Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 48)

Tarifler

Maydanoz Çorbası

Maydanoz Çorbası

Maydanoz Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 bağ maydanoz 1 litre tavuk suyu 100 gram tereyağı 200 gram soğan (orta boy) Bir miktar tuz Hazırlanışı: Maydanozların yapraklarını ayıklayıp, kaynayan suyun içerisinde 1 dakika süreyle haşlayın. Sonrasında buzlu suyun içerisinde soğutun. Bir yandan da soğanları Online Tombala Oyna tereyağı ile orta ateşte karamelize olana kadar kavurun. Son olarak tavuk suyu ve maydanozları …

Devamını oku »

Yeşil Elmalı Tarçınlı Tavuk

Yeşil Elmalı Tarçınlı Tavuk

Yeşil Elmalı Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik) Malzemeler: 400 gram kemiksiz tavuk göğsü 1 adet yeşil elma 3 adet kuru kayısı 3 adet kuru incir 3 adet siyah erik kurusu 1 adet küçük soğan 1 tatlı kaşığı toz tarçın 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı krema Bir miktar tuz, karabibe Hazırlanışı: Çelik tavayı biraz kızdırdıktan sonra sırasıyla, yağ, soğan ve …

Devamını oku »

Maş Fasulyesi Piyazı

Maş Fasulyesi Piyazı

Maş Fasulyesi Piyazı (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı maş fasulyesi 2 adet yumurta 1 adet salatalık 1 adet kırmızı dolmalık biber 4 dal taze soğan 1 adet küçük kırmızı soğan Bir avuç maydanoz ve dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı nar ekşisi Tuz, pul biber Hazırlanışı: Maş fasulyesini bol su ile 25-30 dakika …

Devamını oku »

Peynirli Menemen

Peynirli Menemen

Peynirli Menemen (1 Kişilik) Malzemeler: 1 adet küçük boy soğan 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet orta boy domates 2 adet kıl biber 1 yemek kaşığı ufalanmış orta yağlı beyaz peynir Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Yağları tavada ısıtıp çok ince zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar iyice yumuşayıp karamelize olana dek kavurun. Biberleri ince ince …

Devamını oku »

Kızarmış Sebze Topları

Kızarmış Sebze Topları

Kızarmış Sebze Topları (4 Kişilik) Malzemeler: 1 adet kabak 1 adet küçük havuç 3 adet yumurta 6 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı nane Bir miktar dereotu, tuz ve karabiber Hazırlanışı: Kabak ve havucu rendeledikten sonra, bütün malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın. Canlı Baccarat Oyna Küçük bir kaşık yardımıyla orta derecedeki kızgın yağda kızartın. Arzunuza göre …

Devamını oku »

Meksika Fasulyesi Çorbası

Meksika Fasulyesi Çorbası

Meksika Fasulyesi Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 adet siyah havuç 1 adet orta boy patates 1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi 1 litre su 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı pul biber Tuz 2 yemek kaşığı labne peyniri (isteğe göre) Hazırlanışı: Sıvı yağı ile tereyağını …

Devamını oku »

Sakızlı Su Muhallebisi

Sakızlı Su Muhallebisi

Sakızlı Su Muhallebisi (4 Kişilik) Malzemeler: 4 su bardağı süt 4 su bardağı su 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı buğday nişastası 1 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı Hazırlanışı: Damla sakızını havanda un gibi olana kadar ezin. Nişastayı 1 bardak soğuk suda karıştırarak ezin. Tencereye aktarıp kalan suyu, sütü, şekeri ve damla sakızını ekleyip çırpın. Kısık ateşte, sürekli …

Devamını oku »

Bereketin ve paylaşımın adı: “Aşure”

Bereketin ve paylaşımın adı: “Aşure”

Birbirinden farklı birçok yiyeceğin aynı tencerede ortak bir lezzete kavuşması ve paylaşılması, aşurenin yüzyıllardır süregelen güzel bir ritüelidir. Muharrem ayının onuncu günü İslam aleminde aşure günüdür. Yani bu bereketli ayda on veya on iki gün boyunca evlerde aşure yapmanın ve paylaşmanın tam zamanıyken, “Aslında ben de yaparım!” diyebileceğiniz bir tarifle bu ayı karşılamak istedim… Aşure (15-18 Kase İçin) Malzemeler: 500 …

Devamını oku »

Siyah Havuçlu Kış Çorbası

Siyah Havuçlu Kış Çorbası

Siyah Havuçlu Kış Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy siyah havuç 1 adet normal havuç 1 dal kereviz sapı 1 dal pırasa (tercihen beyaz kısmı) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 litre et suyu Tuz, taze çekilmiş karabiber 2-3 yaprak taze fesleğen Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz havuçları küp küp doğrayın. Kereviz sapı ile pırasayı da …

Devamını oku »

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç (yıkanmış) 2 su bardağı su 3 adet büyük soğan (küp doğranmış) 3 yemek kaşığı taze domates rendesi 1 çay bardağı zeytinyağı  (pişirmek için) 3 adet patlıcan (büyük küp doğranmış) 1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için) Baharatlar Yarım tatlı kaşığı yenibahar Yarım tatlı kaşığı kekik Yarım tatlı kaşığı tarçın Yarım tatlı …

Devamını oku »
Deneme bonusu