(4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo kuzu ıspanak 40 gram turnayemişi kurusu (Köftenin içinde kullanmak için) 300 gram bayat ekmek 2 adet orta boy soğan 4 çorba kaşığı tereyağı 150 ml. süt Tuz, karabiber Rendelenmiş Hindistancevizi 2 adet yumurta 1-2 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi 120 gram gorgonzola peyniri 12 adet adaçayı yaprağı Hazırlanışı: 800 gram ıspanağı yıkayıp süzdükten sonra 1 …
Devamını oku »Tarifler
Profiterol
Fotoğraf: Hande Göksan Yapım: İnci Bak (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı su 130 gram un 4 adet orta boy yumurta Bir tutam tuz Bir tutam toz şeker 100 gram margarin Kreması için: 3 su bardağı süt 5 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı nişasta 3 çorba kaşığı un 2 adet yumurtanın sarısı Üzeri için: Hazır çikolata sos Süt …
Devamını oku »Mantarlı Turnayemişli Makarna
(4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet küçük boy soğan 500 gram istiridye mantarı 4 dal maydanoz 320 gram pappardelle cinsi makarna 50 gram turnayemişi kurusu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 çay kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk) 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Tuz, karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup şerit şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyin, büyük olan mantarları ikiye bölün. Maydanozun …
Devamını oku »Fırın Sütlaç
(4 Kişilik) Malzemeler: 1.5 çay bardağı pirinç 3 su bardağı su 1.5 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı pirinç unu 1 litre süt 1 poşet şekerli vanilin Hazırlanışı: Pirinci ve suyu tencereye aktarın. Pirinç pişip suyunu çekinceye kadar kaynatın. Pirinç ununu yarım bardak süt ile ezin ve bu karışımı kalan süt ile birlikte pirincin üzerine ekleyin. Pişirmeye devam edin. …
Devamını oku »Yaz Sebzeli Kepekli Pilav
Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı kepekli pirinç 3,5 su bardağı sıcak su 2 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 su bardağı bezelye Hazırlanışı: Bezelyeyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın. Kepekli pirinci …
Devamını oku »İrmikli ve Limonlu Kurabiye
Fotoğraf: Özgür Bak – Prodüksiyon: İnci Bak (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 4 çorba kaşığı ince irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 2 adet yumurtanın sarısı 2 su bardağı un 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık içi 1 adet limonun …
Devamını oku »Fırında Patlıcan Yelpazesi
Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 2 adet büyük boy soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, kimyon Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyun. Sapından kopmayacak şekilde boyuna dörde kesin. 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş soğuk suda iç malzemeyi hazırlayana dek bekletin. İç malzemesi için; …
Devamını oku »Kuru Üzümlü Tatlı Poğaça
Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (1 Tepsi İçin – 15 adet) Malzemeler: 120 gram bitkisel margarin (veya tereyağı) 1 adet yumurtanın akı 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 çorba kaşığı limon suyu 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 su bardağı kuru üzüm 2 su bardağı un Üzeri İçin: 1 …
Devamını oku »Ceviz tüketiminin nörogelişimsel sonuçlara etkisi
Yapılan araştırma, Akdeniz diyetinin bir parçası olarak hamilelik sırasında ceviz gibi gıdaların tüketilmesinin, iki yaşında çocukların nörogelişimsel sonuçlarını önemli ölçüde katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor. Hamilelik sırasında iyi beslenme hem anne hem de çocuk, ve özellikle çocuğun beyin gelişimi ve sağlıklı doğum ağırlığı için çok büyük önem taşır. Temel besin maddelerinin eksikliği çocuklarda düşük doğum ağırlığı ve gelişimsel gecikme riskini …
Devamını oku »Çilek Sorbe
Hazırlayanlar: Şef/Yazar: Yunus Emre Akkor – Şef Çiğdem Seferoğlu (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo çilek 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı salep Hazırlanışı: Şeker ve salebi bir buzdolabı poşetinde iyice karıştırın. Bu karışıma su ilave ederek bir taşım kaynatın. Kaynayan karışımı soğumaya bırakın. Yıkayıp ayıkladığımız çilekleri püre haline getirin. Püre haline gelen çilekleri soğuyan …
Devamını oku »