(1 Tepsi İçin) Malzemeler: Hamur İçin: 250 gram un 1 çorba kaşığı toz şeker 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış) 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı instant maya 1 çay bardağı süt 1 tutam tuz İç Malzemesi İçin: 1 çorba kaşığı fındık ezmesi 1 kase damla çikolata 1 kase iri çekilmiş ceviz içi Hazırlanışı: Maya ve bir çay bardağı ılık …
Devamını oku »Tarifler
Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru 4 adet kış eriği 1 tatlı kaşığı nişasta 2 çay kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı kırmızı meyve marmeladı veya reçeli (çilek, vişne, orman meyvesi vs.) 1 çorba kaşığı susam Hazırlanışı: Marmeladı, 2 çorba kaşığı soğuk suda inceltilmiş nişastayı ve tarçını küçük bir sos tenceresine alın. …
Devamını oku »Kremalı ve Patatesli Mantar
Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo taze mantar 10-12 adet kültür mantarı 1 adet büyük boy soğan 3 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım demet dereotu 1 kahve fincanı ajvar sos (hazır biber sosu) Üzeri İçin: 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri 50 gram rendelenmiş keçi peyniri 1 çay bardağı krema Hazırlanışı: Mantarları nemli bir bezle …
Devamını oku »Ananaslı Kereviz Salatası
Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 dilim ananas 1 adet küçük boy kereviz 1 çorba kaşığı limon suyu 1 adet ekşi yeşil elma 1 küçük kase iri çekilmiş ceviz içi Bir tutam tuz 4 çorba kaşığı süzme yoğurt (tepeleme) Yarım kutu krema (100 ml) Hazırlanışı: Kerevizin kabuğunu soyup irice rendeleyin. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Elmayı iyice yıkayıp kuruladıktan sonra …
Devamını oku »Zeytinyağlı Mantar Sote
(4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo mantar 1 adet kırmızı soğan 4-5 diş sarımsak 1-2 adet renkli biber Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, beyaz biber, kekik, pul biber Hazırlanışı: Mantarları nemli bir bezle silip kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün ve kararmaması için kullanana dek limonlu soğuk suda bekletin. Zeytinyağını bir tavaya aktarın ve küp doğranmış kırmızı soğan ile sarımsağı pembeleşene kadar …
Devamını oku »Zerdeçallı ve Kerevizli Tavuk Etli Çorba
(4 Kişilik) Fotoğraf: Hande Göksan Malzemeler: 100-150 gram tavuk eti 2 çorba kaşığı sarı mercimek 1 adet küçük boy kereviz 1 çay bardağı kesme makarna 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı köri Hazırlanışı: Tavuk etini bütün olarak orta boy bir tencereye aktarın. 6-7 bardak suyu ve sarı mercimeği ekleyip kaynamaya bırakın. Tavuk eti iyice haşlanınca (30-35 dakika) tencerenin içinden …
Devamını oku »Terbiyeli Sulu Köfte
Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram kıyma 1 kahve fincanı ince bulgur 1 adet küçük boy soğan 1 adet yumurtanın akı 1 çorba kaşığı kırık pirinç 10 dal kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber, kimyon 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 1 dal kereviz yaprağı 30 gram tereyağı 1 çorba kaşığı un Terbiyesi İçin: 1 adet …
Devamını oku »Ton Balıklı Hamurlu Keseler
Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber 2 dal kıyılmış dereotu 1 adet kekikli hamur (Kekikli ve lorlu ekmekler tarifindeki hamuru aynen uygulayın) Hazırlanışı: Kekikli ve lorlu ekmekler tarifindeki hamurun dinlenme aşamasını aynen uygulayın. Hamur yeterince dinlenince dört eşit bezeye ayırın. Her bezeyi ısıya dayanıklı, yuvarlak yağlanmış kalıpların tersine yapıştırın. Önceden ısıtılmış …
Devamını oku »Ispanaklı ve Tarhana Soslu Izgara Somon
Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (2 Kişilik) Malzemeler: 2 parça somon balığı 30 gram tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tarhana (toz halinde) 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı krema 1 su bardağı haşlanmış ıspanak 100 gram rokfor peyniri (arzuya göre) 1 tutam zencefil 1 tutam muskat Hazırlanışı: Tereyağını orta boy …
Devamını oku »Hurmalı ve Hububatlı Şekersiz Tatlı
Yapım ve Fotoğraf: Özgür BAKIR (6 Porsiyon İçin) Malzemeler: 4 -5 adet hurma (çok olgunlaşmış olanları) 1 çay bardağı fasulye 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı badem 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı dolmalık fıstık 1 çay bardağı kuru uzum 7-8 adet kuru kayısı 1 çay bardağı kuş üzümü 1 su bardağı nar taneleri 1 adet mandalina Hazırlanışı: …
Devamını oku »