Malzemeler 3 su bardağı un 2 çorba kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz Börek içi ; 250 gr kıyma 1 tane orta boy soğan 2 çorba kaşığı sıvıyağ maydanoz tuz, karabiber Kızartmada kullanmak için sıvı yağ Kıymalı Puf Böreği Tarifi; Ilık sütün içerisinde maya ve …
Devamını oku »Tarifler
Tavuklu Düğün Çorbası
Malzemesi • 2 kaşık un • 1 adet tavuk göğsü • 2 adet limon • 1 adet yumurta sarısı • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 fiske tuz, karabiber ve kırmızı biber Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi: Tavuğu iyice haşlayın ve suyunu çıkarın. Tavuk etlerini didikleyin. Tavuk suyuna unu ilave ederek topaklanmasına izin vermeden karıştırarak pişirin. İçerisine tereyağını ve tavukları ilave …
Devamını oku »Zeytinli Ponçik
Malzemeler 3 adet yumurta 1,5 su bardağı süt 125 gram margarin Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tutam tuz Aldığı kadar un Zeytin Haşhaş Zeytinli Ponçik Tarifi: Oda sıcaklığındaki margarini, zeytinyağı, yumurta (yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayırın), süt, şeker ve tuzu iyice yoğurun. Unu ekleyin, mayayı da içine katın. Kulak memesi …
Devamını oku »Güz Salatası
Malzemesi • Yarım demet kıvırcık • Yarım demet roka • Yarım demet tere • Yarım demet maydanoz • Yarım demet nane • Yarım demet dereotu • Bir kâse kıyılmış kırmızı lâhana • Sert köy peyniri ya da beyaz peynir • Tuz, limon, zeytinyağı, bir tutam karabiber Güz Salatası Tarifi: 1. Yeşillikleri ayıklayın. Yıkayın. Elle iri parçalayın. Karıştırın. 2. Sos malzemesini …
Devamını oku »Mexico Shinitzel
Malzemeler 100 gram tavuk göğsü 150 gram mısır cipsi (kırılmış ya da dövülmüş) 100 gram beyaz un 200-225 gram sıvı yağ 100 gram patates (garnitür için kızartmalık) 60 gram Akdeniz yeşilliği Mexico Shinitzel Tarifi: Tavuk göğsünü ince fileto haline getirdikten sonra un, yumurta ve cips ile paneleyin. Tavuk ve patatesi yağda kızarttıktan sonra Akdeniz yeşillikleri ile servise hazırlayın.
Devamını oku »Anasonlu Gevrek
Malzemesi • 4 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 2 çay kaşığı anason • Yarım paket kabartma tozu • 4 su bardağı un • 1 su bardağı kıyılmış ceviz Anasonlu Gevrek Tarifi: Yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleri üzerine ilave edip yoğurun. Tepsiyi yağlayıp hazırladığınız hamuru iyice yayın. Önceden ısıtılmış fırına …
Devamını oku »Nohutlu Salata
Malzemesi: Yarım kilo patates 3 diş sarımsak 2 adet pırasa Yarım kilo haşlanmış nohut Yarım demet maydanoz 4-5 dal nane 5-6 yemek kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı soya sosu veya nar ekşisi 400 gram domates Yeteri kadar tuz, karabiber Nohutlu Salata Tarifi: Patatesleri soyun. Küçük küp halinde doğrayıp kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. …
Devamını oku »Tavuklu Mantarlı Krep
Malzemeler 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 100 gram taze kültür mantarı 100 gram piliç eti 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 2 adet domates Tuz ve karabiber Krep İçin: 500 gram süt 6 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 100 gram un Tavuklu Mantarlı Krep Tarifi Krep için; Süt, yumurta, sıvı yağ ve unu bir …
Devamını oku »Kayısı Tatlısı
Malzemeler: – yarım kg kuru kayısı – 1 litre su – yarım kg tozşeker – 1 su bardağı portakal suyu – 200 gr taze kaymak – 1 su bardağı fındık içi Kayısı Tatlısı Tarifi : Kuru kayısıları bol suyla yıkayıp, 1 litre suyu ekleyin ve 1 gün bu şekilde bekletin. Şekeri ilave ederek, 45 dakika kadar kaynatın. Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşin …
Devamını oku »İç Baklalı Gondol Köfte
Malzemeler 600 gram dana kıyma 1 adet yumurta 1 dilim bayat ekmek içi 1 adet soğan Yarım kilogram iç bakla 3 dal yeşil soğan 6-7 dal dereotu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber İç Baklalı Gondol Köfte Tarifi: Soğanları rendeleyin. Kıyma, yumurta, ekmek içi, soğan, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Harcı bu şekilde bir süre dinlenmeye bırakın. İç baklaları …
Devamını oku »