Yumurtaların içini bir kaba boşaltın. Yukarıdaki malzemeleri iyice harmanladıktan sonra yumurtaların içine doldurun. Üzerini zeytin içi ve maydanoz ile süsleyip servise sunun.  

Devamını oku »

Reyhanlı Makarna

Malzemeler • 1 paket canneloni makarna • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 4 dal taze reyhan • 4-5 dal maydanoz • 50 gram rendelenmiş sert beyaz peynir   Reyhanlı Makarna Tarifi: Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş bol kaynar suda 8-10 dakika haşladıktan sonra süzün. Zeytinyağını, doğranmış reyhanı, maydanozu ve rendelenmiş peyniri ekleyerek harmanlayın. Hemen servis yapın.

Devamını oku »

Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri

Malzemeler: • 100 gram keçi peyniri • 30 gram pastırma • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • 4 adet çeri domates • 5 adet susamlı grisini Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri Tarifi: Pastırmaları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında birkaç dakika kadar sote edin. Keçi peynirlerini dilimledikten sonra ızgarada kızartın ve servis tabağına alın. Üzerlerine sote ettiğiniz pastırmaları gezdirin. İsteğe göre kiraz domates …

Devamını oku »

Lezita Pratik Şef Ailesi’nin en yeni lezzeti

Hayatın Lezzeti Lezita’nın herkesi mutfağının pratik şefi olmaya davet ettiği, sadece dört dakikada hazırlanan sağlıklı ve güvenilir Pratik Şef Ailesi’ne yepyeni bir lezzet daha eklendi. Lezita’nın Türk mutfağına yenilikçi, lezzetli, sağlıklı ve yaşamı kolaylaştıran ürünler sunma hedefinin en güzel örneklerinden olan Pratik Şef Ailesi, yepyeni bir ürün ile lezzetlendi. Lezita’nın yeni ürünü Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat, 7’den 70’e herkese …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz