Malzemeler: • 200 gram keçi peyniri • 200 gram maskolin salata • Yarım demet roka • Yarım demet reyhan • 100 gram çeri domates • 50 gram zeytinyağı • 150 gram limon • Tuz, şeker Keçi Peynirli Bol Yeşilli Salata Tarifi; Maskolin, reyhan ve rokayı ayıklayıp temizleyin. Domatesleri ve keçi peynirini yeşilliklerin üzerine yerleştirin. Zeytinyağı, tuz, limon suyunu bir kaba …
Devamını oku »Tarifler
Caprese
Malzemeler: • 2 top suda mozarella • 2 adet domates • Fesleğen filizleri Sosu İçin: • 5 kaşık balsamik sirkesi • 1 kaşık bal Caprese Tarifi; Domates ve mozarella dilimlerini sırasıyla tabağa dizin. Sosu için; 5 dakika süreyle tüm malzemeyi kaynatın. Akıcı koyu bir kıvam olunca tabağın kenarına istediğiniz şekli verin.
Devamını oku »Portakallı İrmik Tatlısı
Malzemeler • 3 su bardağı süt • 1 su bardağı portakal suyu • 1 su bardağı irmik • 2 çay bardağı toz şeker • 1 çorba kaşığı margarin • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1 adet çubuk tarçın Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi; Sütü, portakal suyunu, şekeri, irmiği ve tarçını tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun kıvama gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Tarçın çubuğunu tatlının …
Devamını oku »Fırında Mantarlı Kabak
Malzemeler: • 8 adet kabak • 3-4 çorba kaşığı mantar • 2 dilim taze ekmek içi • 4 çorba kaşığı süt • 2 adet yumurta • 150 gram taze kaşar peyniri • Çeyrek su bardağı sıvı yağ • 1 tatlı kaşığı kekik • Tuz, karabiber Fırında Mantarlı Kabak Tarifi; Kabakları kazıyıp, kaynamakta olan tuzlu suya atıp bıçağın sivri ucu batıncaya …
Devamını oku »Kabak Reçeli
Malzemeler: • 1 kilo bal kabağı • 5 su bardağı toz şeker • 2,5 su bardağı su • 1 çay kaşığı ucu limon tuzu • 1 parça kireç (yarım mandalina büyüklüğünde) • Kaymak Kabak Reçeli Tarifi; Kabağı istediğiniz büyüklükte ince dilimler halinde kesin. Kireç topağını suyun içinde incelterek çözülmesini sağlayın. Sönmüş kireç bulamazsanız kireci bol su içinde söndürdükten sonra köpürüp …
Devamını oku »Izgara Elmalı Hellim Peyniri
Malzemeler: • 2 adet elma • 200 gram hellim peyniri • Yarım demet fesleğen • Kurutulmuş çeşnili et Izgara Elmalı Hellim Peyniri Tarifi; Elmaları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini alın. Kaynayan suyun içinde 5 dakika süreyle haşlayın. Haşlanan elmaları kızgın yağda 1 dakika süreyle soteleyin. Sotelerken istediğiniz otlarla zenginleştirebilirsiniz. Hellim peynirlerini küçük küçük doğrayıp sotelediğiniz elmaların üzerine yerleştirin. Kızgın salamandra da …
Devamını oku »Pide Üstü Izgara Sebze ve Köfte
Malzemeler • 1 adet büyük boy patlıcan • 1 adet büyük boy kabak • 4 adet salçalık kırmızıbiber (tercihen küçük boy) • 4 adet yeşilbiber • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen • 1 çorba kaşığı tuzlu yer fıstığı tozu Köfte için: • 500 gram orta yağlı kıyma • 1 dilim bayat ekmek içi • 1 …
Devamını oku »Ispanaklı Soğuk Çorba
Malzemeler: • 500 gram yoğurt • Yarım demet ıspanak • Yarım su bardağı aşurelik buğday • Yarım su bardağı barbunya • Yarım demet taze nane • 1 çay kaşığı pul biber • 6-8 su bardağı soğuk su • Tuz Ispanaklı Soğuk Çorba Tarifi; Aşurelik buğdayı haşlayın. Ispanağı yıkayıp büyük parçalar halinde doğrayın. Ispanağı haşlanan buğdaya ekleyin. 1-2 dakika birlikte kaynatın. …
Devamını oku »Antep Fıstıklı Baklava
Malzemeler: • 1 kilo sert buğday unu • 3 adet yumurta • 10 gram tuz İrmikli Kaymak İçin: • 750 ml. süt • 75 gram irmik Şerbeti İçin: • 1kg toz şeker • 450-500 ml su Ayrıca: • 250 gram tereyağı • 500-700 gram Antep fıstığı içi Antep Fıstıklı Baklava Tarifi; İrmikli kaymak için sütü kaynatın. İrmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak …
Devamını oku »Tulum Peynirli Fırında Enginar
Malzemeler: • 250 gram tulum peyniri • 2 adet enginar • 2 diş sarımsak • 50 gram zeytinyağı • 50 gram arpacık soğan • 50 gram çeri domates • 50 gram bezelye • Rezene • 1 adet portakal Tulum Peynirli Fırında Enginar Tarifi; Soğan, sarımsak ve rezeneyi zeytinyağı ile soteleyin. 1 adet portakalın suyunu, 1 bardak içme suyunu ve enginarları …
Devamını oku »