Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan – Yapım Asistanı: Büşra Gözüaçık (8-10 Adet İçin) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı pudra şeker 4-5 adet mürdüm eriği 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su 100 gram tereyağı 1 tutam tuz 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1-2 çorba kaşığı toz …
Devamını oku »Tarifler
Piruhi
(6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 adet yumurta İç malzemesi: 250 gram keçi peyniri 1 demet dereotu Üzeri için: 50 gram tereyağı 1 su bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Mantı hamuru için unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar …
Devamını oku »Fırında Domatesli ve Çeddarlı Yumurta
1 Porsiyon için Malzemeler: 3 dilim tost ekmeği 2 kalın dilim çeddar peyniri 2 adet yumurta 1 salkım kiraz domates Hazırlanışı: Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla keserek düzeltin. Tost ekmeklerini ikiye kesip ısıya dayanıklı bir kaba üst üste iki kat olacak şekilde yerleştirin. Üzerine çeddar dilimlerini yerleştirin, yumurtaları da kırın. En son salkım domatesi yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında yumurtalar damak …
Devamını oku »Köfteli Kereviz
Hazırlayan: Müşerref Kartaler – Fotoğraf: Hande Göksan – Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet büyük boy kereviz 300 gram orta yağlı kıyma Yarım çay bardağı ince bulgur Tuz, karabiber 1 adet yumurta 1 su bardağı haşlanmış nohut (Diri kıvamda haşlanmış) 2 adet limon 1 adet soğan 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuklarını …
Devamını oku »Çikolatalı Puding
Fotoğraf: Murat Erdoğan Yapım: İnci Bak (4 Kase İçin) Malzemeler: 1 litre süt 2 çorba kaşığı un (silme) 2 çorba kaşığı mısır nişastası (silme) 3 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı 1 paket bitter çikolata (80 gr) Üzeri için: Nar taneleri 4 adet küçük boy beze Hazırlanışı: Sütü, …
Devamını oku »Kremalı Mantarlı Makarna
Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Murat Erdoğan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 paket makarna (tercihen kalın kesme) 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 kutu mantar 200 ml. krema 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 küçük paket bebe havuç (200 gram kadar) 3-4 dal dereotu 1 küçük kase rendelenmiş parmesan peyniri …
Devamını oku »Hardal Tohumlu Pirinç Salatası
Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen baldo pirinç) 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 küçük kase yeşil zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış) 1 kahve fincanı kuru üzüm 4-5 dal kıyılmış taze nane 1 çay kaşığı hardal tohumu 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı hardal Tuz 1 küçük kase nar tanesi (Tercihen …
Devamını oku »Soğanlı Ekmek
Fotoğraf: Özgür Bakır Malzemeler: 500 gram un 15 gram kekik 20 gram toz seker 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı pekmez (veya bal) 30 gram kuru maya (3 paket) 320 ml. ılık su 50 gram zeytinyağı 40 gram kurutulmuş domates 40-50 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı nar ekşisi (veya böğürtlen sirkesi) Hazırlanışı: Unu, şekeri, kekiği …
Devamını oku »Pırasalı Tart
Tarif: Serap Yomra – Fotoğraf: Özgür Bakır (4-6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru için: 250 gram un 1 tatlı kaşı tuz 125 gram tereyağı 5-6 çorba kaşığı su Üzeri İçin: 500 gram pırasa 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Bir tutam rendelenmiş muskat Kremalı Karışımı İçin: 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı krema 2 adet yumurta Bir tutam tuz Hazırlanışı: …
Devamını oku »Puflu Kek
Fotoğraf: Hande GÖKSAN -Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK (9 Porsiyon İçin) Malzemeler: 2 paket bitter çikolata (160 gram) 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı krema 3 adet yumurta 1 çorba kaşığı pudra şeker 2 çorba kaşığı un (tepeleme) 9 paket hazır Eti Puf Hazırlanışı: Bitter çikolatayı, kremayı ve tereyağını benmari usulü pürüzsüz bir kıvam alana dek eritin. Yumurtaları …
Devamını oku »