Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 43)

Tarifler

Sebzeli Karnıyarık

Yapım: Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak Malzemeler: 12 adet mini patlıcan (baby) 500 gram havuç (soyulmuş ve jülyen doğranmış) 500 gram taze kabak 250 gram kırmızı dolmalık biber 1 adet yeşil limon 12 adet chery domates 100 gram dolmalık fıstık 200 gram yoğurt 20 gram kuru nane 200 ml bitkisel yağ 60 gram tuz 10 gram karabiber 2 diş …

Devamını oku »

Meyveli Tartolet  

(6-8 Kişilik) Hazırlayan: Aysun Ulutaş Avşalak Fotoğraflar ve Video: Aysun Ulutaş Avşalak   Tabanı İçin Gerekli Malzemeler: 1 yumurta 150 gram margarin veya tereyağ (3 yemek kaşığı) 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri 1 paket vanilin 4 çay bardağı un   Kreması İçin Gerekli Malzemeler: 500 ml (2,5 su bardağı) süt 1 su bardağından 2 parmak eksik buğday …

Devamını oku »

Ramazan Pidesi

(4-6 Kişilik) Hazırlayan: Aysun Ulutaş Avşalak Fotoğraflar ve Video: Aysun Ulutaş Avşalak Malzemeler: 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 paket yaş maya/ 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı zeytin yağı 5 su bardağı un+ 1/2 su bardağı un (Hamuru açarken kullanılacak) Üzeri İçin Sos Malzemeleri: …

Devamını oku »

Seb­ze­li Ta­vuk

(4 Ki­şi­lik) Mal­ze­me­ler: 2 adet ta­vuk gö­ğ­sü 1 su bar­da­ğı be­zel­ye 2 adet pa­ta­tes 2 adet ha­vuç 1 tat­lı ka­şı­ğı ka­ra­bi­ber 1 su bar­da­ğı süt 2 ye­mek ka­şı­ğı un 1 ye­mek ka­şı­ğı te­re­ya­ğı 1 su bar­da­ğı ren­de­len­miş ka­şar pey­ni­ri Bir tu­tam tuz Ha­zır­la­nı­şı: Ta­vuk­la­rı haş­la­yın ve di­dik­le­yin. Isı­ya da­ya­nık­lı bir tep­si­ye di­dik­len­miş ta­vuk­la­rı ya­yın. Pa­ta­te­si ve ha­vu­cu küp şek­lin­de doğ­ra­yıp …

Devamını oku »

Ramazan’da sağlıklı sindirim için laktozsuz süt için

Uzmanlar, laktozsuz süttün içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerin sindirim sistemini düzenlediğini belirtiyor. Ramazan ayında rutin beslenme düzeninin değişmesiyle sıklıkla karşılaşılan sindirim bozukluklarından korunmak için uzmanlar, özellikle sahur ve iftarda bir laktozsuz süt içilmesini öneriyor. Ramazan ayının başlamasıyla beraber beslenme düzenindeki değişiklikler, sindirim sistemi rahatsızlıklarını da artırıyor. Sindirim sisteminde oluşan sıkıntıları gidermek için uzmanlar, bir bardak laktozsuz süt içilmesini tavsiye ediyor. Nuh …

Devamını oku »

Ramazan’da yoğurt tüketmek için bu 5 nedene dikkat!

Uzun süre tok tutma özelliğiyle bilinen yoğurt, Ramazan sofralarından eksik edilmemesi gereken lezzetlerden. 1980’li yılların başında Kaya Kardeşler ismiyle küçük bir bakkaliye olarak açılan Kaya Çiftliği, bugün 21 ildeki 108 zincir mağazasında çeşit çeşit peynirleri ve her damak zevkine uygun yoğurtları tüketiciyle buluşturuyor. Mağazalarında toplam 700 kalem ürün sunan marka, bir buçuk kilo sütten bir kilo yoğurt elde edip yağlılık …

Devamını oku »

Etli Mantar Dolması

(2 Kişilik) Malzemeler: 8-10 adet iri mantar 200 gram dana bifteği 1 adet soğan 1 adet domates 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi Tuz, karabiber Yarım limon suyu 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kıyılmış Maydanoz Hazırlanışı: Mantarları yıkayıp kaynar limonlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Etleri küp şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesleri kıyın. Etleri sıvı yağda kavurup, …

Devamını oku »

Havuçlu Kek

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (6 Kişilik)  Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı pudra şeker 100 gram tereyağı 1 çay bardağı su 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Yarım çay kaşığı karanfil (havanda ezilmiş) Yarım çay kaşığı tarçın 500 gram havuç 100 gram ceviz içi 50 gram …

Devamını oku »

Mercimek Mantısı

Tarif Danışmanı: Huriye ERSOY – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 1 kilo un 1 adet yumurta 3 su bardağı su (oda ısısında) 1 tatlı kaşığı tuz 500 gram yeşil mercimek Hazırlanışı: Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve mercimekler dağılmadan, diri kıvamda haşlamaya bırakın. Diri kıvamda haşladığınız mercimekleri süzüp tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. …

Devamını oku »

Etsiz köfte

Yapım: Huriye Ersoy Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 2 adet bayat somun ekmeği 3 adet yumurta 1 adet rendelenmiş havuç Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber 1 adet rendelenmiş soğan Yarım demet dereotu Hazırlanışı: Bayat ekmeği mutfak robotuna aktarıp iyice ufalayın. Daha sonra rendelenmiş soğanı, kıyılmış dereotunu, yumurtaları, tuzu ve baharatını ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamurdan cevizden …

Devamını oku »
Deneme bonusu