Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 248)

Tarifler

Patlıcanlı Atom Mezesi

Malzemeler 4 adet patlıcan 250 gram süzme yoğurt 2 kaşık mayonez 7-8 adet süs biberi 2-3 diş sarımsak Sıvıyağ Hazırlanışı Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun. Bir kaseye süzme yoğurt,mayonez, ezilmiş sarımsakları koyup karıştırın. Patlıcanları ilave edip tekrar karıştırın. Bir küçük tavada süs biberlerini sıvıyağda hafif kavurun. Servis tabağına aldığınız yoğurtlu patlıcanın üzerine biberleri yağı ile birlikte gezdirin.

Devamını oku »

Soslu Levrek Salatası

    Malzemeler: • 1 adet adet levrek fileto • 1 bağ kıvırcık salata • 1 adet domates • 1 adet salatalık • Yarım limonun suyu • 1 çorba kaşığı mayonez • 1 çorba kaşığı hardal • 1 çorba kaşığı bal • 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • Deniz tuzu Hazırlanışı: Levrek filetoyu tencereye alın, üzerine yarım çay bardağı kadar su …

Devamını oku »

Dana Haşlama

Malzemeler: • Yarım kilo kemikli dana eti • 5-6 adet arpacık soğan • 2 diş sarımsak • 1 adet defne yaprağı • 1 demet maydanoz • Tuz • Birkaç adet tane karabiber • 3 parça brokoli • 3 adet patates • 3 adet havuç • 3 adet dolmalık kırmızıbiber Hazırlanışı: Arpacık soğanları ve sarımsakları soyup kıyın. Maydanozları yıkayıp süzün. Dana …

Devamını oku »

Domates Soslu Kuzu Tandır

Malzemeler: • 1 adet kuzu kol • Birkaç dal maydanoz • 4 adet defne yaprağı • Sıvı yağ • Tuz, tane karabiber Patates Püresi İçin: • 1 kilo patates • 1 çay bardağı süt • 2 çorba kaşığı tereyağı • Tuz, karabiber • 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Domates Sos İçin: • 2 adet büyük boy domates • 1 yemek …

Devamını oku »

Girit Usulü Fıstıklı Peynir Ezmesi

Malzemeler 300 gram tam yağlı peynir 1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı 2 su bardağı iri çekilmiş ceviziçi 1 fincan zeytinyağı 3-4 diş sarımsak Pul biber Hazırlanışı Bir kapta peyniri ezin. Ezilmiş sarımsak, iri doğranmış ceviz, çekilmiş Antepfıstığı ve zeytinyağını peynire ekleyip karıştırın. Pul biberle süsleyip servis yapın.

Devamını oku »

Sebzeli Kuzu Kapama

Malzemeler: • 5-6 dilim kuzu kol (veya but) • 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik • 1 dal kekik • 1 adet büyük boy soğan • 5-6 adet arpacık soğan • 2 adet havuç • 2 adet patates • 5-6 yaprak pazı yaprağı • 3 yemek kaşığı yoğurt • 1 adet limonun suyu • 2 yemek kaşığı un (tepeleme) • Tuz Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Pastırmalı Sebze Salatası

Malzemeler 3-4 dilim pastırma 1 demet taze reyhan 2 ortaboy domates 1 kase mısır 1 kase haşlanmış mantar 2-3 adet yeşil biber Limon Tuz Zeytinyağı Hazırlanışı Reyhanları yıkayın. Mantarları limonlu suda haşlayın.Bir kapta tüm malzemeleri harmanlayın . Servis tabağına alın. Limon ve zeytinyağı   ve tuz ile salata sosu hazırlayın. Salatanın üzerine döküp servis edin.

Devamını oku »

Fırında İncik

Malzemeler: • 500 gram kuzu incik • 2 adet soğan • 2 kahve fincanı un • 2 kahve fincanı yoğurt • 2 yemek kaşığı süt • 1 adet yumurta • 1 çay kaşığı tane karabiber • Birkaç dal biberiye Tarhanalı Patlıcan Beğendi Malzemesi: • 1 küçük kase toz tarhana • 2 adet patlıcan • 15 gram tereyağı • 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Bol Kekikli Kavurma

Malzemeler: • 800 gram iri parçalı kuzu eti • 12-15 adet arpacık soğan • 5-6 diş sarımsak • 1 adet dolmalık yeşil biber • 1 adet dolmalık kırmızı biber • 10-12 adet kiraz domates • Birkaç dal taze kekik, 1 tatlı kaşığı kuru kekik • 2 çorba kaşığı sıvı yağ • Tuz, tane karabiber, kimyon Hazırlanışı: Arpacık soğanları soyun. Kiraz domatesleri …

Devamını oku »

Garnitürlü Havuç Çorbası

Malzemeler 3-4 adet büyük havuç 3 su bardağı etsuyu 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı zencefil 1 yemek kaşığı tereyağ 1 kase garnitür Dereotu Kırmızı pulbiber Tuz Hazırlanışı Havuçları rendeleyin. 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Etsuyunu ve suyu ekleyin.Haşlayın. Zencefil,dereotu, garnitürü ekleyin. Tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilavesiyle çorbayı pişirin. Servis kasesine alın pulbiberle servis yapın.

Devamını oku »
Deneme bonusu