Malzemeler: 170 gram kuzu bonfile 1 adet patlıcan 1 adet domates 1 diş sarımsak 3 yaprak fesleğen Yarım kuru soğan 1 adet defne yaprağı 1 adet yeşil elma Tuz, karabiber Kekik Hazırlanışı: Patlıcan, domates, elma ve soğanı soyup küp doğrayın.Zeytinyağı ile soğanları kavurun. 1 diş sarımsağı ince doğrayarak tencereye ilave edin. Patlıcan ve elmaları ekleyin. Diriliği yok olmadan domatesleri de …
Devamını oku »Tarifler
Şekersiz Mürdüm Eriği Hoşafı Tarifi
Malzemeler: 6 adet mürdüm eriği Yarım litre su 2 yemek kaşığı bal Hazılanışı: 6 adet mürdüm eriğini yıkayıp çekirdeklerini çıkardım ve ikiye ayırdım. Yarım litre suda 7-8 dakikakadar pişirdim. Ilınınca içine 2 yemek kaşığı bal ekledim ve ağzı kapalı kavanoz ile buzdolabına kaldırdım.
Devamını oku »Peru Mutfağından Levrek Ceviche Tarifi
Malzemeler: 15 gram levrek Çeyrek ananas Çeyrek avokado Yarım kırmızı soğan 5 dal taze kişniş Yarım kırmızı dolmalık biber Yarım sarı dolmalık biber Yarım yeşil dolmalık biber 1 çay kaşı lime limon rendesi 4 adet küçük boy çeri domates 3 dal taze soğan Sos İçin: Yarım çay bardağı zeytinyağı Damak tadına göre deniz tuzu yoksa normal tuzda olur 1 çay …
Devamını oku »Fırında Tahinli Patates
Fırında Tahinli Patates Malzemeler: 1 kilo patates 1 adet büyük boy soğan 2 adet yumurta 1 kahve fincanı tahin 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kahve fincanı süt 1 çay kaşığı karbonat 1 kase kıyılmış ot karışımı (maydanoz, nane, dereotu) 4 yemek kaşığı un Tuz, karabiber, pul biber Fırında Tahinli Patates Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyip geniş bir kaba alın. Soğanı …
Devamını oku »Balık Kokoreç
Balık Kokoreç Malzemeler: 3 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy soğan 2 diş sarımsak, ezilmiş 1 adet salçalık kırmızı biber 1 adet çarliston biber 3 adet domates Tuz, kekik, pul biber, karabiber, sebze çeşni 700-800 gr levrek veya minekop Yarım demet maydanoz Balık Kokoreç Hazırlanışı: Domateslerin kabuğunu soyun, çekirdeklerini temizledikten sonra da küp küp doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz soğanı …
Devamını oku »Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Malzemeler: 1 kilo taze barbunya içi 1 su bardağı zeytinyağı 2-3 adet tarçın çubuğu 5-6 diş sarımsak 1 adet büyük boy soğan 4 adet domates 1 çay bardağı domates püresi (hazır satılanlardan) 1 kahve fincanı kuşüzümü 2 adet havuç 1 adet et bulyon Tuz Hazırlanışı: Orta boy bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatın. Barbunyaları ekleyin. 15 dakika haşlayın. Suyunu …
Devamını oku »Limonlu Patates Salatası Yatağında Çıtır Somon Balığı
Malzemeler: 180 gram somon 10 gram parmesan peyniri 2 çorba kaşığı limon suyu 20 gram taze soğan 10 gram kapari 25 gram tereyağı 40 gram kiraz domates 3 adet kuru domates 1 adet patates Tuz Karabiber 1 diş sarımsak 3 yaparak fesleğen 2.5 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: 1 adet patatesi soyun ve haşlayın. Patatesleri çatal yardımı ile taneli kalacak şekilde …
Devamını oku »Mozzarella ve Domates Şenliği Tarifi
Malzemeler: Mozzarella Kiraz domates Fesleğen Akdeniz yeşillkleri Zeytin ezmesi Baget ekmek Balsamik sirke Zeytinyağı Pesto Sosu İçin: Fesleğen yaprakları Dolmalık fıstık Sarımsak Parmesan peyniri Zeytinyağı Tuz Karabiber Hazırlanışı: Pesto sosu için; Fesleğen yapraklarını, dolmalık fıstıkları, sarımsağı ve peyniri blendırdan geçirin. Blender çalışırken yavaş yavaş zeytinyağını ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Baget ekmeği ince şekilde yatay olarak kesin, zeytinyağı, …
Devamını oku »Toksin Arındıran Domates Karpuz Sorbe
Malzemeler: 1.5 su bardağı taze sıkılmış çekirdeksiz domates suyu, ¼ iri karpuz 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı bal Hazırlanışı: Karpuzun çekirdeklerini ayırın ve küp küp doğrayın. Tüm malzemeleri blenderdan geçirin.Buzlukta dondurun. Soğuk servis yapın.
Devamını oku »Çeçil Peynirli Patlıcan Salatası Tarifi
Malzemeler: 5 adet patlıcan 3-4 adet domates 2-3 adet kapya biber 1 baş sarımsak Zeytinyağı 1 tutam tel peyniri Hazırlanışı: Patlıcan ve kapya biberlerini çatalla birkaç yerinden delikler açtıktan sonra odun ateşinin üzerine yerleştirin.Sarımsağı enine ikiye kesip bütün olarak odun ateşinin üzerine yerleştirin.Sebzeler közlendikten sonra elinizin dayanabildiği kadar sıcaklıkta patlıcanların kabuğunu soyun ve çekirdeklerini de bir güzel temizleyin. Biberlerin de …
Devamını oku »