Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 259)

Tarifler

Soğanlı Hamsi Kızartması

Malzemeler: • 1 kilo temizlenmiş hamsi • 1 adet büyük boy soğan • 10 gram tereyağı • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 kase mısır unu (tercihen ince) Soğanlı Hamsi Kızartması Tarifi: Soğanı soyup ay şeklinde doğrayın. Tuz ilave edip ovun. Tereyağı ve sıvı yağından bir miktarını alıp tavada ısıtın. Temizlenmiş hamsileri mısır ununa buladıktan sonra kuyrukları tavanın merkezinde olacak …

Devamını oku »

Mantarlı Tavuk Sarma

Malzemeler: • 4 Adet tavuk but fileto • 250 gram mantar • 1 adet sivri biber • 1 adet soğan • 1 kase kaşar (rendelenmiş) • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber Sos için: • 1 kaşık tereyağı • 1 kaşık biber salçası • 1 kaşık un • Yarım bardak su Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi: …

Devamını oku »

Çahala (Karalahana Çorbası)

Malzemeler: • 1 su bardağı barbunya • 1 çorba kaşığı iç yağı • 30 gram tereyağı • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ • 2 demet karalahana • 3 çorba kaşığı mısır unu • Acı kırmızı biber Çahala (Karalahana Çorbası) Tarifi: Barbunyaları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi günü birkaç kez yıkayıp tencereye aktarın. 3 litre suyu ekleyin. Fasulyeleri bu suda haşlayın. …

Devamını oku »

Pucuka (Artvin Mutfağı)

Malzemeler 1 kase kurutulmuş taze fasulye 2 sap kurutulmuş pırasa veya tazesi 1 su bardağı bulgur 3 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 demet maydanoz 1 yemek kaşığı salça Yeteri kadar tuz Pucuka (Artvin Mutfağı) Tarifi: Kurutulmuş fasulyeleri haşlayın. Suyunu dökerek süzün. Pırasaları kuruysa haşlayın, taze ise ayıklayıp doğrayın. Soğanları doğrayarak yağda sarartın. Soğanların üzerine haşlanmış pırasayı, …

Devamını oku »

Yufkada Ispanaklı Tart

Malzemeler 500 gram kuru ıspanak 2 adet yufka 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı sıvı yağ 4 dilim pastırma 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet yumurta sarısı Tuz, karabiber Beşamel sos: 1,5 su bardağı süt Yarım su bardağı un 50 gram margarin 1 tutam Hindistan cevizi (muskat) Tuz, karabiber Yufkada Ispanaklı Tart Tarifi: Ispanağı temizleyin, ince doğrayın. Sarımsakları …

Devamını oku »

Balkabaklı ve Pazılı Piliç

Malzemeler 1 adet küp doğranmış bütün tavuk 10 yaprak küp doğranmış pazı 1 adet küp doğranmış soğan 4 diş küp doğranmış sarımsak 150 gram küp doğranmış balkabağı Yarım küp doğranmış pırasa 1 yemek kaşığı un Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı kişniş Yarım çay kaşığı zerdeçal Yarım çay kaşığı zencefil Balkabaklı ve Pazılı Piliç Tarifi: …

Devamını oku »

İç Pilavlı Püreli Kebap

(6 kişilik) Hazırlanma Süresi: 1 Saat Pişirme Süresi: 40 Dakika Zorluk Derecesi: ***   Malzemeler 750 gram köftelik yağsız kıyma 1 adet rendelenmiş soğan 2-3 diş dövülmüş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 2 dilim ıslatılmış bayat ekmek Tuz İç malzeme Dolma, fıstık, kuş üzümü 1 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 3-4 parça tavuk …

Devamını oku »

Dereotlu İstavrit

(8 kişilik) Hazırlama Süresi: 35 Dakika Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: **   Malzemeler 1 kilo istavrit 1 tatlı kaşığı tereyağı Sos için: 1 fincan dövülmüş ceviz içi 3-5 diş sarımsak 2 adet limon suyu Yarım demet ince kıyılmış dereotu 2-3 çorba kaşığı su Yeteri kadar tuz Dereotlu İstavrit Tarifi: Balıkları yıkayıp başını kopartın. Yan tarafından açıp içini ve …

Devamını oku »

Ilık Çikolata Şelalesi

Malzemesi √500 gram tereyağı √ 500 gram bitter çikolata √ 12 adet yumurta √ 150 gram toz şeker √ 75 gram un √ 75 gram toz fındık √ 200 gram beyaz çikolata Ilık Çikolata Şelalesi Tarifi; Benmari usulü çikolata ve tereyağını eritin. Yumurtalarla şekeri kabartana kadar çırpıcıyla çırpın. Daha sonra erimiş çikolata ve çırpılmış yumurtaları karıştırın. Un ve fındığı ekleyin. Alüminyum kapları yağlayıp unladıktan sonra …

Devamını oku »

Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık

Malzemeler: + 6 adet eşit büyüklükte patlıcan + 1 adet tavuğun haşlanmış göğsü + 250 gram haşlanmış dil + 150 gram kestane mantarı + 2 adet baş soğan + Yarım demet maydanoz + 2 çorba kaşığı tereyağı + Tuz, Karabiber + Kızartmak için sıvı yağ Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık Tarifi; Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlayın ve acı suyu çıkıncaya kadar bol …

Devamını oku »
Deneme bonusu