Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 3)

Tarifler

Pirinçli Domates Çorbası

Pirinçli Domates Çorbası

Pirinçli Domates Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1-2 adet kıl biber 500 gram domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 litre su 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Tuz Hazırlanışı: Domatesi rendeleyin. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Sıvı yağı ile tereyağını tencerede ısıtıp ince …

Devamını oku »

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı karabuğday 8-10 adet bebek havuç 2 demet pazı 3 çorba kaşığı çam fıstığı 1 tatlı kaşığı kimyon 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Karabuğdayı 4 su bardağı su ve bir tutam tuz ile orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın. Bebek havuçları 1 çorba kaşığı zeytinyağı, kimyon, tuz ve …

Devamını oku »

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet levrek fileto 50 gram tereyağı 2 adet kabak 1 adet soğan 2 adet domates Kırmızı ve sarı biber Tuz Karabiber Bir miktar sirke, zeytinyağı ve kapari çiçeği Limon Hazırlanışı: Kızgın bir tavada, tuz ve karabiber ile tatlandırdığınız levrekleri tereyağı ile kızartın. Küp küp doğradığınız soğan, kabak, domates …

Devamını oku »

Maydanoz Çorbası

Maydanoz Çorbası

Maydanoz Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 bağ maydanoz 1 litre tavuk suyu 100 gram tereyağı 200 gram soğan (orta boy) Bir miktar tuz Hazırlanışı: Maydanozların yapraklarını ayıklayıp, kaynayan suyun içerisinde 1 dakika süreyle haşlayın. Sonrasında buzlu suyun içerisinde soğutun. Bir yandan da soğanları tereyağı ile orta ateşte karamelize olana kadar kavurun. Son olarak tavuk suyu ve maydanozları ekleyip, blender yardımıyla …

Devamını oku »

Yeşil Elmalı Tarçınlı Tavuk

Yeşil Elmalı Tarçınlı Tavuk

Yeşil Elmalı Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik) Malzemeler: 400 gram kemiksiz tavuk göğsü 1 adet yeşil elma 3 adet kuru kayısı 3 adet kuru incir 3 adet siyah erik kurusu 1 adet küçük soğan 1 tatlı kaşığı toz tarçın 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı krema Bir miktar tuz, karabibe Hazırlanışı: Çelik tavayı biraz kızdırdıktan sonra sırasıyla, yağ, soğan ve …

Devamını oku »

Maş Fasulyesi Piyazı

Maş Fasulyesi Piyazı

Maş Fasulyesi Piyazı (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı maş fasulyesi 2 adet yumurta 1 adet salatalık 1 adet kırmızı dolmalık biber 4 dal taze soğan 1 adet küçük kırmızı soğan Bir avuç maydanoz ve dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı nar ekşisi Tuz, pul biber Hazırlanışı: Maş fasulyesini bol su ile 25-30 dakika …

Devamını oku »

Peynirli Menemen

Peynirli Menemen

Peynirli Menemen (1 Kişilik) Malzemeler: 1 adet küçük boy soğan 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet orta boy domates 2 adet kıl biber 1 yemek kaşığı ufalanmış orta yağlı beyaz peynir Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Yağları tavada ısıtıp çok ince zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar iyice yumuşayıp karamelize olana dek kavurun. Biberleri ince ince …

Devamını oku »

Kızarmış Sebze Topları

Kızarmış Sebze Topları

Kızarmış Sebze Topları (4 Kişilik) Malzemeler: 1 adet kabak 1 adet küçük havuç 3 adet yumurta 6 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı nane Bir miktar dereotu, tuz ve karabiber Hazırlanışı: Kabak ve havucu rendeledikten sonra, bütün malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın. Küçük bir kaşık yardımıyla orta derecedeki kızgın yağda kızartın. Arzunuza göre domates sos, dereotu …

Devamını oku »

Meksika Fasulyesi Çorbası

Meksika Fasulyesi Çorbası

Meksika Fasulyesi Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 adet siyah havuç 1 adet orta boy patates 1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi 1 litre su 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı pul biber Tuz 2 yemek kaşığı labne peyniri (isteğe göre) Hazırlanışı: Sıvı yağı ile tereyağını …

Devamını oku »

Sakızlı Su Muhallebisi

Sakızlı Su Muhallebisi

Sakızlı Su Muhallebisi (4 Kişilik) Malzemeler: 4 su bardağı süt 4 su bardağı su 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı buğday nişastası 1 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı Hazırlanışı: Damla sakızını havanda un gibi olana kadar ezin. Nişastayı 1 bardak soğuk suda karıştırarak ezin. Tencereye aktarıp kalan suyu, sütü, şekeri ve damla sakızını ekleyip çırpın. Kısık ateşte, sürekli …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz