Malzemeler: • 100 gram vanilyalı dondurma • 1 çorba kaşığı yeşil çay tozu • Vişne ya da şeftalili hazır sos Hazırlanışı: Vanilyalı dondurmayı oda ısısında kısa bir süre beklettikten sonra yeşil çay tozu ile iyice karıştırın. Servis kasesine boşalttığınız dondurmayı 20 dakika süreyle dondurucuda bekletip servis edin. Arzu ederseniz üzerini vişne ya da şeftalili sos ile dekore edebilirsiniz.
Devamını oku »Tarifler
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan, Kuru Domates Dolması
Malzemeler: • 10 adet kurutulmuş patlıcan • 10 adet kurutulmuş domates • 4-5 adet soğan • 3 baş sarsmak • 2 yemek kaşığı domates salçası • 2 yemek kaşığı biber salçası • 2 su bardağı pirinç • 1 çay bardağı zeytinyağı • 1 yemek kaşığı toz şeker • 2 su bardağı sıcak su • Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz • 2 …
Devamını oku »Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Malzemeler: • 400 gram salamura yaprak • 500 gram pirinç 1 demet maydanoz • 5 adet soğan 1 çorba kaşığı kuş üzümü • 2-3 diş sarımsak • Tuz, yenibahar, kuru nane • Yarım demet taze nane • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 çay bardağı zeytinyağı • …
Devamını oku »Pancarlı Püre
Malzemeler: • 2 adet orta boy haşlanmış pancar • 4 adet büyük boy patates • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat • Tuz Hazırlanışı: Patatesleri soyup tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp iyice haşlayın; rendelenmiş pancarları, tereyağını, tuzu ve muskatı ekleyin. Blender yardımı ile iyice çırpın. Püreyi yıldız uçlu sıkma torbasına alın. Dekoratif bir şekilde servis kasesine …
Devamını oku »Tobiko Gunkan
Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı • 40 gram tobiko (Uçan balık yumurtası) Hazırlanışı: Pilav için; Pirinçleri 5 dakika süreyle yıkayıp süzgece alın. Sirke, şeker ve tuzu bir kabın …
Devamını oku »Brownie
Malzemeler: • 20 gram kıyılmış kuvertür çikolata • 20 gram tereyağı • 1 adet yumurta • 15 gram un • 15 gram damla çikolata • 15 gram ceviz içi • 1 gram tuz Hazırlanışı Tereyağı, çikolatayı ve şekerin yarısını benmari usulü eritin. Yumurta ve şekerin diğer yarısını kabartın. Un, damla çikolata, ceviz ve tuzu harmanlayın. Karışımları birbirine ekleyin. 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 …
Devamını oku »Kıymalı Börek
Malzemeler: • 3 adet yumurta • 1 su bardağı su • 5,5 su bardağı un • 1 çorba kaşığı sirke • 1 çay bardağı un (Hamuru açmak için) • Tuz İç Malzemesi: • 500 gram kıyma • 1 adet büyük soğan • 1 yemek kaşığı biber salçası • Yarım demet maydanoz • Tuz, karabiber Üzeri İçin: • 1 çay bardağı …
Devamını oku »Kani Nigiri
Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı • 40 gram yengeç eti Hazırlanışı: Pilav için; Pirinçleri 5 dakika süreyle yıkayıp süzgece alın. Sirke, şeker ve tuzu bir kabın içinde eriyene kadar …
Devamını oku »İç Pilav
Malzemeler: • 1 adet büyük boy beyaz soğan • 2 su bardağı pirinç • 3 su bardağı et suyu • 3 çorba kaşığı zeytinyağı • 2 çorba kaşığı tereyağı • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık • 2 çorba kaşığı kuş üzümü • 1 tatlı kaşığı tarçın • Tuz, karabiber, yenibahar • 12-15 adet közlenmiş kestane • 1 çay bardağı nar …
Devamını oku »Bağdat Baharat’dan Perde Pilavı
Malzemeler: • 2 su bardağı pirinç • 1 adet bütün piliç • 200 gram badem • 2 çorba kaşığı kuş üzümü • 3.5 su bardağı piliç suyu • Tuz, Bağdat karabiber Hamuru için: • 125 gram margarin • 2 adet yumurta • 2.5 su bardağı un • 3 kaşık yoğurt • 2 yemek kaşığı sıvı yağ • 1.5 çay kaşığı …
Devamını oku »