Kereviç – Antep Yöresi Kereviç İçin Malzemeler: 3 adet yumurta 250 gram tereyağı Yarım çay kaşığı kabartma tozu 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 kahve fincanı pudra şekeri 1 paket vanilya 2 su bardağı un İç Malzemesi: 1 su bardağı ceviz içi 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı toz şeker 1 fincan kuş üzümü 1 paket vanilya 1 kahve fincanı …
Devamını oku »Tarifler
Herle Aşı Çorbası
Herle Aşı Çorbası – Sivas Yöresi 4 Kişilik Herle Aşı Çorbası Herle Aşı Çorbası Malzemeler: 1 çay bardağı pilavlık bulgur 1 çay bardağı buğday 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 litre et suyu 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Herle Aşı Çorbası Hazırlanışı: 1 gün önceden buğday ve mercimeği ıslatın, ertesi gün …
Devamını oku »Mayasız Hamur Kızartması – Pişi
Mayasız Hamur Kızartması – Pişi 4 Kişilik Mayasız Hamur Kızartması – Pişi Mayasız Hamur Kızartması – Pişi İçin Malzemeler 3 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 2 çay kaşığı keçiboynuzu tozu Mayasız Hamur Kızartması – Pişi Hazırlanışı Derin bir kaseye unun bir miktarını koyun, diğer kalan kısmını yavaş yavaş …
Devamını oku »Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme
Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme (4 Kişilik) Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı un (elenmiş) 6 yemek kaşığı pırasa (ince doğranmış) 3 yemek kaşığı lor peyniri 4 dilim pastırma (ince kıyılmış) Tadımlık tuz Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme Hazırlanışı Ilık suda şekeri eritip yoğurma kabına …
Devamını oku »Yoğurtlu Muz
Yoğurtlu Muz (2 Kişilik) Yoğurtlu Muz İçin Malzemeler 1 adet yeni olgunlaşmış muz (yatay, boyuna kesilmiş) Yarım su bardağı tam yağlı yoğurt 2 yemek kaşığı vişne reçeli 2 yemek kaşığı antepfıstığı (dövülmüş) Yarım su bardağı armut (küp doğranmış) Yoğurtlu Muz Hazırlanışı Yatay kestiğiniz muzu diklemesine bir kaba alın. Üzerine yoğurdu dökün. Reçeli hafif ısıtıp akışkan hale getirin. Reçeli yoğurdun üzerine …
Devamını oku »Bazlamadan Yumurtalı Sandviç
Bazlamadan Yumurtalı Sandviç (4 Kişilik) Bazlamadan Yumurtalı Sandviç İçin Malzemeler 1 adet kırmızı soğan (ince kıyılmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 adet kapya biber (ince kıyılmış) 12 adet kiraz domates Tadımlık tuz 1 çay kaşığı toz kimyon 4 adet yumurta 4 yemek kaşığı taze kaşar (rendenmiş) 4 adet bazlama 100 gram yoğurt (hafif sarımsakla karıştırılmış) 1 çay kaşığı pul …
Devamını oku »Tost Çeşitleri
“Kılçıksız Balık”, “Taze Tarifler Tarifsiz Tatlar”, kitaplarıyla yakından tanıdığımız yemek yazarı Süleyman Dilsiz, “Kahvaltıya dair her şey ile” serisini üçlüyor… Adından da anlaşılacağı üzere kitap, kahvaltı sofralarına farklı tatlar ve dokunuşlar katmak isteyenler için eşsiz bir rehber niteliğinde… Çeşit Çeşit Tostlar Füme somon + yatay ince dilimlenmiş salatalık + süzme yoğurt + taze soğanın yeşil kısımları Labne + ceviz içi …
Devamını oku »Vanilyalı Rooibos Çay
Vanilyalı Rooibos Çay Güney Afrika kökenli Rooibos çayının en önemli özelliği antioksidan bakımından zengin olması. Siyah çay ya da yeşil çay gibi kafein de içermiyor. Genelde aromalı meyve kurularıyla, kakao, vanilya, tarçın vb. tatlarla hazırlanıyor. Vanilyalı Rooibos Çay İçin Malzemeler 2 çay kaşığı (tepeleme) Roobois çay 2 çay kaşığı portakal kabuğu 1 adet çubuk vanilya Vanilyalı Rooibos Çay Hazırlanışı Çubuk …
Devamını oku »Mandalinalı Yer Elması
Mandalinalı Yer Elması 2 Kişilik Mandalinalı Yer Elması Mandalinalı Yer Elması Malzemeler: Yarım kilo yer elması 2 adet soğan 5-6 adet mandalina (2 adet portakal da olur) 1 adet limon 2-3 adet havuç 4-5 adet kurutulmuş domates 100 ml. sıcak su Tuz Mandalinalı Yer Elması Hazırlanışı: Yer elmalarını soyacak yardımıyla soyun ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Kabuğunu soyduğunuz soğanları küp …
Devamını oku »Izgara Levrek Fileto
Izgara Levrek Fileto (1 Kişilik) Izgara Levrek Fileto Malzemeler 400 gram levrek fileto 1 çay kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yeterince tuz Izgara Levrek Fileto Hazırlanışı Fileto haline getirdiğiniz levrekleri zeytinyağı ve limon suyundan oluşan sosun içerisinde 5 dakika yatırın. Izgarada veya ızgara yoksa tavada, balığın derili tarafını 4 dakika, ön yüzünü ise 3 dakika olmak kaydıyla kısık …
Devamını oku »