Malzemeler: 12 adet hazır baklava yufkası 200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi 50 gram taze kaymak 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 kilo toz şeker 500 ml. su 1 adet limonun suyu Hazırlanışı: Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Yufkaların aralarına eritilip ılınmış …
Devamını oku »Tarifler
Limonlu Cheesecake
Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: • 2 paket burçak bisküvi • 50 gram tereyağı • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu • 1 çay kaşığı tarçın • 1-2 çorba kaşığı limon suyu Peynirli Karışım İçin: • 400 gram labne peyniri • 200 ml. krema • 100 gram ricotta peyniri • 1 çorba kaşığı mısır nişastası • 1 çorba kaşığı un • 1 …
Devamını oku »Tarçınlı Kurabiye
Malzemeler: • 125 gram magrarin (oda ısısında yumuşamış) • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1/3 çay bardağı pudra şekeri • 1 adet yumurta • 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 çay kaşığı kabartma tozu • 1 paket vanilya • Un Üzeri İçin: • 1, 5 çay bardağı pudra şekeri • 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı: Un dışındaki tüm malzemeyi …
Devamını oku »Ispanaklı Kiş
Malzemeler: • 1 paket donmuş ıspanak (suyu alınmış) • 2 çorba kaşığı tereyağı • 3 diş sarımsak (ince ince kıyılmış) • 1 adet soğan (kıyılmış) • 1 çay kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber • 150 gram ufalanmış beyaz peynir • 200 gram rendelenmiş eski kaşar rendesi Sosu İçin: • 1 su bardağı süt • 4 adet yumurta • …
Devamını oku »Acılı Ezme
Malzemeler: 250 gram taze ceviz içi 3 dilim bayat ekmek içi 1 su bardağı acı biber salçası 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 2-3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz kişniş 1 çay kaşığı kimyon Birkaç dal taze kekik Hazırlanışı: Sarımsakları soyup havanda ezin. Ceviz içlerini mutfak robotunda irice çekin. Çukur bir kaba aktarın. Ekmek içlerini ıslatıp suyunu süzdürdükten sonra kabın …
Devamını oku »Kaburga Dolması
Malzemeler: 1 adet kuzu etinin kafes bölgesi 500 gram pirinç 200 gram kuşbaşı kuzu eti 100 gram badem içi 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber, kurutulmuş reyhan Tuz Hazırlanışı: Kuzu etini tereyağı ile birlikte, suyunu salıp çekene dek kavurun. Ayrı bir tavada bademlerin rengi koyulaşana dek kavurun. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra birkaç çorba kaşığı sıvı yağda, geniş …
Devamını oku »Acıbademli Çilekli Tart
Malzemeler: • 3 su bardağı un • 125 gram tereyağı • 2 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • 3 su bardağı toz badem içi Kreması İçin: • 1.5 su bardağı süt • 1.5 çorba kaşığı un • 1 çay bardağı toz şeker • 1 paket vanilya • 3 …
Devamını oku »Televizyon Keyfinizin Vazgeçilmezi Magnum Mini!
Magnum keyfini evde de doya doya yaşamak isteyenlere özel olarak sunulan Magnum Mini, farklı lezzet seçenekleriyle televizyon karşısında geçirdiğiniz anlarınıza keyif katıyor. Rahat koltuğunuza kurulup, yeni sezonda en sevdiğiniz diziyi ya da filmi izlemenin muhteşem keyfi Magnum Mini lezzetleriyle gerçek bir hazza dönüşüyor. Magnum tutkunlarının dolaplarından eksik etmediği Magnum Mini serisi, Classic, Classic-Badem-Beyaz, Pink Black, Double, Classic-Antep Fıstık-Fındık ve Badem …
Devamını oku »Et İşi
Malzemeler: • Kontrfile Et • Salatalık • Japon turpu • Avokado • Göbek marul • Mayonez Hazırlanışı: Eti çok ince olacak şekilde dövün. Jülyen doğradığınız tüm yeşillikleri etin içine koyup sarın. Dışını susam, Antepfıstığı, öğütülmüş permasan ile süsleyip servis yapın. Kuzu Sırtı Kuzunun sırt etini 2 hafta boyunca vakumlu olarak soğutucuda dinlendirdikten sonra süt, zeytinyağı, deniz tuzu, tane karabiber, taze …
Devamını oku »Acılı Tarhana
Malzemeler 1750 gram salçalık kırmızıbiber 250 gram kırmızı acı biber 1 kilo orta boy salçalık domates 8 su bardağı un 1 çorba kaşığı tuz 500 gram süzme yoğurt Hazırlanışı: Salçalık biberlerin ve acı biberlerin ham çekirdeklerini temizleyip saplarını kestikten sonra zar şeklinde doğrayın. Salçalık domateslerin de kabuğunu soyup aynı sekilde doğrayın. Doğramış olduğunuz biberler ile domatesleri mutfak robotuna aktarın. Püre …
Devamını oku »