Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 301)

Tarifler

Fındıklı Örgü Çörek

Malzemeler: • 250 gram un • Yarım paket toz maya • 1 adet yumurta • Bir tutam tuz • 3 yemek kaşığı toz şeker • 1 çay bardağı ılık süt • 70 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış) Üzeri için: • 100 gram kıyılmış fındık içi • 5 çorba kaşığı krema • 3 yemek kaşığı toz şeker • 1 …

Devamını oku »

Reyhanlı Makarna

Malzemeler • 1 paket canneloni makarna • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 4 dal taze reyhan • 4-5 dal maydanoz • 50 gram rendelenmiş sert beyaz peynir   Reyhanlı Makarna Tarifi: Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş bol kaynar suda 8-10 dakika haşladıktan sonra süzün. Zeytinyağını, doğranmış reyhanı, maydanozu ve rendelenmiş peyniri ekleyerek harmanlayın. Hemen servis yapın.

Devamını oku »

Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler: • 4 adet temizlenmiş enginar • 1 avuç taze iç bakla • 1 kahve fincanı taze bezelye içi • 4 adet mini havuç • 8 dal taze reyhan • 2 kahve fincanı zeytinyağı • 1 adet soğan • 2 yemek kaşığı un Sosu İçin: • 2 çorba kaşığı un • 4 su bardağı su • Yarım limonun suyu   …

Devamını oku »

Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri

Malzemeler: • 100 gram keçi peyniri • 30 gram pastırma • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • 4 adet çeri domates • 5 adet susamlı grisini Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri Tarifi: Pastırmaları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında birkaç dakika kadar sote edin. Keçi peynirlerini dilimledikten sonra ızgarada kızartın ve servis tabağına alın. Üzerlerine sote ettiğiniz pastırmaları gezdirin. İsteğe göre kiraz domates …

Devamını oku »

Mercimek Çorbası

Malzemeler: • 2 su bardağı kırmızı mercimek • 7 su bardağı su • 2 adet soğan • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 yemek kaşığı salça • 1 tablet tavuk suyu bulyon • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber • 1 yemek kaşığı kuru nane Mercimek Çorbası Tarifi: Soğanları ince ince doğrayıp yağda kavurun. Önceden yıkadığınız mercimeği, salçayı ve 1 …

Devamını oku »

Minestrone Çorba

Malzemeler: • 1 adet havuç • 1 adet kabak • 1 adet sarı California biber • 1 adet kırmızı California biber • 1 adet orta boy patates • Yarım adet kuru soğan • 100 gram bezelye • 50 gram taze ıspanak • 1 kilo tavuk suyu Minestrone Çorba Tarifi: Havuç ve soğanı tencerede kısık ateşte kavurun. Daha sonra kabak ve …

Devamını oku »

Enginarlı Kuzu Kavurma

Malzemeler: • 500 gram kuşbaşı kuzu eti • 1 çorba kaşığı margarin • 2 adet temizlenmiş enginar • 5-6 adet sivri biber • 5-6 adet mantar • 7-8 adet arpacık soğan • 2 diş sarımsak • 7-8 adet kiraz domates • Tuz • 1 dal taze biberiye Enginarlı Kuzu Kavurma Tarifi;  Tencereyi iyice ısıtıp etleri ilave edin. Suyunu çekene dek …

Devamını oku »

Baklava Yufkasında Rulo Köfte

Malzemeler • 9-10 adet hazır baklava yufkası • 500 gram köftelik kıyma • 1 adet soğan • Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon • 1 adet yumurta Üzeri İçin: • 1 kase sıvı yağ ve su karışımı • 1 adet yumurtanın sarısı • Susam ve çörek otu Baklava Yufkasında Rulo Köfte Tarifi; Köfte için kıymayı karıştırma kabına alın. Rendelenmiş soğanı, …

Devamını oku »

Kabak Beğendili Kuzu Pirzola

Malzemeler • 2 adet kabak • 3 çorba kaşığı tereyağı • 2 çorba kaşığı un • 1,5 – 2 su bardağı süt • 100 gram kaşar peyniri • Tuz, muskat cevizi, karabiber • 8 adet kuzu pirzola Kabak Beğendili Kuzu Pirzola Tarifi; Kabakları yıkayıp doğradıktan sonra buharda pişirin ya da suda haşlayın. Pişen kabakları soğuması için kenara alın. Pirzolaların her …

Devamını oku »

Şalgam Çorbası

Malzemeler • 2 adet orta boy şalgam • 1 çay bardağı pilavlık bulgur • 1 çorba kaşığı un (tepeleme) • 1 adet orta boy soğan • 1 çorba kaşığı sıvı yağ • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber • 6 su bardağı su • Tuz  Şalgam Çorbası Tarifi; Şalgamları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Rendelenmiş şalgamı …

Devamını oku »