Ana Sayfa » Tarifler » Limon Turşusu
Limon Turşusu

Limon Turşusu

Limon Turşusu

Limon Turşusu Malzemeler

Dilediğiniz kadar limon
Tane karabiber
Kaya tuzu
Defne yaprağı

Saklama Önerileri:
Buzdolabında 6 ay

Limon Turşusu

Limon Turşusu Hazırlanışı

Limonları yıkayın. Kabuğunu iyice fırçalayın ve bir bezle kurulayın. Her bir limona bir ucunu koparmadan dört kesik atın ve aralarına bolca kaya tuzu doldurun. Önceden sterilize edilmiş kavanozlara mümkün olduğu kadar sıkı sıkı yerleştirin.
Yerleştirme esnasında limonlar suyunu bırakacaktır ve kavanoz sıkıştırılan limon ve suyu ile dolacaktır. İki parmak boşluk kalana kadar sıkıştırmaya devam edin. Her bir kavanoza birer adet defne yaprağı ve 10-15 adet karabiber tanesi ekleyin. Üzerine bir yemek kaşığı kaya tuzu dökün. Kavanozları 2-3 gün oda sıcaklığında, tuzlar tamamen eriyene kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alın ve arada bir çalkalayın. 2-4 hafta içinde turşunuz hazır olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir