Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 243)

Tarifler

Hurmalı Çikolata Topları

Malzemeler 300 gram hurma 200 gram bitter çikolata 4-5 dilim kakaolu kek 1 kaşık tereyağı 1 kaşık tozşeker File fındık Renkli granül şeker Hazırlanışı Hurmanın çekirdeklerini çıkartın. 1kaşık tereyağı ve 1 kaşık toz şeker ilavesiyle robotta ezilmiş kıvama getirin. Ufalanmış kakaolu kek  ekleyip karıştırın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Hurmalı karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp önce erimiş çikolataya daha sonra …

Devamını oku »

Hamsili Noodle

  Malzemeler: • 500 gram hamsi • 1 paket noodle • 1 adet kırmızı biber • 5-6 adet çeri domates • 3-4 sap yeşil soğan • 1 diş sarımsak • 5 çorba kaşığı zeytinyağı.   Hazırlanışı: Hamsileri temizleyip yıkadıktan sonra kılçığını çıkarın. Tavaya dizip üzerini geçecek kadar su, tuz koyarak hafif ateşte 10 dakika kaynatın. Noodle ’ı kaynamış sıcak suda 5 …

Devamını oku »

Bademli Kahveli Puding

  Malzemeler: • 1 litre süt • 2 tatlı kaşığı granül kahve • 2 yemek kaşığı un • 2 yemek kaşığı mısır nişastası • 1 su bardağı pudra şekeri • 4 yemek kaşığı margarin • File badem   Hazırlanışı: Sütü tencereye koyup şekeri ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Un, kahve mısır nişastası ve vanilyayı bir kapta eleyin. Süte yavaş yavaş ekleyip puding …

Devamını oku »

Tavuklu Talaş Böreği

Malzemeler 8 adet milföy hamuru 1 adet büyük tavuk göğsü 200 gram haşlanmış bezelye 2 adet havuç 200 ml. likit krema 8-10 adet mantar Yarım limonun suyu Tuz,karabiber Yumurta sarısı Susam Hazırlanışı Tavuk göğsünü bir tencerede haşlayın. Soğuyunca küçük parçalara bölün. Bezelye ve havuçları haşlayıp havuçları küp küp doğrayın. Mantarları limonlu suda haşlayıp küçük parçalar halinde kesin. Tavuk ve sebzeleri …

Devamını oku »

Soğan Çorbası

  Malzemeler: • 4 adet soğan • 8-9 bardak et suyu • 2 yemek kaşığı tereyağı • 3 çorba kaşığı un • 1 adet yumurta • 1 bardak süt • Tuz   Hazırlanışı: Soğanları soyarak ortadan ikiye bölüp yarım halka şeklinde doğrayın. Bir tencerede yağ ile birlikte hafif ateşte çevirerek pembeleştirin. Unu katın. Et suyunu sıcakken birden dökün. Tuzu ekleyip …

Devamını oku »

Nohutlu Kış Salatası

  Malzemeler: • 1 su bardağı nohut • 1 su bardağı buğday • 2-3 sap taze soğan • 1 adet kırmızı soğan • Yarım demet dereotu • 4-5 adet çeri domates • Tuz Sosu İçin: • 1 çay bardağı tahin • 1 adet limonun suyu • 5 çorba kaşığı nar ekşisi • 1 fincan zeytinyağı Hazırlanışı: Akşamdan ıslatılmış nohut ve …

Devamını oku »

Kuru Sebzeli Mercimek Ezmesi

Malzemeler: • 200 gram mercimek • 3-4 yemek kaşığı karışık kuru sebze • 1 adet soğan • 1-2 diş sarımsak • 1 çay kaşığı kimyon • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber • 30 ml. zeytinyağı • 1 yemek kaşığı salça • 350 ml. su • Tuz Hazırlanışı: Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Bir tencerede zeytinyağı ilavesiyle kavurun. Kırmızı mercimek, kimyon, pul biber ekleyip kavurmaya …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Barbunyalı Taze Fasulye

Malzemeler Yarım kilo taze fasulye Yarım kilo taze barbunya 2 adet iri domates 2 adet ortaboy soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı şeker Hazırlanışı Barbunyaları ve fasulyeleri ayıklayın.  Bir tencerede su kaynatıp  barbunyaları atın. Yumuşayana kadar haşlayın.Yemeklik doğranmış kuru soğanları, yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleştirin. Fasulyeleri ilave edip fasulyelerin rengi değişene kadar karıştırarak kavurun.Küp doğranmış domateslerle barbunyaları …

Devamını oku »

Tavuk Kokoreç

Malzemeler: • 250-300 gram tavuk göğüs eti • 3-4 adet yeşil sivri biber • 2 sap yeşil soğan • 3 diş sarımsak • 2 adet domates • 1 yemek kaşığı domates salçası • 1 tatlı kaşığı biber salçası • 3 tatlı kaşığı kekik • 1 tatlı kaşığı kimyon • Tuz, karabiber • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ • 1 yemek …

Devamını oku »

Üzüm Pelteli Pasta

Malzemeler: Pelte İçin: • 1 küçük salkım kırmızı üzüm • 5 su bardağı üzüm suyu • 2-2.5 çorba kaşığı nişasta • 1 küçük çay bardağı toz şeker Tabanı İçin: • 3 adet yumurta • 75 gram şeker • 90 gram un • Vanilya Üstü İçin: • 1 paket labne peyniri • 1 paket likit krema • 25 gram toz jelatin …

Devamını oku »
Deneme bonusu