Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 34)

Tarifler

Üç Peynirli Kaymaklı Börek

Tarif: Tuba Şahin (16 Adet) Pişirme Süresi:25 dakika Malzemeler: 2 adet yufka 2 yumurta 120 gram kaymak 50 ml soda 100 gram lor peyniri 100 gram kaşar peyniri ,rendelenmiş 100 gram dil peyniri Bir tutam maydanoz ½ çay kaşığı tuz Hazırlanışı: Bir kaseye kaymağı, sodayı ve yumurtaları alıp karışana kadar çırpın. Peynirleri başka bir kaba alın. İnce kıyılmış maydanozu ve …

Devamını oku »

Çikolatalı Kek

Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz 6 Kişilik Malzemeler: Alt Taban İçin: 40 gram yumurta sarısı 60 gram yumurta beyazı 40 gram şeker 40 gram un 15 gram badem unu 5 gram pudra şekeri Şurup İçin: 40 gram su 30 gram şeker 7 gram kakao Hazırlanışı: Yumurta sarılarına şekerin yarısını ekleyerek krema kıvamına gelecek şekilde çırpın. Daha sonra …

Devamını oku »

Karışık Kabak Sote

Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz 4 Kişilik Malzemeler: 4 adet Girit kabağı 1 adet patates 1 adet orta boy havuç 1 adet kapya biber 1 adet kabak 1 adet yeşil biber 2 yemek kaşığı labne 1 tutam tuz 3-4 dal dereotu Hazırlanışı: Kabakların iç kısımlarını oyarak çıkarın ve yan kısımlarına bir bıçak yardımı ile şeritler atın. Patates, …

Devamını oku »

Yoğurtlu Bakla Çorbası

Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz 4 Kişilik Malzemeler: 300 gram taze bakla 2 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı su Üzeri İçin: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet kurutulmuş kırmızı biber Hazırlanışı: Baklaları un ile ovalayarak güzelce yıkayın, ardından küp küp …

Devamını oku »

Fıstıklı Firik Pilavı

Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz 6 Kişilik Malzemeler: 500 gram kuzu kemikli et 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı firik pilavı 1 su bardağı iri bulgur 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı şeker 2 yemek kaşığı toz fıstık 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Ispanaklı Rulo Börek

Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: 5 adet hazır yufka 500 gram ıspanak 1 adet soğan 100 gram ufalanmış beyaz peynir 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı un Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Ispanakları, soğanı ve ufalanmış peyniri karıştırın. İç malzeme hazır. Fırın tepsisini fırça yardımıyla iyice yağlayın. Yufkalardan bir tanesini alıp …

Devamını oku »

Cevizli Yaprak Sarma

Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 büyük kase asma yaprağı 1 su bardağı bulgur 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 demet taze soğan 2 diş sarımsak Birkaç dal maydanoz Birkaç dal taze nane Birkaç dal taze reyhan Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 kahve fincanı nar …

Devamını oku »

Tavuk Bagetli Firik Pilavı

Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 10 adet tavuk baget 1 su bardağı firik 1 su bardağı bulgur 1 adet soğan 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası Tuz, karabiber 1 su bardağı sıvı yağ 30 gram tereyağı Hazırlanışı: Bagetleri derin bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, domates salçasını ve irice doğranmış soğanı …

Devamını oku »

Şiş Börek (Mantı Çorbası)

Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kemikli et 1 kilo yoğurt (koyu kıvamda veya süzme yoğurt) 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 adet yumurta 1 su bardağı nohut 500 gram hazır mantı (tercihen el mantısı) 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Tuz, karabiber Üzeri İçin: 2 çorba kaşığı tereyağı Kuru nane 1 tutam haspir …

Devamını oku »

Domates Kebabı

Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan  (4 Kişilik) Malzemeler: 750 gram orta yağlı kıyma (tercihen kuzu kıyma) 10-12 adet büyük boy domates (tercihen sert olanı) Birkaç diş sarımsak 1 adet küçük boy soğan Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan ile sarımsakları, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Köfte hamurundan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp domateslerin …

Devamını oku »
Deneme bonusu