Malzemeler: • 180 gram rulo bonfile • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 1’er dal taze biberiye, kekik, fesleğen • 1 adet soğan • 1 çorba kaşığı tereyağı Kabuklu Patates Püresi İçin: • 200 gram patates • 50 cl. süt • Tuz, taze çekilmiş karabiber • Bir tutam rendelenmiş muskat, ceviz • 1-2 yaprak taze fesleğen • 1 çorba kaşığı parmesan …
Devamını oku »Tarifler
Mercimek Çorbası
Malzemeler: • 500 gram tavuk kemiği • 1 adet havuç • 1 adet soğan • 5 diş sarımsak • 3 dal maydanoz • 1 dal kereviz sapı • 1 adet sakız kabağı • 1 adet çubuk tarçın • 1 litre su • 300 gram haşlanmış yeşil mercimek • 150 gram pazı • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 50 gram süzme …
Devamını oku »Zencefil Limonata
Malzemeler: 1 demet taze nane 20 gram taze zencefil 10 adet limon 200 gram toz şeker 7-8 su bardağı su Hazırlanışı: Limonları iyice yıkayıp süzün, irice doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerlerine şekeri, irice doğranmış taze naneyi ve 1 bardak kaynar su ilave edin. Üzerini kapatıp oda ıssısında en az 6 saat kadar bekletin. Daha sonra üzerine azar azar …
Devamını oku »Katmer Tatlısı (Kahiye)
Malzemeler: 12 adet hazır baklava yufkası 200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi 50 gram taze kaymak 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 kilo toz şeker 500 ml. su 1 adet limonun suyu Hazırlanışı: Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Yufkaların aralarına eritilip ılınmış …
Devamını oku »Limonlu Cheesecake
Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: • 2 paket burçak bisküvi • 50 gram tereyağı • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu • 1 çay kaşığı tarçın • 1-2 çorba kaşığı limon suyu Peynirli Karışım İçin: • 400 gram labne peyniri • 200 ml. krema • 100 gram ricotta peyniri • 1 çorba kaşığı mısır nişastası • 1 çorba kaşığı un • 1 …
Devamını oku »Tarçınlı Kurabiye
Malzemeler: • 125 gram magrarin (oda ısısında yumuşamış) • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1/3 çay bardağı pudra şekeri • 1 adet yumurta • 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 çay kaşığı kabartma tozu • 1 paket vanilya • Un Üzeri İçin: • 1, 5 çay bardağı pudra şekeri • 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı: Un dışındaki tüm malzemeyi …
Devamını oku »Ispanaklı Kiş
Malzemeler: • 1 paket donmuş ıspanak (suyu alınmış) • 2 çorba kaşığı tereyağı • 3 diş sarımsak (ince ince kıyılmış) • 1 adet soğan (kıyılmış) • 1 çay kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber • 150 gram ufalanmış beyaz peynir • 200 gram rendelenmiş eski kaşar rendesi Sosu İçin: • 1 su bardağı süt • 4 adet yumurta • …
Devamını oku »Acılı Ezme
Malzemeler: 250 gram taze ceviz içi 3 dilim bayat ekmek içi 1 su bardağı acı biber salçası 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 2-3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz kişniş 1 çay kaşığı kimyon Birkaç dal taze kekik Hazırlanışı: Sarımsakları soyup havanda ezin. Ceviz içlerini mutfak robotunda irice çekin. Çukur bir kaba aktarın. Ekmek içlerini ıslatıp suyunu süzdürdükten sonra kabın …
Devamını oku »Kaburga Dolması
Malzemeler: 1 adet kuzu etinin kafes bölgesi 500 gram pirinç 200 gram kuşbaşı kuzu eti 100 gram badem içi 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber, kurutulmuş reyhan Tuz Hazırlanışı: Kuzu etini tereyağı ile birlikte, suyunu salıp çekene dek kavurun. Ayrı bir tavada bademlerin rengi koyulaşana dek kavurun. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra birkaç çorba kaşığı sıvı yağda, geniş …
Devamını oku »Acıbademli Çilekli Tart
Malzemeler: • 3 su bardağı un • 125 gram tereyağı • 2 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • 3 su bardağı toz badem içi Kreması İçin: • 1.5 su bardağı süt • 1.5 çorba kaşığı un • 1 çay bardağı toz şeker • 1 paket vanilya • 3 …
Devamını oku »