Galette

Malzemeler:

• 140 gram tereyağı

• 75 gram su

• 5 gram sirke

• 10 gram şeker

• 240 gram un

• 5 gram tuz

Üst Malzemesi İçin:

• 200 gram dilimli mantar

• 200 gram keçi peyniri

• 100 gram karamelize soan

Hazırlanışı:

Souk su ve sirkeyi karıştırın. Souk tereyaını küp şeklinde kesin. Bir tarafta un, şeker ve tuzu karıştırın, tereyaı ve unlu karışımı mikserde yourun. İçine su ve sirkeyi ilave edin. Homojen bir kıvama gelmeden mikserden çıkarın ve en az iki saat dolapta dinlendirin. Dinlendirilmiş hamuru merdane yardımı ile 25-30 cm çaında açın.

Keçi peynirini, mantar ve karamelize soanı açtıınız hamurun kenarlarından 3 cm boşluk kalacak şekilde tabanına koyun. Kenarları iç malzemenin üzerine doru kıvırarak kapatın. Bir fırça yardımı ile hamur üzerine yumurta sarısı sürün, tercihinize göre çörek otu susam vb. ile süsleyebilirsiniz. 200 derecede 40 dk pişirerek servis edebilirsiniz.

#galette #ekmek

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir