Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kuru Börülce Piyazı

Kuru Börülce Piyazı

(4 Kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı kuru börülce

Yarım demet maydanoz

Yarım demet taze soğan

1-2 adet kırmızı kapya biberi

Sumak, pulbiber

1 çorba kaşığı soya sosu

Sirke, limon suyu

Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Börülceyi bir gece önceden ıslatıp tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alın ve suyu tamamen süzülene kadar bekletin. Maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince kıyın, biberi temizleyip zar şeklinde doğrayın. Börülceyi derin bir kaba aktarıp doğradığınız malzemeler ile birlikte karıştırın. Sos için gereken malzemelerden arzu ettiğiniz miktarda ilave edip tatlandırdıktan sonra yarım saat kadar dinlendirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir