Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze asma yaprağı 300 gram taze vişne 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 çorba kaşığı toz şeker 5 adet büyük boy kırmızı soğan 2 çay bardağı zeytinyağı Hazırlanışı: Vişneleri yıkayıp …
Devamını oku »Tarifler
Hurmalı Çiğ Köfte
Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram yağsız çiğ köftelik kıyma 500 gram ince bulgur 1 adet büyük boy soğan 2-3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı pul biber 1 paket köfte baharatı 1 demet maydanoz 4-5 adet hurma 1 kase limonlu su Hazırlanışı: Soğanı ve sarımsakları soyup çok ince …
Devamını oku »Vişneli Ekmek Tatlısı
Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 1 paket büyük boy tost ekmeği 1 litre vişne suyu 500 gram toz şeker 100 gram taze kaymak Hazırlanışı: Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. İsteğe göre yuvarlak bir kalıpla keserek şekillendirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın. Vişne suyu ile şekeri yoğun bir kıvam elde edene …
Devamını oku »İmambayıldı
(4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet kemer patlıcan 2 adet soğan 1-2 adet çarliston biber 2 adet olgun domates Tuz, taze çekilmiş karabiber Bir tutam toz şeker 4-5 adet hurma Kızartmak için riviera zeytinyağı Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Ortadan ikiye kestikten sonra uç kısımlarında 1-2 cm kalacak şekilde kesin. Tuzlu suyun içine aktarıp 15 dakika kadar bekletin. Patlıcanları tuzlu suyun içinden …
Devamını oku »Lokma Tatlısı
Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı un 20 gram yaş maya 1,5 çay bardağı ılık su 1 tutam tuz 50 gram tereyağı Kızartmak için sıvı yağ Şurubu İçin: 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şurubu için; Şekeri ve suyu sos tenceresinde, yoğun bir kıvam alana dek …
Devamını oku »Kıymalı Açma Börek
Fotoğraf: Hande Göksan –Prodüksiyon: İnci Bak (1 Küçük Tepsi İçin) Malzemeler: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz ¾ su bardağı su Kıymalı karışım için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 adet soğan 1 kilo orta yağlı kıyma 1 demet doğranmış maydanoz Tuz, karabiber Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı zeytinyağı Çörek …
Devamını oku »Buğdaylı Yayla Çorbası
Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 5 su bardağı su 1 kahve fincanı buğday 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 büyük kase yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı Kuru nane, top kırmızıbiber Tuz Hazırlanışı: Soğanı soyup rendeleyin. Tereyağını eritin, soğanı karamelize olana dek sürekli karıştırarak kavurun. Suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca buğdayı ilave edin. Orta ateşte, buğdaylar yumuşayıncaya kadar …
Devamını oku »İrmikli Tatlı Börek
Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram tereyağı 1 litre süt 5 çorba kaşığı irmik 2 su bardağı su 2,5 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şerbeti için sos; Tenceresinde şekeri ve suyu yoğun bir kıvama gelene dek kaynatın. En son limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynadıktan …
Devamını oku »Hurmalı Beğendili Kebap
Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet bostan patlıcanı 30 gram tereyağı 2 çorba kaşığı (tepeleme) un 1 su bardağı sıcak süt 1 adet soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 2 su bardağı su 500 gram kuşbaşı kuzu eti 5-6 adet hurma 1 adet büyük boy domates Tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Hazırlanışı: Patlıcanları közleyin. Ilınınca …
Devamını oku »Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 300 gram süzme yoğurt 100 gram kaymak 1 tatlı kaşığı toz salep 1 kahve fincanı tahin 1 kahve fincanı pekmez Hazırlanışı: Süzme yoğurdu, salebi ve kaymağı çatalla iyice çırpın. Tahini ve pekmezi ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Karışımı derin dondurucuya dayanıklı bir kabın içine aktarın. Buzdolabında bir gün boyunca …
Devamını oku »