Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » İran Usulü Falafel

İran Usulü Falafel

Tarif: Muhammet Doğan / Lokma İstanbul Mutfak Koordinatörü

Tek Kişilik

Malzemeler:

100 gram nohut

2 gram karbonat

500 gram su

6 gram maydanoz

15 gram pırasa

13 gram taze soğan

2 gram kişniş

30 gram kuru soğan

2 gram sarımsak

1 gram kimyon

5 gram tuz

Hazırlanışı:

Islatılmış nohutu kıyma makinesinde öncelikli olarak çektirin. Ardından diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve harmanlayın. İyice yoğurduktan sonra küçük toplar halinde şekil verin. Servis için dolapta beklettikten sonra servise hazır hale getirin.

OKU ➤  Zerdeçallı Çerkez Tavuğu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir