Malzemeler: Pandispanyası için: • 4 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı un • Çeyrek su bardağı nişasta • 1 paket vanilya • 1 çay kaşığı limon suyu • Yarım çay bardağı sıcak su Muhallebisi İçin: • Yarım litre süt • 3,5 çorba kaşığı toz şeker • 3 çorba kaşığı un • 125 gram margarin …
Devamını oku »Tarifler
Laz Böreği
Malzemeler: • 16 adet hazır baklavalık yufka • Yarım su bardağı eritilip ılınmış tereyağı • 1 litre süt • 2 adet yumurtanın sarısı • 4 çorba kaşığı toz şeker • 5 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı nişasta • 1 paket vanilya • Bir tutam taze öğütülmüş karabiber Şerbeti İçin: • 2 su bardağı toz şeker • 2 su …
Devamını oku »Cosmopolitan
Malzemeler: • 1 kahve fincanı yaban mersini suyu • 1 kahve fincanı üzüm suyu • 2 çorba kaşığı vişne suyu • 2 çorba kaşığı limon suyu • Dilimlenmiş limon • Birkaç adet taze üzüm Cosmopolitan Tarifi: Meyve sularını blenderde iyice karıştırın. Önceden soğutulmuş buzlu servis bardağına aktarın. Taze üzüm ve limon dilimleri ile süsleyip hemen servis yapın.
Devamını oku »Karamelli Buzlu Kahve
Malzemeler: • 3-4 adet buz • 1 tatlı kaşığı karamel şurubu • 1 çay bardağı espresso • 1 su bardağı süt • 1 çorba kaşığı süt kreması Karamelli Buzlu Kahve Tarifi: Servis bardağını buzla doldurun. Üzerine sırasıyla karamel şurubunu, esspressoyu, sütü ve blender yardımı ile köpük haline getirdiğiniz kremayı ilave edin. Hemen servis yapın.
Devamını oku »Elmalı Limonata
Malzemeler: • 1 adet yeşil elma • 1 su bardağı limonata • 1 tatlı kaşığı yeşil limon suyu • Buzlu bardak • Siyah üzüm Elmalı Limonata Tarifi: Elmanın suyunu sıkın, limonata ile birlikte karıştırın. Önceden buzlukta beklettiğiniz soğuk bardağa elmalı limonataya aktarın. Yeşil limon suyunu sıkıp isteğe göre siyah üzüm ile birlikte servise hazır edin.
Devamını oku »Cevizli Ekmek
Malzemeler • 1 kilo un • 50 gram maya • Yarım litre su • 5 su bardağı ceviz içi • 1 çay bardağı sıvı yağ • Tuz, toz şeker, tarçın Cevizli Ekmek Tarifi Mayayı birkaç yemek kaşığı ılık suda eritin. Suyu, birer tutam tuzu ve şekeri ekleyin, karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin. Pürüzsüz bir …
Devamını oku »Güllaç Yaprağında Bonfile
Malzemeler • 1 adet dana bonfile • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1-2 adet çarliston biber • 1-2 diş sarımsak • 5-6 adet mantar • 1 çorba kaşığı yer fıstığı • 4 adet güllaç yaprağı • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri • 1 su bardağı ılık et suyu • 2 çorba kaşığı pekmez Güllaç …
Devamını oku »Kremalı Lor Tatlısı
Malzemeler: • Yarım kilo lor • Yarım bardak şeker • 1 bardak süt • 4 adet yumurta • 1 bardak ince irmik • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu • Yarım kilo toz şeker (şerbet için) • 1 çorba kaşığı limon suyu Üzeri İçin: • 100 ml. likit krema • 1 su bardağı süzme yoğurt • 5 çorba kaşığı süt • …
Devamını oku »Sebzeli Çiğbörek
Malzemeler: • 2.5 su bardağı elenmiş un • 1 çorba kaşığı sirke • 1 tatlı kaşığı tuz • Aldığı kadar un İçi İçin: • 350 gram kıyma • 2 adet soğan • 2 adet domates • 2-3 adet taze biber • Yarım demet maydanoz • Tuz, karabiber Kızartmak İçin: • 2 su bardağı sıvı yağ Sebzeli Çiğbörek Tarifi: İçi için; …
Devamını oku »Pesto Soslu Makarna Salatası
Malzemeler: • 1 paket burgu makarna • 5-6 adet çeri domates • 1 kase haşlanmış mısır • 4-5 dal fesleğen Pesto sos için: • 1 su bardağı taze fesleğen yaprağı • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık • 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri • 2 diş sarımsak • 4 çorba kaşığı zeytinyağı • Tuz Pesto Soslu Makarna Salatası Tarifi; Pesto sos …
Devamını oku »