Pendik Marintürk bünyesinde yer alan Cantine Del Frida, isminden de anlaşılacağı gibi Meksikalı ünlü Ressam Frida Kahlo’dan esinlenilerek kurulmuş. Mekanın pizza ve burger çeşitlerinden oluşan lezzetli bir menüsü var. Menüde ince hamur pizzalar, dürümler, renkli salatalar ve doyurucu ana yemekler de var. Cantine Del Frida’nın çikolata suflesi, tiramisu tatlısı ve cheesecake’i de tatlı menüsünün en gözdeleri. Mekanın sahipleri gastronomi dünyasının …
Devamını oku »Tarifler
Frida Mix Pizza
Frida Mix Pizza (3-4 Kişilik) Frida Mix Pizza İçin Malzemeler: 180 gram ince pizza hamuru 10-12 dilim sucuk 4-5 adet mantar 1 küçük kase doğranmış renkli biber 1 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin 1 yemek kaşığı mısır tanesi 1 tatlı kaşığı isot 150 gram rendelenmiş mozzarella peyniri Roka yaprakları Emmantel peynir (veya parmesan) Pizza Hamuru İçin: 3.5-4 su bardağı un 10 …
Devamını oku »Çöp Şiş
Çöp Şiş (4 Kişilik) Çöp Şiş İçin Malzemeler: 750 gram dana eti (tercihen bonfile) 100 gram kuzu kuyruk yağı 1 yemek kaşığı kuru kekik Karamelize Soğan İçin: 3 adet büyük boy soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz Bulgur Pilavı İçin: 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 2 adet rendelenmiş domates …
Devamını oku »Portakallı Chia Puding
Portakallı Chia Puding (2 Kişilik) Portakallı Chia Puding İçin Malzemeler: 100 gram Chia tohumu 500 ml. soya sütü 1 yemek kaşığı portakal marmeladı 1 yemek kaşığı bal Portakallı Chia Puding Hazırlanışı: Chia tohumunu, soya sütü ve balı karıştırın. Buzdolabında yarım saat demlenmesi için dinlendirin. İsteğe göre portakal marmeladı, zarları temizlenmiş taze portakal dilimleri ve taze nane yaprakları yardımı ile dekoratif …
Devamını oku »Kekikli Dana Yahni
Kekikli Dana Yahni (2 Kişilik) Kekikli Dana Yahni İçin Malzemeler: 300-350 gram dana kuşbaşı eti 1 tatlı kaşığı tereyağı 1’er adet renkli dolmalık biber Kuru nane 1 adet küçük boy kabak 1 adet küçük boy havuç 1 adet küçük boy patlıcan 1 adet orta boy patates 1 kase yoğurt Kara Buğday Pilavı İçin: 2-3 adet arpacık soğan 1 yemek kaşığı …
Devamını oku »Sebzeli Tavuk Tarifi
Sebzeli Tavuk (2 Kişilik) Sebzeli Tavuk İçin Malzemeler: 250 gram tavuk eti (tercihen organik veya gezen tavuk eti ) 1 adet kapya biber 1 adet sarı biber 1 adet küçük boy soğan 50 gram rezene 4-5 adet mantar 150 gram ev yapımı domates sos 1 yemek kaşığı soya sosu 200 gram kinoa risotto 2 dal taze kekik Sebzeli Tavuk Hazırlanışı: …
Devamını oku »Amarant ve Beluga Mercimek Salatası
Le Pain Quotidien’in bize kazandırdığı lezzetler Belçikalı şef Alien Coumont’un doğal ve sağlıklı yemek kültürüne duyduğu tutkusunun sonuçlarını uzun yıllardır beğeni ile gözlemliyor ve deneyimliyoruz. Amarant ve Beluga Mercimek Salatası (2 Kişilik) Amarant ve Beluga Mercimek Salatası Malzemeler: 120 gram Akdeniz yeşilliği 150 gram Amaranth 150 gram Beluga mercimeği 1 adet dolmalık renkli sarı biber 1 adet dolmalık renkli kırmızıbiber Yarım …
Devamını oku »Propolis’in Faydaları Nelerdir?
Zerdeçallı Karnabahar
Zerdeçallı Karnabahar (4 Kişilik) Zerdeçallı Karnabahar İçin Malzemeler: 1 adet küçük veya orta boy karnabahar (300-400 gramlık) 1 tatlı kaşığı zerdeçal Tavuk suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 diş sarımsak Tuz, taze çekilmiş karabiber Kıyılmış yeşillik (dereotu, maydanoz karışımı) 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Zerdeçallı Karnabahar Hazırlanışı: Karnabaharın tabanındaki sert bölümlerini temizleyin ve bütün olarak sığacak şekilde bir tencereye yerleştirin. …
Devamını oku »Siyah Makarna
Gönlümden geçen yemekler Bu ay, yine her zamanki gibi mutfakta çok fazla vakti olmayanlar için pratik yemeklere yer vermeye çalıştım. Karnabaharı yağda kızartmak yerine bir de safranlı suda haşladıktan sonra fırında bir kızartın istedim. Makarnanın rengini görünce bu renkte makarna olur mu diyebilirsiniz, arada bir pekala olabilir! Siyah Makarna (4 Kişilik) Siyah Makarna Malzemeler: 1 paket siyah makarna (mürekkep balıklı) …
Devamını oku »