Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Üzümlü Jöle

Üzümlü Jöle

Yapım:Nurgün UÇKUNKAYA – Fotoğraf: Murat KURTULUŞ

(4 Kişilik)

Malzemeler:

100 gram siyah üzüm

100 gram çekirdeksiz üzüm

400 ml üzüm suyu

6 adet yaprak jelatin

5 yemek kaşığı tozşeker

Hazırlanışı:

Üzümleri yıkayın. Siyah üzümleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Jelatini soğuk suda yumuşatın. Yarım çay bardağı kadar üzüm suyunu şeker ile ısıtın. Yumuşayan jelatinleri ilave ederek karıştırın. Kalan üzüm suyunu da ekleyip jelatin yumuşayana kadar karıştırın. Kalıpların dibine bu karışımdan biraz doldurun. Hafif sertleşinceye kadar buzdolabında bekletin. Üzerine üzümlerden yerleştirip jelatinli karışımdan bir miktar daha döküp buzdolabında bekletin. Malzeme bitene kadar bu şekilde kat kat döşeyin.1 gece dolapta bekletip servis tabağına ters çevirerek sunun.

#üzümlüjöle #üzümlütarifler #tatlı #tatlıtarifleri #çaysaati #evdeyemekzevki

Tavsiye

Pazılı Üçgen Börek

Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit – Selin Aktalay Fotoğraf: Hande Göksan  4 Kişilik Malzemeler: 3 su …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz