Çikolatalı Mousse (4 Kişilik) Malzemeler: 1 ml. sıvı krema 500 ml. süt 200 gram toz şeker 1 adet yumurtanın sarısı 1 adet vanilya çubuğu 300 gram bitter kuvertür çikolata Hazırlanışı: 800 ml. kremayı, sütü ve şekeri ocağa koyun, kuvertürü ilave edin. Kuvertür eridiğinde kalan 200 ml. krema ile yumurtayı ayrı bir yerde karıştırıp sıcak karışımdan ufak ufak ilave …
Devamını oku »Tarifler
Meyveli Parfe
Kadir BAYRAK Executive Şef Kadir Şefin menüsünde yine ‘yok’ yok… Tarif fihristlerinde kolay kolay denk gelemeyeceğiniz bu reçeteleri hem hazırlarken hem de deneyimlerken farkını hissedecek, keyfini doyasıya yaşayacaksınız… Meyveli Parfe (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: 1 ml. sıvı krema 500 ml. süt 200 gram toz şeker 1 paket vanilya 150 gram toz kremşanti 2 adet kivi …
Devamını oku »Hayatta herşey mi özen, sabır ve vakit ister?
Hayatta herşey mi özen, sabır, vakit ister? Evet, hayatta herşey böyle şeyler ister maalesef. Hep aynı! Hayattaki herşey bizde olmayan ne varsa ister arkadaşlar. Bizde olan şeyleri de değiştirmemizi ya da üzerine birşeyler ekleyerek yenilememizi ister ayrıca. Bilgisayar programı ya da telefon uygulaması gibi düşünün. Ara sıra bilgisayarınız ya da telefonunuz “Bilmem ne programının yeni sürümü mevcut, yüklemek için bilmem …
Devamını oku »Karaköy Poğaçası
Karaköy Poğaçası (12 Adet) Fırın Isısı: 190 Derece Malzemeler 360 gram un 120 gram yoğurt 150 ml. süt 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş) 1 tatlı kaşığı tuz 5 gram kuru aktif maya 1 çay kaşığı kabartma tozu İçi İçin: Yeteri Kadar Peynir (erimeyen) Maydanoz ve kıyma harcı Üzeri İçin: Yumurta sarısı Krema Hazırlanışı Tüm hamur malzemesini tahta …
Devamını oku »Otlu Çörek
Otlu Çörek (8 Kişilik) Fırın Isısı: 200 Derece Otlu Çörek İçin Malzemeler 520 gram ekmeklik un 300 ml. süt 10 gram kuru maya 1 adet 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş) 2 yemek kaşığı keten tohumu 1 tatlı kaşığı tuz 12 yaprak pazı (orta damarı alınmış) 1 demet maydanoz (kıyılmış) Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı …
Devamını oku »Kavılca Unlu Ekmek
Kavılca Unlu Ekmek (1 Adet) Fırın Isısı: 240 Derece Malzemeler 600 gram kavlıca unu 450 ml. su 250 ml. likit miya (Biga Başlangıç hamuru karışımı) 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı su Biga İçin: 300 ml. su 150 gram kavlıca unu 2 gram kuru aktif maya Başlangıç Hamuru İçin: 70 ml su 70 gram un 14 gram kuru …
Devamını oku »Renkli Spaghetti
Renkli Spaghetti (4 Kişilik) Malzemeler 420 gram ekmeklik un 80 gram ince irmik (Semolina) 4 adet yumurta 120 gram ıspanak püresi 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı Unla irmiği karıştırın. Bir kapta yumurtaları çırpıp, içine ıspanak püresini ekleyin. Tuzunu atıp una azar azar ekleyerek, bir spatulayla karıştırın. Hamur eklenen sebzenin su durumuna göre hala nemliyse biraz daha un ekleyip elinizle 10 …
Devamını oku »Çilekli Fit Crumble
Çilekli Fit Crumble (4 Kişilik) Malzemeler: 750 gram çilek 1,5 yemek kaşığı pirinç unu 1 çorba kaşığı limon suyu 4 çorba kaşığı esmer şeker (veya Hindistan cevizi şekeri) 1 çay bardağı yulaf Yarım çay bardağı badem unu (veya çekilmiş badem içi) 2 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı (veya tereyağı) Çilekli Fit Crumble Hazırlanışı: Çilekleri …
Devamını oku »Çilekli Charlotte Pasta
Çilekli Charlotte Pasta Doğanın binbir rengi olmadan bahar, bahar olur muydu hiç? Önce çiçeğe bürünen meyve ağaçları, sonra pazar tezgahlarını süsleyen gökkuşağının her renginden meyveler olmasa neyleyim baharı. Bahar meyvelerinin en zariflerinden çilek, mis kokusu ve narin tadıyla bu ay sizler için hazırladığım tariflerin baş kahramanı. Kaçamağı bol iki görkemli tatlının yanı sıra iki de fit tarif paylaşıyorum sizlerle. (8 …
Devamını oku »Baharın gözde meyvesi: Çilek
Baharın gözde meyvesi: Çilek Doğanın binbir rengi olmadan bahar, bahar olur muydu hiç? Önce çiçeğe bürünen meyve ağaçları, sonra pazar tezgahlarını süsleyen gökkuşağının her renginden meyveler olmasa neyleyim baharı. Bahar meyvelerinin en zariflerinden çilek, mis kokusu ve narin tadıyla bu ay sizler için hazırladığım tariflerin baş kahramanı. Kaçamağı bol iki görkemli tatlının yanı sıra iki de fit tarif paylaşıyorum sizlerle. …
Devamını oku »