Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme (4 Kişilik) Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı un (elenmiş) 6 yemek kaşığı pırasa (ince doğranmış) 3 yemek kaşığı lor peyniri 4 dilim pastırma (ince kıyılmış) Tadımlık tuz Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme Hazırlanışı Ilık suda şekeri eritip yoğurma kabına …
Devamını oku »Tarifler
Yoğurtlu Muz
Yoğurtlu Muz (2 Kişilik) Yoğurtlu Muz İçin Malzemeler 1 adet yeni olgunlaşmış muz (yatay, boyuna kesilmiş) Yarım su bardağı tam yağlı yoğurt 2 yemek kaşığı vişne reçeli 2 yemek kaşığı antepfıstığı (dövülmüş) Yarım su bardağı armut (küp doğranmış) Yoğurtlu Muz Hazırlanışı Yatay kestiğiniz muzu diklemesine bir kaba alın. Üzerine yoğurdu dökün. Reçeli hafif ısıtıp akışkan hale getirin. Reçeli yoğurdun üzerine …
Devamını oku »Bazlamadan Yumurtalı Sandviç
Bazlamadan Yumurtalı Sandviç (4 Kişilik) Bazlamadan Yumurtalı Sandviç İçin Malzemeler 1 adet kırmızı soğan (ince kıyılmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 adet kapya biber (ince kıyılmış) 12 adet kiraz domates Tadımlık tuz 1 çay kaşığı toz kimyon 4 adet yumurta 4 yemek kaşığı taze kaşar (rendenmiş) 4 adet bazlama 100 gram yoğurt (hafif sarımsakla karıştırılmış) 1 çay kaşığı pul …
Devamını oku »Tost Çeşitleri
“Kılçıksız Balık”, “Taze Tarifler Tarifsiz Tatlar”, kitaplarıyla yakından tanıdığımız yemek yazarı Süleyman Dilsiz, “Kahvaltıya dair her şey ile” serisini üçlüyor… Adından da anlaşılacağı üzere kitap, kahvaltı sofralarına farklı tatlar ve dokunuşlar katmak isteyenler için eşsiz bir rehber niteliğinde… Çeşit Çeşit Tostlar Füme somon + yatay ince dilimlenmiş salatalık + süzme yoğurt + taze soğanın yeşil kısımları Labne + ceviz içi …
Devamını oku »Vanilyalı Rooibos Çay
Vanilyalı Rooibos Çay Güney Afrika kökenli Rooibos çayının en önemli özelliği antioksidan bakımından zengin olması. Siyah çay ya da yeşil çay gibi kafein de içermiyor. Genelde aromalı meyve kurularıyla, kakao, vanilya, tarçın vb. tatlarla hazırlanıyor. Vanilyalı Rooibos Çay İçin Malzemeler 2 çay kaşığı (tepeleme) Roobois çay 2 çay kaşığı portakal kabuğu 1 adet çubuk vanilya Vanilyalı Rooibos Çay Hazırlanışı Çubuk …
Devamını oku »Mandalinalı Yer Elması
Mandalinalı Yer Elması 2 Kişilik Mandalinalı Yer Elması Mandalinalı Yer Elması Malzemeler: Yarım kilo yer elması 2 adet soğan 5-6 adet mandalina (2 adet portakal da olur) 1 adet limon 2-3 adet havuç 4-5 adet kurutulmuş domates 100 ml. sıcak su Tuz Mandalinalı Yer Elması Hazırlanışı: Yer elmalarını soyacak yardımıyla soyun ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Kabuğunu soyduğunuz soğanları küp …
Devamını oku »Izgara Levrek Fileto
Izgara Levrek Fileto (1 Kişilik) Izgara Levrek Fileto Malzemeler 400 gram levrek fileto 1 çay kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yeterince tuz Izgara Levrek Fileto Hazırlanışı Fileto haline getirdiğiniz levrekleri zeytinyağı ve limon suyundan oluşan sosun içerisinde 5 dakika yatırın. Izgarada veya ızgara yoksa tavada, balığın derili tarafını 4 dakika, ön yüzünü ise 3 dakika olmak kaydıyla kısık …
Devamını oku »Levrek Buğulama
Levrek Buğulama Levrek Buğulama Malzemeler 300 gram levrek fileto 3 adet domates rendesi Yarım kuru soğan 1 diş sarımsak 30 gram mantar 1 adet defne yaprağı 30 gram tereyağı 1 yemek kaşığı krema Yarım limon 2 adet sivri biber (jülyen doğranmış) Yeterince tuz Yeterince karabiber Yeterince pul biber Yeterince kimyon Yeterince maydonoz Levrek Buğulama Hazırlanışı Soğanı, sarmısağı, mantarı ve sivri …
Devamını oku »Kremalı ve Tavuk Etli Yemek
Kremalı ve Tavuk Etli Yemek 4 Kişilik Kremalı ve Tavuk Etli Yemek Kremalı ve Tavuk Etli Yemek İçin Malzemeler: 1,5 litre su 300 gram tavuk eti 1 su bardağı taze bezelye içi 1 adet kapya biber 1 adet havuç 1 adet soğan 100 ml. krema 200 gram brokoli 6-7 adet arpacık soğan 1 dal kereviz sapı Tuz 1 çay kaşığı tane …
Devamını oku »Mantarlı Güveç
Mantarlı Güveç 4 Kişilik Mantarlı Güveç Mantarlı Güveç İçin Malzemeler: 400 gram tavuk eti 2 adet patates 1 çay bardağı bezelye içi 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet kapya biber 3 diş sarımsak 400 gram mantar 200 gram brokoli Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı sıcak su Tuz 1 tatlı …
Devamını oku »