Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 289)

Tarifler

Levrek Balığı Çorbası

 Malzemeler 1 adet fileto levrek balığı 1 adet havuç 2 adet orta boy patates 2 adet yeşil soğan Yeterli miktarda dereotu Yeterli miktarda maydanoz 50 gram mantar 1 tutam tuz Yeterli miktarda limon suyu 100 gram margarin Levrek Balığı Çorbası Tarifi; Derin bir kapta margarini eritin. Tavla zarı şeklinde doğradığınız havuçları ekleyip, kavurun. Ardından soğan ve mantarı ekleyin. Suyu kavrulan …

Devamını oku »

Yer Elması Salatası

Malzemeler Yarım kilo yer elması 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi 1 adet havuç 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Yarım limonun suyu Yeteri kadar tuz, kırmızıbiber Yer Elması Salatası Tarifi: Yerelmasını temizleyip ince uzun çubuklar şeklinde doğrayın. Havucu da kibrit çöpü inceliğinde doğrayın. Yer elmasıyla beraber salata kasesinde harmanlayın. Cevizini ekleyip tekrar karıştırın. Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz …

Devamını oku »

Kiremitte Söğürme Kebabı

Malzemeler 150 gram kuzu eti 1 adet patlıcan 1 adet domates 1 adet sivri biber 1 diş sarımsak 25 gram rendelenmiş kaşar peyniri 15 gram tereyağı 1 tutam pul biber 1 tutam karabiber 1 tutam tuz Kiremitte Söğürme Kebabı Tarifi: Patlıcan, domates ve biberi kısık ateşte közleyin. Közlenmiş malzemelerin kabuklarını soyup doğrayın ve marine edin. 1 diş sarımsağı döverek ilave …

Devamını oku »

Baharatlı Patates

Malzemeler: 2 tatlı kaşığı zeytinyağı • 2 tatlı kaşığı balsamik sirke • 1 yemek kaşığı rende parmesan • 1 yemek kaşığı galeta unu • 2 ad. orta boy patates • 1 çay kaşığı tuzot • 1/2 çay kaşığı karabiber Baharatlı Patates Tarifi; Küçük bir kasede zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırın. Başka bir kasede de parmesan, galeta unu, tuzot ve karabiberi karıştırın. Patatesleri elma dilimi gibi kesin. Alüminyum folyo …

Devamını oku »

Kabune

Malzemeler: 1 kg pirinç 750 gr kemiksiz et 2 soğan 2 çorba kaşığı margarin Kaynar et suyu Tuz Karabiber Kabune Tarifi: Kemiksiz eti bir küçük soğanla yumuşayıncaya kadar pişirin ve az parçalayın. Soğanları ay şeklinde dilimleyin, tuz ve biberle ovun. Tencereye soğan, et ve pirinci yerleştirin, tuz ve karabiber serpin. 3 bardak et suyu ve eritilmiş tereyağı ekletin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin(25-30 …

Devamını oku »

Yeşil Mercimek Köftesi

Malzemeler 1 kilo yeşil mercimek Yarım kilo ince bulgur 2 adet soğan 2 adet patates 2 adet havuç 2 adet kabak 1 bağ maydanoz 3 diş sarımsak Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi: Mercimekleri haşlayın, suyu bitince ince bulgur ile karıştın. Soğan, patates, havuç ve kabağı blendırdan geçirin. Bir çay bardağı sıvı yağ ekleyerek, tencere de soteleyin. Özel köfte baharatı ilave edip, …

Devamını oku »

Jambonlu Sandviç

Malzemeler 1 adet ayçekirdekli sandviç ekmeği 2 dilim jambon Doğranmış siyah zeytin Tulum peyniri Çeri domates Jambonlu Sandviç Tarifi: Jambonu, zeytinleri, tulum peynirini ve domatesleri sandviçin içerisine yerleştirin.  

Devamını oku »

Roka Salatası

Malzemeler Bir demet roka 50 gram kaşar 50 gram jambon 2 adet kırmızıbiber 1 adet limon suyu 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yeteri miktarda tuz Roka Salatası Tarifi: Yıkanmış, süzülmüş olan rokayı 3’e bölüp kesin. Közlenmiş kırmızıbiberleri ince kesin, şerit halinde kestiğiniz jambon ve taze kaşarı da ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın. Sosun Hazırlanışı: Limon, tuz ve yağı iyice çırpın, rokanın …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar

Malzemeler 6 adet enginar 1 su bardağı bezelye 1 adet havuç 1 adet patates 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kuru soğan Yarım demet dereotu Tuz 1 adet limon 1 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı un Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Tarifi: Enginarları ayıklayıp limonlu, unlu suda bekletin. Soğanları piyazlık kıyın. Patates ve havucu minik küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye …

Devamını oku »

Ispanaklı Levrek Tava (Hardallı Patates Salatası İle… )

(2 kişilik) Malzemeler: 1 adet fileto levrek 1 demet  ıspanak (ayıklanmış) 1 adet patates (haşlanmış) Yarım kuru soğan (ince doğranmış) Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı hardal 1 yemek kaşığı mayonez Yeteri kadar tuz Yeteri kadar karabiber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ispanaklı Levrek Tava Tarifi: Patatesi bir kabın içine küp şeklinde doğrayın. İçine kuru soğanı, maydanozu, hardalı, …

Devamını oku »
Deneme bonusu