Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 9)

Tarifler

Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 demet taze soğan 2 adet temizlenmiş enginar Tuz Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla durulayıp süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Enginarları küp şeklinde doğrayın, zeytinyağında 10 dakika …

Devamını oku »

Çikolatalı Cheesecake

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Tabanı İçin: 1 paket burçak bisküvi 1 paket pötibör bisküvi 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı portakal suyu Peynirli Karışım İçin: 1 çay bardağı toz şeker 3 adet yumurta 400 gram tatlı lor (tercihen tuzsuz ve günlük) 100 gr labne peyniri (suyu iyice süzülmüş) 50 gram krem peynir …

Devamını oku »

Etsiz Yaprak Sarma

(6-8 Kişilik) Tarif: Müge Hüner Malzemeler: 500 gram taze asma yaprağı 2 su bardağı baldo pirinci 2 adet salçalık kırmızıbiber 5 adet sivri biber 4 adet orta boy domates 4 adet orta boy soğan Yarım demet maydanoz 2 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul …

Devamını oku »

Havuçlu Kek

Tarif: Müge Hüner (6-8 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 3 su bardağı rendelenmiş havuç 2,5 su bardağı un 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 2 tatlı kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı …

Devamını oku »

Kuzu Etli Çağla Yemeği

Prodüksiyon: İnci Bak – Tarif: Gülümser Karadayı (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram taze çağla meyvesi 500 gram kuzu eti 2-3 adet orta boy domates 1 adet soğan 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Çağla meyvesini, akan suyun altında ovarak yıkayın ve tüylerinden iyice arındırın. Süzülünce boyuna ikiye kesin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın. Eti, zeytinyağı …

Devamını oku »

Sebzeli Köfte

Fotoğraf: Hande Göksan Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo orta yağlı kıyma 1 adet yumurta 1 adet orta boy soğan 1 çay bardağı galeta unu 3 diş sarımsak 1 kavanoz sebze garnitür (bezelye, havuç, patates) Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızıbiber, kimyon 1 kahve fincanı zeytinyağı Hazırlanışı: Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarımsak, yumurtayı, tuzunu, …

Devamını oku »

Hindistan Cevizli ve Kakaolu Kurabiye

Hazırlayan: İnci Bak – Prodüksiyon: Nezrin Bakır – Fotoğraf: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: Kakao bisküvi hamuru yarı malzemesi: 2 çay bardağı Hindistan cevizi 1 adet yumurtanın akı 2 çorba kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Kakao bisküvi hamurunu yoğurun. Çukur bir kapta Hindistan cevizi, yumurta akı ve şekeri bulamaç haline gelene dek karıştırın. Bu malzeme ile bisküvi hamurunu çok fazla …

Devamını oku »

Enginarlı Safranlı Pilav

Tarif: Hayal Demirkol – Fotoğraf:  Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 adet soğan 1 tutam safran 1 tutam şeker 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı tereyağ Tuz Hazırlanışı: Enginarları az tuz ve limon suyu ilavesi ile diri kıvamda haşlayın ve soğumaya bırakın. Pilav için uygun bir tencereye sıvı …

Devamını oku »

Limon ve Damla Sakızlı Kek

Fotoğraf: Hande Göksan –  Prodüksiyon: İnci Bak (10-12 Dilim İçin) Malzemeler: 1,5 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı süt 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 çay kaşığı havanda ezilmiş damla sakızı 1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 …

Devamını oku »

Çiriş Otlu Radika Salatası

Tarif: Süleyman Dilsiz – Fotoğraf: Özgür Bakır – Prodüksiyon ve Styling: İnci Bak 4 Kişilik Malzemeler: 100 gram çiriş otu, haşlanmış 1 çay kaşığı adaçayı, öğütülmüş 3 dilim pastırma 1 ekşi mayalı somun ekmeği, dilimlenmiş 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı bebe radika yaprakları, elle koparılmış 2 yumurtanın sarısı, haşlanmış ve ufalanmış 4 yemek kaşığı Ayvalık kelle peyniri, rendelenmiş …

Devamını oku »
Deneme bonusu