Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 49)

Tarifler

Nohut unu ile glütensiz çilekli kek

Yapım -Fotoğraf: Özgür Bakır (2-3 Kişilik) Malzemeler: 250 gram çilek 100 gram nohut unu 100 gram mısır unu 60 gram pudra şekeri 60 ml. zeytinyağı 2 adet yumurta 1 çay kaşığı karbonat Sosu İçin: 1 yemek kaşığı nişasta 100 ml. su 100 ml. süt 40 gram pudra şekeri 4-5 adet çilek Hazırlanışı: Yumurtaları, zeytinyağını ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Nohut unu, …

Devamını oku »

Zeytinli Mini Çörek

Tarif Yapım: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 10 çorba kaşığı un Bir tutam tuz Bir tutam pul biber 50 gram eski kaşar peyniri 100 gram tulum peyniri (tercihen Erzincan) 100 gram margarin 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı zeytin ezmesi (tepeleme) Çörek otu Hazırlanışı: Margarini oda ısısında bekleterek yumuşatın. Peynirleri rendeleyip margarinle birlikte krem haline getirin. Bir tutam …

Devamını oku »

Ekşili Ufak Köfte

Yapım: Doğa Çitci ( Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü) (5-6 Kişilik) Malzemeler: Köfte İçin: 2 s.b. köftelik ince bulgur 250 gram çiğ köftelik et 1 adet küçük kuru soğan 1 y.k. kırmızı toz biber Tuz, karabiber Yemek İçin: 500 gram az yağlı parça et 1 s.b. nohut 1 y.k. biber salçası 1 y.k. sumak ekşisi veya 1 adet limonun suyu …

Devamını oku »

Badem Krokanlı Transparan Pasta  

6 Kişilik Malzemeler:   Pandispanya için: 3 adet yumurta 125 gram toz şeker 125 gram elenmiş un 10 gram kabartma tozu 5 gram vanilin   Prenses Kreması İçin: 250 ml süt 50 gram tereyağı 50 gram margarin 1 adet yumurta sarısı 300 gram beyaz fildişi pul çikolata   Ayrıca: 100 gram badem krokan 100 gram Antepfıstığı krokan 1 salkım frenk …

Devamını oku »

Kuzu Pirzola

Malzemeler: 150 gram Bonfilet Kuzu Pirzola 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz   Hazırlanışı: Kuzu pirzolaları önceden ısıttığınız tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek kızartın. Damak tadınıza göre tuz ilave edin. Tavanın kapağı açık bir şekilde pirzolaları ara ara çevirerek 15 dakika kızartın. Patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.      

Devamını oku »

Dana Antrikot

Malzemeler: 180 gram Bonfilet Dana Antrikot Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Dana antrikotunuzun her iki tarafına elinizle ya da fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Ardından tuz ve karabiberle iyice ovun. Bir kabın içerisine alın. Bu sırada teflon tavanızı ocağınızın üzerine alarak ısıtın. Etinizi tavanın içerisine koyun. Her iki tarafını yüksek ateşte iyice pişirdiğiniz antrikot pembeleşmeye başladığında …

Devamını oku »

İdil Yazar’dan Tavada Pizza Tarifi

Pişirme Süresi: 15 dakika / 2 Kişilik Herkese yeniden merhaba! Suçluluk hissetmeden, gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz, çok pratik bir pizza tarifi ile karşınızdayım. Sadece 15 dakikada, fırın kullanmadan, lezzetli ve pratik malzemelerle hazırlanmış nefis bir akşam yemeğine ne dersiniz? Evinde fırın olmayanlar ya da pizza yapmak için fırını açmak istemeyenler için çok pratik bir tarif olan tavada pizza tarifimi hazırlayıp pişirmesi 45 …

Devamını oku »

Paşabahçe ürün setleri Arda Türkmen’in tarifleriyle genişliyor

Mutfakların yenilikçi markası Paşabahçe, yemek yapmayı keyifli hale getiren ünlü şef Arda Türkmen ile işbirliğini yeni ürün setleriyle genişletiyor. Bir Fransız klasiği olan krem karamel ve sufle, Borcam fırın kabı setleriyle sofralara lezzet katıyor. Cam en eşyasının lider markası Paşabahçe, Türkiye’nin ünlü şeflerinden Arda Türkmen’in ideal tarif ölçüleri doğrultusunda hazırladığı Borcam krem karamel ve sufle fırın kaplarını tatlı severlerle buluşturuyor. …

Devamını oku »

Kahvaltına Renk Kat…

Kahvaltına Renk Kat…

Kahvaltına Renk Kat… Gece boyu süren açlık sonrasında günün ilk enerji kaynağı, en önemli öğünü kahvaltıdır. Metabolizmanı harekete geçirmek için sabah uyandıktan sonra en geç 1 saat içinde kahvaltı yapmayı unutmamalısın! 1 saati geçirdiğin durumda metabolizman yavaşlar, kan şekerin düşer ve kahvaltıda tüketeceğin miktardan daha fazlasını yemek istersin. * 5 dakika daha uyumak için alarmı son dakikaya kadar erteliyor ve …

Devamını oku »

Enginar Dolması

Enginar Dolması

Enginar Dolması (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 1 çay bardağı pirinç 100 gram dana kıyma, orta yağlı Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 adet soğan 1 adet domates 1 dal kereviz sapı 1 adet limon 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarın sap kısmını kesin, dış kısmındaki kalın yapraklarını ve orta kısmında 6-7 yaprak kalacak şekilde koparın. …

Devamını oku »