Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 65)

Tarifler

Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası (12 Adet)   Fırın Isısı: 190 Derece   Malzemeler 360 gram un 120 gram yoğurt 150 ml. süt 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş) 1 tatlı kaşığı tuz 5 gram kuru aktif maya 1 çay kaşığı kabartma tozu İçi İçin: Yeteri Kadar Peynir (erimeyen) Maydanoz ve kıyma harcı Üzeri İçin: Yumurta sarısı Krema  Hazırlanışı Tüm hamur malzemesini tahta …

Devamını oku »

Otlu Çörek

Otlu Çörek

Otlu Çörek (8 Kişilik) Fırın Isısı: 200 Derece   Otlu Çörek İçin Malzemeler 520 gram ekmeklik un 300 ml. süt 10 gram kuru maya 1 adet 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş) 2 yemek kaşığı keten tohumu 1 tatlı kaşığı tuz 12 yaprak pazı (orta damarı alınmış) 1 demet maydanoz (kıyılmış) Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Kavılca Unlu Ekmek

Kavılca Unlu Ekmek

Kavılca Unlu Ekmek (1 Adet) Fırın Isısı: 240 Derece   Malzemeler 600 gram kavlıca unu 450 ml. su 250 ml. likit miya (Biga Başlangıç hamuru karışımı) 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı su Biga İçin: 300 ml. su 150 gram kavlıca unu 2 gram kuru aktif maya Başlangıç Hamuru İçin: 70 ml su 70 gram un 14 gram kuru …

Devamını oku »

Renkli Spaghetti

Renkli Spaghetti

Renkli Spaghetti (4 Kişilik) Malzemeler 420 gram ekmeklik un 80 gram ince irmik (Semolina) 4 adet yumurta 120 gram ıspanak püresi 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı Unla irmiği karıştırın. Bir kapta yumurtaları çırpıp, içine ıspanak püresini ekleyin. Tuzunu atıp una azar azar ekleyerek, bir spatulayla karıştırın. Hamur eklenen sebzenin su durumuna göre hala nemliyse biraz daha un ekleyip elinizle 10 …

Devamını oku »

Çilekli Fit Crumble

Çilekli Fit Crumble (4 Kişilik)   Malzemeler: 750 gram çilek 1,5 yemek kaşığı pirinç unu 1 çorba kaşığı limon suyu 4 çorba kaşığı esmer şeker (veya Hindistan cevizi şekeri) 1 çay bardağı yulaf Yarım çay bardağı badem unu (veya çekilmiş badem içi) 2 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı (veya tereyağı)   Çilekli Fit Crumble Hazırlanışı: Çilekleri …

Devamını oku »

Çilekli Charlotte Pasta

Çilekli Charlotte Pasta Doğanın binbir rengi olmadan bahar, bahar olur muydu hiç? Önce çiçeğe bürünen meyve ağaçları, sonra pazar tezgahlarını süsleyen gökkuşağının her renginden meyveler olmasa neyleyim baharı. Bahar meyvelerinin en zariflerinden çilek, mis kokusu ve narin tadıyla bu ay sizler için hazırladığım tariflerin baş kahramanı. Kaçamağı bol iki görkemli tatlının yanı sıra iki de fit tarif paylaşıyorum sizlerle. (8 …

Devamını oku »

Baharın gözde meyvesi: Çilek

Baharın gözde meyvesi: Çilek Doğanın binbir rengi olmadan bahar, bahar olur muydu hiç? Önce çiçeğe bürünen meyve ağaçları, sonra pazar tezgahlarını süsleyen gökkuşağının her renginden meyveler olmasa neyleyim baharı. Bahar meyvelerinin en zariflerinden çilek, mis kokusu ve narin tadıyla bu ay sizler için hazırladığım tariflerin baş kahramanı. Kaçamağı bol iki görkemli tatlının yanı sıra iki de fit tarif paylaşıyorum sizlerle. …

Devamını oku »

Unutulmayan çocukluk anıları ve damakta iz bırakan yemeklerimiz

Unutulmayan çocukluk anıları ve damakta iz bırakan yemeklerimiz Çocukken, okullar tatil olunca yaz tatillerimi ailemle birlikte Eskişehir Odunpazarı’nda geçirirdim. Dün gibi hatırlıyorum aile büyüklerinin kendi elleriyle hazırladığı birbirinden nefis yemekleri. Hele ki büyük annemi mutfakta izlemeyi pek severdim. İzlerken en çok da aklımda kalan yeşil mercimekli mantı yemeğiydi. Geçmişten günümüze kadar tadından ödün vermediğim mercimekli mantının tarifini paylaşmaktan gurur duyuyorum. …

Devamını oku »

Salata sosu olmazsa salata olmaz!

Salata sosu olmazsa salata olmaz! Salata zengin, lezzetli, hafif bir vitamin ve mineral deposu. Sebzeler, meyveler, tahıllar, yemişler ve baharatla harmanlanan salatanın, her zaman, her sofrada yeri var. Ve salatayı salata yapan biraz da sosu; o olmazsa salata zaten salata olmaz. “Salatanın tuzunu cimri, zeytinyağını da cömert koyacak; bir deli de karıştıracak!” Salata hemen hemen her yeme-içme kültürünün bir parçası …

Devamını oku »

Nohut unu ile glütensiz kek

Nohut unu ile glütensiz kek Glütensiz beslenme tarzıma mısır unundan sonra nohut unu ile pişirdiğim yemekler de yerini aldı. Bunlardan bir tanesi de hem mısır unu hem nohut ile karıştırarak yaptığım keklerden, çilekli kek oldu. Tam da mevsimiyken çilekleri değerlendirmek gerek dedim ve keki çileğin kendine özgün hoş aromasıyla buluşturdum. Benim gibi glütensiz beslenmek zorunda olanlar veya tercihini glütensiz ürünlerden …

Devamını oku »
Deneme bonusu