Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 2)

Tarifler

Milföy Kasesinde Orman Meyveli Pasta

(2 Kişilik) Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru Orman meyvesi Kırmızı meyve marmeladı (böğürtlen, çilek, frambuaz)  Muhallebisi için: 2 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı un 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Muhallebisi için; Tereyağı dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında …

Devamını oku »

Pazılı Ayran Aşı Çorbası

Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ (6 Kişilik) Malzemeler: 1 çay bardağı aşurelik buğday 1 bardak haşlanmış nohut 2 bardak yoğurt 1 demet pazı 3 dış sarımsak 5 bardak su Hazırlanışı: Buğdayı güzelce yıkadıktan sonra suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama süresinin sonlarına doğru haşlanmış nohut da ekleyerek lezzetin karışmasını sağlayın. Altını kapatır kapatmaz içine ince kıyılmış pazı …

Devamını oku »

Ekmek Üstü Tatlı Lezzetler  

(4 Kişilik) Malzemeler: 4-5 dilim çok tahıllı ekmek 100 gram labne peyniri 1 şeftali 4-5 çilek 2 yemek kaşığı taze yaban mersini Birkaç dal taze nane Birkaç dal semizotu 1 küçük muz Tarçın, bal, badem kırığı, ceviz içi, chia tohumu Hazırlanışı: Şeftaliyi ve muzu dilimleyin, iyice ısıtılmış temiz ızgarada her iki tarafını kızartın. Kızarmış ekmeklerin üzerine labne sürün, ızgarada kızarttığınız meyveleri, …

Devamını oku »

Taze Vişneli Yaprak Sarma

(1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze asma yaprağı 300 gram taze vişne 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 çorba kaşığı toz şeker 5 adet büyük boy kırmızı soğan 2 çay bardağı zeytinyağı Hazırlanışı: Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini temizleyin. Çukur bir kaba alıp …

Devamını oku »

Fırında Etli Girit Kabak Dolması

Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 kilo küçük boy Girit kabağı 250 gram kuşbaşı et 1 adet büyük boy soğan 1 adet büyük boy domates Yarım demet kıyılmış maydanoz Yarım demet kıyılmış dereotu 1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 2 çorba kaşığı pilavlık bulgur Tuz, karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Kabakları yıkayın. Alacalı …

Devamını oku »

Karadut Aromalı Patlıcan Dolması

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram koyun döşü kıyması 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 çay bardağı pilavlık bulgur 1 kahve fincanı su 8-10 dal maydanoz 8-10 dal nane 3-4 dal dereotu Tuz, karabiber 2 adet orta boy domates 1 kase karadut Hazırlanışı: Patlıcanların sap kısımlarını temizleyip ortadan ikiye  kesin. Dolma içini hazırlamak …

Devamını oku »

Mozaik Pasta

Fotoğraf: Özgür Bakır (6 – 8 Kişilik) Malzemeler: 2 paket pötibör bisküvi 2 paket bitter çikolata 2 çorba kaşığı krema 125 gram tereyağı 3-4 çorba kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: 2 paket pötibör bisküviyi iri parçalar halinde kırın. 2 paket bitter çikolatayı (160 gr), 2 yemek kaşığı kremayı, 125 gram tereyağını, tarçını ve …

Devamını oku »

Mısırlı ve Baharatlı Pirinç Salatası

Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ (6 Kişilik) Malzemeler:                                                                                                 2 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı kuru üzüm                                                                                                1çay 1 çay bardağı ceviz içi (doğranmış) 1’er adet küçük boy kırmızı ve yeşilbiber 1 adet büyük boy beyaz soğan 1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri 1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı Sosu İçin:                                                                                   1 kahve fincanı sızma zeytinyağı …

Devamını oku »

Yaz Sebzeli Poğaça

Hazırlayan: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 4 su bardağı un 10 gram yaş maya Yarım çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 su bardağı süt 1,5 kahve fincanı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta İç malzemesi İçin: 1 adet közlenmiş patlıcan 1 adet kabak 1 tatlı …

Devamını oku »

Anne adayları ve lohusalar için folik asit deposu: Kuşkonmaz

Folik asit, zengin vitamin içeriği ve afrodizyak özelliğiyle sıkça adından bahsettiren antik çağlardan beri insanlar tarafından bilinen ve tüketilen kuşkonmaz, özellikle hamileler ve emziren annelerin süt üretimi için tüketmesi gereken önemli besin kaynağı… Folik asit, gebelik öncesi ve gebelik döneminde tüketilmesi oldukça önemlidir. Yüksek folik asit ve vitamin içeriği ile kuşkonmaz özellikle hamile ve hamilelik için hazırlık yapanlar için önemli …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz