Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 26)

Tarifler

Tulum Sucuk Tost

   Malzemeler: • Erzincan Tulum Peyniri • Kaşar peyniri • Dilimli sucuk, tercihen fermente • Acuka • Tereyaı • Ekşi mayalı ekmek • Salatalık turşusu Hazırlanışı: 2 dilim ekmei tost makinesinde kısa süreli olarak ısıtın. Sucukları bir tavada istediiniz pişme derecesinde kızartın. Isıtmış olduunuz ekmekleri tost makinesinden alarak içe bakacak yüzlerden birine az miktarda acuka sürün. Ardından sırasıyla kaşar peyniri, …

Devamını oku »

Bodrum Mandalina Panna Cotta

Malzemeler: • 250 ml krema • 250 ml souk süt • 1 adet vanilya çubuu • 150 gram toz şeker • 3 yaprak jelatin • 25 gram mandalina reçeli • 3-4 adet taze çilek • 3 gram lavanta Hazırlanışı: Sırasıyla önce süt, krema, vanilya çubuu ve toz şeker ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynama noktasına geldiinde jelatinleri ve lavantayı ilave edin. Jelatin …

Devamını oku »

Pizza Astrid

Malzemeler: • 150 gram un • 90 gram su • 4,5 gram zeytinyaı • 1 gram tuz • 1 gram yaş maya • 50 gram ricotta • 180 gram mozzarella • 50 gram kuşkonmaz • 100 gram kırmızı soan • 10 gram fesleen Hazırlanışı: İlk olarak un ve tuzu elinizle harmanlayın. Sonrasında başka bir kapta karıştırdıınız yaş maya, su ve …

Devamını oku »

Bonfile Wasabi (Patates Püresi İle)

Malzemeler: • 200 gram dana bonfile • 180 gram patates • 60 gram süt • 40 gram tereyaı • 15 gram wasabi tozu • 2 gram tane karabiber • 2 gram kaya tuzu • 3 gram taze kekik • 2 gram rosemarin • 20 gram demi glace sos • 20 gram zeytinyağı Hazırlanışı: Haşladıınız patatesi, ısıtılmış süt ve tereyaını ekleyerek …

Devamını oku »

Kinoa & Sebze Salatası

Malzemeler: • 50 gram beyaz • 50 gram kırmızı kinoa • 40 gram kırmızı pancar • 50 gram kapya biber • 50 gram kabak • 50 gram nohut • 10 gram kuru üzüm • 10 gram kavrulmuş fındık • 0,5 bağ roka Hazırlanışı:  Haşlanmış kinoa ve nohutları bir kaba alın, ayıklayıp közlediiniz biberleri ve közlenmiş pancarları brunoise dorayıp aynı kaba …

Devamını oku »

Revani

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: 5 adet yumurta 250 gram irmik 200 gram margarin 500 gram toz şeker 500 ml su 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet portakalın suyu Üzeri İçin: Hindistancevizi, Antepfıstığı içi, fındık içi Hazırlanışı: Şekeri ve suyu tencereye aktarın. 10 dakika kaynatın. …

Devamını oku »

Stracciatella Peynir & Enginar Kalbi

Malzemeler: • 200 gram Stracciatella Peyniri • 150 gram enginar kalbi • 10 gram zeytinyaı • 10 gram fesleen • 25 gram miso sosu Hazırlanışı: Enginar kalplerini ısınan düz teflon tavaya zeytinyaını ekleyerek biraz soteleyin. Tavanın çukur olmamasına özen gösterin çünkü hassas bir yapıya sahip olan enginar kalplerinin formunun bozulmaması gerekiyor. Sotelediiniz enginarların üzerinde ince bıçaktan geçirdiiniz fesleenleri ilave edip …

Devamını oku »

Nohutlu Kabak

Malzemeler: • 1 kilo kabak • 1 adet soan • 1 tatlı kaşıı toz şeker • 4 çorba kaşıı zeytinyaı • 1 su bardaı haşlanmış nohut 4-5 diş sarımsak • 2 adet büyük boy domates • Tuz Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp süzdükten sonra kabuklarını yarım parmaktan biraz daha kalınca dorayın. Kabuunu soyduunuz domatesleri zar şeklinde dorayın. 3 çorba kaşıı zeytinyaını tencerede …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Pilav

Malzemeler: • 2 adet patlıcan • 2 su bardaı süt • 1 çay kaşıı kimyon • 2 su bardaı pirinç • 1 tatlı kaşıı limon suyu • 2 çorba kaşıı zeytinyaı • 1 çorba kaşıı tereyaı • 1 çorba kaşıı souk tereyaı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) • 3 su bardaı sıcak su • 3 dal taze soan • Tuz, taze …

Devamını oku »

Cevizli Kıyma Soslu Sıcak Humus

Malzemeler: • 600 gram haşlanmış nohut • ¼ su bardaı tahin • 1 diş sarımsak • 1 küçük limon • Tuz • Ceviz ve Kıyma Sosu İçin: • 200 gram kıyma • 1 su bardaı California cevizi, ince kıyılmış • 2 arpacık, ince doranmış • Tereyaı • Tuz, toz kırmızıbiber Hazırlanışı: Cevizli et sosu için; Cevizleri yapışmaz bir tavada birkaç …

Devamını oku »
Deneme bonusu