Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 67)

Tarifler

Pancar Turşusu

Pancar Turşusu

[nextpage title=”Pancar Turşusu” ] Kışın en güzel sebzelerinden pancarın turşusunu kurup, yaz günlerinde tadını hatırlamak isteyenlere yapımı çok kolay bir tarif olan Pancar Turşusu paylaşmak istedim bu ay… Malzemeler: 1 kilo pancar 1 litre su 5-6 diş sarımsak 1 çay bardağı sirke (tercihen ev yapımı) 1 yemek kaşığı kaya tuzu [/nextpage] [nextpage title=”Pancar Turşusu” ] 1.AŞAMA: Pancarların kabuğunu salatalık soyacağı veya …

Devamını oku »

Bella Vista

Bella Vista

Bella Vista 6-7 Kişilik Bella Vista Kakaolu Kek İçin Malzemeler: 30 adet yumurta 1.860 gram un 2.250 gram toz şeker 300 gram kakao 60 gram kabartma tozu 1.000 ml. sıvı yağ 2.000 ml. Süt Dilediğiniz kadar frambuaz Bella Vista Hazırlanışı: Şeker ve yumurtayı kabartın, süt ve yağ ekledikten sonra tüm kuru malzemeyi katıp 6-7 dakika mikserde çırpın. 155 dereceye ayarlı fırında …

Devamını oku »

Kereviç – Antep Yöresi

Kereviç

Kereviç – Antep Yöresi Kereviç İçin Malzemeler: 3 adet yumurta 250 gram tereyağı Yarım çay kaşığı kabartma tozu 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 kahve fincanı pudra şekeri 1 paket vanilya 2 su bardağı un İç Malzemesi: 1 su bardağı ceviz içi 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı toz şeker 1 fincan kuş üzümü 1 paket vanilya 1 kahve fincanı …

Devamını oku »

Herle Aşı Çorbası

Herle Aşı Çorbası

Herle Aşı Çorbası – Sivas Yöresi 4 Kişilik Herle Aşı Çorbası Herle Aşı Çorbası Malzemeler: 1 çay bardağı pilavlık bulgur 1 çay bardağı buğday 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 litre et suyu 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Herle Aşı Çorbası Hazırlanışı: 1 gün önceden buğday ve mercimeği ıslatın, ertesi gün …

Devamını oku »

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi 4 Kişilik Mayasız Hamur Kızartması – Pişi Mayasız Hamur Kızartması – Pişi İçin Malzemeler 3 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 2 çay kaşığı keçiboynuzu tozu Mayasız Hamur Kızartması – Pişi Hazırlanışı Derin bir kaseye unun bir miktarını koyun, diğer kalan kısmını yavaş yavaş …

Devamını oku »

Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme

Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme

Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme (4 Kişilik) Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı un (elenmiş) 6 yemek kaşığı pırasa (ince doğranmış) 3 yemek kaşığı lor peyniri 4 dilim pastırma (ince kıyılmış) Tadımlık tuz Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme Hazırlanışı Ilık suda şekeri eritip yoğurma kabına …

Devamını oku »

Yoğurtlu Muz

Yoğurtlu muz

Yoğurtlu Muz (2 Kişilik) Yoğurtlu Muz İçin Malzemeler 1 adet yeni olgunlaşmış muz (yatay, boyuna kesilmiş) Yarım su bardağı tam yağlı yoğurt 2 yemek kaşığı vişne reçeli 2 yemek kaşığı antepfıstığı (dövülmüş) Yarım su bardağı armut (küp doğranmış) Yoğurtlu Muz Hazırlanışı Yatay kestiğiniz muzu diklemesine bir kaba alın. Üzerine yoğurdu dökün. Reçeli hafif ısıtıp akışkan hale getirin. Reçeli yoğurdun üzerine …

Devamını oku »

Bazlamadan Yumurtalı Sandviç

Bazlamadan Yumurtalı Sandviç

Bazlamadan Yumurtalı Sandviç (4 Kişilik) Bazlamadan Yumurtalı Sandviç İçin Malzemeler 1 adet kırmızı soğan (ince kıyılmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 adet kapya biber (ince kıyılmış) 12 adet kiraz domates Tadımlık tuz 1 çay kaşığı toz kimyon 4 adet yumurta 4 yemek kaşığı taze kaşar (rendenmiş) 4 adet bazlama 100 gram yoğurt (hafif sarımsakla karıştırılmış) 1 çay kaşığı pul …

Devamını oku »

Tost Çeşitleri

Tost Çeşitleri

“Kılçıksız Balık”, “Taze Tarifler Tarifsiz Tatlar”, kitaplarıyla yakından tanıdığımız yemek yazarı Süleyman Dilsiz, “Kahvaltıya dair her şey ile” serisini üçlüyor… Adından da anlaşılacağı üzere kitap, kahvaltı sofralarına farklı tatlar ve dokunuşlar katmak isteyenler için eşsiz bir rehber niteliğinde… Çeşit Çeşit Tostlar Füme somon + yatay ince dilimlenmiş salatalık + süzme yoğurt + taze soğanın yeşil kısımları Labne + ceviz içi …

Devamını oku »

Vanilyalı Rooibos Çay

Vanilyalı Rooibos Çay

Vanilyalı Rooibos Çay Güney Afrika kökenli Rooibos çayının en önemli özelliği antioksidan bakımından zengin olması. Siyah çay ya da yeşil çay gibi kafein de içermiyor. Genelde aromalı meyve kurularıyla, kakao, vanilya, tarçın vb. tatlarla hazırlanıyor. Vanilyalı Rooibos Çay İçin Malzemeler 2 çay kaşığı (tepeleme) Roobois çay 2 çay kaşığı portakal kabuğu 1 adet çubuk vanilya Vanilyalı Rooibos Çay Hazırlanışı Çubuk …

Devamını oku »