Devamını oku »
Tarifler
Yemek Keşfine Yurt Dışına Çıkmadan Tatmanız Gereken Türk Mutfağından Lezzetler
Hesabın Yüklü Geleceğini Anlatan Sunumlar
Evde Ekmek Nasıl Yapılır?
Evde Ekmek Nasıl Yapılır? Doktorlar ne kadar sağlıksız dese de seviyoruz biz ekmeği. Nasıl sevmeyelim? Yumuşacık, sıcacık oluşuna dahi yüzlerce methiye dizilebilir, her diliminde mutluluğun tarifini yeniden yazabiliriz. Soframızın baş tacı çünkü ekmek. Her öğünde ekmek, peynir, zeytin olsa oturup keyifli yiyebilme potansiyeline de sahibiz üstelik. Her şey bir yana ekmek bir yana bizim için. Hele evde yapılanı, emekle yoğrulanları …
Devamını oku »Rosi Kış Salatası
Tüm ‘iyi’ler burada..! İstanbul Levent’te hizmet veren Goodville Seasonal Kitchen, lezzet ve sağlığın birlikteliğine inanan ve arayan mevsimsel bir mutfağa sahip. Mevsiminde yetişip güneşe doyan taze meyve ve sebzelerin doğallığı ve besleyiciliği Goodville mutfağının hem sağlık hem lezzet kaynağı olmayı başarıyor. Kinoa kısırı, haşhaşlı somon, kokonat pilav, chia tohumlu pancake gibi damak oyunlu sıra dışı lezzetleri ile büyük ilgi gören …
Devamını oku »Somonista
Goodville’in açılışından bu yana Şef Erdal Ağriş danışman ekibin içinde yer alıyor. Kış mevsiminin başından itibaren de Goodville mutfağında Head Chef olarak aktif bir şekilde görevini sürdürüyor. Somonista (3 Kişilik) Somonista İçin Malzemeler 3 adet portakalın suyu 1,5 yemek kaşığı bal 30 gram balsamik sirke Somonista Hazırlanışı: Zencefil, balsamik ve zeytinyağından elde ettiğiniz vinegret sos ile mevsimin narenciyesi portakal ve avokado …
Devamını oku »Pırasalı Börek Tarifi
Pırasalı Börek (4 – 6 Kişilik) Pırasalı Börek İçin Malzemeler Hamuru İçin: 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı sirke Yarım su bardağı ılık su Aldığı kadar un İçi İçin: 4 adet pırasa 1 su bardağı süt 1 su bardağı süzme yoğurt Yarım bağ dereotu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 4 çorba kaşığı zeytinyağı …
Devamını oku »Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav
Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav (4 Kişilik) Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav İçin Malzemeler: Kuzu Tandır İçin: 2 kilo kemikli kuzu kaburga (pirzolasıyla birlikte) 200 gram tereyağı 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber İç Pilavı İçin: 3 su bardağı pirinç Yarım su bardağı badem 80 gram çam fıstığı 7 adet orta boy soğan 100 gram kuru incir 50 …
Devamını oku »Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci
Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci (4 Kişilik) Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci İçin Malzemeler 1 bağ ebegümeci 1 çay kaşığı pul biber 1.5 adet limon 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı yoğurt 3 diş sarımsak 1 fiske tuz 1 çorba kaşığı elma sirkesi Hazırlanışı: Orta boy bir tencerede suyu kaynatıp yarım limonu olduğu gibi içine atın. Daha sonra yıkadığınız ebegümeci otunu …
Devamını oku »Zeytinyağlı Bal Kabağı
Zeytinyağlı Bal Kabağı (4 Kişilik) Zeytinyağlı Bal Kabağı Malzemeler 1 adet yarım ay şeklinde bal kabağı Çeyrek çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarımsak 1 adet limon 1 çorba kaşığı elma sirkesi 4 dal tere veya maydanoz Zeytinyağlı Bal Kabağı Hazırlanışı İlk önce fırını 180 dereceye getirip ısıtın ardından fırın tepsisinin dibini yağlayın ve çapraz dilimlediğiniz bal kabaklarınız dizin ve yumuşayana kadar pişirin. …
Devamını oku »