Malzemeler Yarım kilo pırasa 2 diş sarımsak 2 adet yumurta 1 adet haşlanmış patates 50 gram lor peyniri 50 gram taze kaşar peyniri Tuz, karabiber 50 gram pastırma Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı Pırasanın dış yapraklarını soyun ve ortadan ikiye bölüp yıkayın.Beyaz ve açık yeşil kısımların ince şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları soyup, ince doğrayıp, pırasalarla birlikte teflon tavada çok az …
Devamını oku »Tarifler
Sebzeli Bulgur Pilavı
Malzemeler: 1 demet taze soğan 2-3 adet havuç 100-150 gram taze mantar 1-2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı et suyu ya da sade su 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 100 gram ceviz içi 250 gram bulgur 1 adet kırmızı biber Hazırlanışı Taze soğanları temizleyip ince şekilde kıyın.Havuç ve kırmızı biberi …
Devamını oku »Vitamin Salatası
Malzemeler 250 gram karnabahar 250 gram brokoli Yarım bardak yoğurt Yarım bardak light mayonez 1 adet tavuk göğsü eti Yarım su bardağı dövülmüş ceviz 1 adet limonun suyu Hazırlanışı Karnabahar ve brokoliyi uçlarından çiğ halde çok ince kıyın.Tavuk göğsü etini küçük parçalara ayırın.Yoğurt,mayonez ve limon suyunu çırpıp ekledikten sonra üstüne ceviz atın.Bütün malzemeleri birlikte harmanlayıp arzunuza göre süsledikten sonra servise …
Devamını oku »Fesleğenli Domates
Malzemeler 10-12 adet çeri domates 200-250 gram arpacık soğan 3-4 diş sarımsak 2 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım paket taze krema 1 demet fesleğen 40-50 gram rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber Hazırlanışı Kırmızı biberlerin tohumlarını çıkarın. İnce küp biçiminde kıyın.Tereyağı ve sıvıyağ karışımını tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları ekleyin, daha sonra orta …
Devamını oku »Portakallı ve Zencefilli Mercimek Çorbası
(4 Kişilik) Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ karışımı 1 adet portakal 6 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı taze ince rendelenmiş zencefil Hazırlanışı İnce rendelenmiş soğanı, tereyağı ve sıvıyağ karışımında kavurun.Daha sonra kırmızı mercimek ilave edin.Biraz karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ekleyin.Karıştırılmaya devam edin.Ardından portakal kabuğu rendesi, …
Devamını oku »Biberiye Soslu Kuzu Karski
Malzemeler: • 600 gram kuzu karski • 40 gram biberiye • 200 gram pirinç • 50 gram badem • 200 gram tereyağı • 300 gram patates • 30 gram tuz • 20 gram karabiber • 100 ml. süt • 20 gram kaşar Biberiye Soslu Kuzu Karski Tarifi: Tereyağının yarısıyla bademleri soteleyin. Bademleri soteledikten sonra önceden yıkadığınız pirinci tencereye ekleyin ve …
Devamını oku »Anadolu Kebabı
Malzemeler: • 4 adet tırnak pide • 200 gram tereyağı • 100 gram sıvı yağ • 60 gram domates • 40 gram kuru soğan • 15 gram sarımsak • 10 gram tuz • 10 gram karabiber • 500 gram biftek • 120 gram sarımsak Anadolu Kebabı Tarifi: Tereyağın yarısını bir tavaya alıp eritin. Yağın içerisine kuru soğanı ve sarımsağı küp …
Devamını oku »Kurutulmuş Patlıcan ve Biber Dolması
Malzemeler: • 10 adet kuru patlıcan • 10 adet kuru biber • 150 gram dana kuşbaşı • 60 gram kuru soğan • 20 gram sarımsak • 10 gram maydanoz • 70 gram domates • 60 gram pirinç • 10 gram tuz • 5 gram karabiber • 5 gram pul biber • 10 gram sumak • 20 gram nar ekşisi • …
Devamını oku »Havuçlu ve Bademli Pasta
Malzemeler: • 4 adet yumurta • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 su bardağı rendelenmiş havuç • 1 çay bardağı zeytinyağı • 2 çay kaşığı kabartma tozu • 2,5 su bardağı un • 1 çorba kaşığı tarçın • 1 su bardağı dövülmüş badem içi Dış Kaplaması İçin: • 1 paket kremşanti • 200 gram labne peyniri • 2 çay …
Devamını oku »Çilekli Rulo Pasta
Malzemeler: Pandispanyası için: • 4 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı un • Çeyrek su bardağı nişasta • 1 paket vanilya • 1 çay kaşığı limon suyu • Yarım çay bardağı sıcak su Muhallebisi İçin: • Yarım litre süt • 3,5 çorba kaşığı toz şeker • 3 çorba kaşığı un • 125 gram margarin …
Devamını oku »