Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 3)

Tarifler

Kabak Tatlısı

Hazırlayan ve Fotoğraf: Özgür BAKIR Malzemeler: 3 dilim kestane kabağı 1 portakal Yarım çay bardağı pekmez 1 yemek kaşığı bal Fıstık Ezmesi İçin: 1 su bardağı ayıklanmış yer fıstığı 2 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı kakao Hazırlanışı: Kabakları dilimleyip üzerine pekmez gezdirerek dökün. Bu şekilde 6 saat boyunca buzdolabında dinlendirin. Dinlendirdiğiniz kabakları tencereye alın. Kabuğunu soyduğunuz portakalı dilimleyip kabakların …

Devamını oku »

Fırında Pancarlı Garnitür

Fotoğraf: Hande Göksan 4 Kişilik Malzemeler: 3-4 adet orta boy havuç 2 adet orta boy pancar 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Taze çekilmiş karabiber 1 dal taze biberiye Tuz Hazırlanışı: Havuçların ve pancarların kabuğunu temizleyin. Sebzeleri zar şeklinde doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Zeytinyağı, tuz, ince kıyılmış taze biberiye ve taze çekilmiş karabiber ekleyerek harmanlayın. 200 dereceye ayarlı fırında, …

Devamını oku »

Greçka

Yapım: Executive Şef Kadir Bayrak / Fotoğraf: Hakkı Günerkan Malzemeler: 1 su bardağı greçka (kara buğday) 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 1 adet kapya biber 1 adet köy biberi 1 su bardağı et suyu Yarım çay bardağı gojiberry Tuz, karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı, az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Buğdayı düdüklü tencerede 10 dakika süreyle diri kalacak şekilde haşlayın. …

Devamını oku »

Bol Yeşillikli ve Nar Ekşili Salata 

Hazırlanışı: 1 kahve fincanı ince bulguru aynı ölçüde (1 kahve fincanı) sıcak suda, 15 dakika bekletin. Birkaç çay kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı sumak ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırın. 5-6 dal yapraklarına ayrılmış maydanoz, taze nane ve dereotunu ekleyin. Tekrar karıştırın. Servis yapın. Aklınızda bulunsun: Nar suyunu kalın tabanlı bir tencerede çok kısık ateşte kaynatın. Kaynatma işlemi …

Devamını oku »

Nohutlu ve Mantılı Çorba

(6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 2,5-3 su bardağı un 1 adet yumurta 1,5-2 çay bardağı su 2 çay kaşığı tuz İç Malzeme İçin: 250 gram kıyma 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut 250 gram kemikli kuzu eti Tuz, pul biber, karabiber 50 gram tereyağı Hazırlanışı: Mantı hamuru için; unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Isırgan Otlu Börek

Hazırlayan: Hayal Demirkol Fotoğraf: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış) 1 kahve fincanı un İç Malzemesi İçin: 500 gram ıspanak 500 gram ısırgan otu 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 kase rendelenmiş beyaz peynir Üzeri İçin: 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı süt 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri …

Devamını oku »

Bebe Ispanaklı ve Ayvalı Alabaş Salatası

2-3 Kişilik Malzemeler: 1 alabaş, şerit doğranmış Yarım su bardağı Erzincan tulum peynir 1 adet ayva, küp doğranmış, haşlanmış 2 su bardağı bebe ıspanak, elle parçalanmış Yarım su bardağı kereviz, haşlanmış 2 yemek kaşığı ceviz içi, irice dövülmüş Sosu İçin: 1 yemek kaşığı balzamik sirke 4 yemek kaşığı ceviz yağı 1 çay kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı Türk kahvesi …

Devamını oku »

Lavaşa Sarılı Pirinçli Sebze Dürümü

Malzeme: Amerikan Pirini Yufkası 5 adet B.Lahana 1 yaprak K.Lahana 2 yaprak Havuç 1/2 ad Z.yağı 2 yemek kaşığı Elma Sirkesi 1/2 çay bardağı Yumurta Beyazı 1 adet Soya Sos 1 yemek kaşığı Yapılışı:  Havucu rendeleyin, lahanaları ince ince kıyın ve hepsini tavadaki bir kaşık kızgın zeytinyağında hafif soteleyin. Sirkeyi döküp karıştırdıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca karışımı yufkaların …

Devamını oku »

Patatesli Ispanak Çorbası

Hazırlayan: Hayal Demirkol Fotoğraf: Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo ıspanak 1 adet büyük boy patates 1 adet küçük boy havuç 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı 5-6 su bardağı su veya et suyu 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil 2 diş sarımsak 1 adet soğan 1 çay bardağı krema Hazırlanışı:      Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra kıyın. Soğan …

Devamını oku »

Karalahana Çorbası

Yapım: Volkan Aslan / Nalia Karadeniz Mutfağı 8 Porsiyon İçin Malzemeler: 400 gram işlenmiş karalahana (haşlanmış doğranmış) 20 gram mısır yarması, bir gece önceden ıslatılmış 20 gram barbunya, bir gece önceden ıslatılmış 100 gram kuru soğan, yemeklik 10 gram sıvı yağ 50 gram tereyağı 10 gram iç yağ (çok ince ince doğranmış) 50 gram biber salçası 1,5 kg ilikli kemik …

Devamını oku »