Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 242)

Tarifler

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Hindi

Malzemeler: • 1 adet temizlenmiş ve tütsülenmiş bütün hindi • 125 gram tereyağı • 1 kutu taze kekik • Deniz tuzu Sosu İçin: • 1 küçük kase biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 adet portakalın suyu • 1 kahve fincanı ay çiçeği yağı Hazırlanışı: Hindinin derisinin altına her biri misket büyüklüğünde tereyağı parçaları yerleştirin. Taze kekikleri de aynı …

Devamını oku »

Anne Çorbası Tadında

Leziz kahveleriyle kalpleri fetheden Caffè Nero, kendi tarzıyla yorumladığı çorbalarıyla da en az kahveleri kadar iddialı. Caffè Nero’nun fesleğenli domates ve yeşil mercimek çorbaları bu kışın favori çorbaları olacak “Milano’da değilseniz en iyi kahveci” unvanlı Caffè Nero, leziz kahve çeşitlerinin yanı sıra çorbalar konusunda da iddialı. Caffè Nero’nun iç ısıtan sıcacık çorba çeşitlerine eklediği fesleğenli domates ve yeşil mercimek, bu …

Devamını oku »

Balkabağı Tatlısı

Malzemeler: • 2 kilo balkabağı • 2 kilo toz şeker • 2-3 adet karanfil Hazırlanışı: Balkabağının kabuğunu soyup istediğiniz şekilde parçalar halinde kesin. Geniş bir tencereye aktarıp üzerini örtecek şekilde şeker serpin, karanfil tanelerini ekleyin. Vaktiniz varsa tencerenin kapağını kapatıp sulanması için bu şekilde birkaç saat bekletin. Vaktiniz yoksa direkt ocağa alın. En kısık ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Tencerenin kapağını açıp oda ısısında soğumaya bırakın. Daha …

Devamını oku »

Yeşil Fıstıklı Vanilyalı Panna Cotta

Malzemeler: • 10 gram süt • 25 gram krema • 5 gram şeker • 3 gram yaprak jelatin • 1 adet çubuk vanilya • 10 gram toz yeşil fıstık • Fıstık taneleri (süslemek için) Hazırlanışı Süt, krema, şeker ve çubuk vanilyayı karıştırarak kaynatın. Yaprak jelatini ıslatıp yumuşatın ve tavada eritin. Karışıma ilave edin. Kalıba karışımın yarısını doldurun diğer yarısını da toz yeşil fıstığı ekleyerek …

Devamını oku »

Kakaolu Mantar Kurabiye

Malzemeler: • 500 gram fındık tozu • 400 gram pudra şekeri • 4 adet yumurtanın beyazı • 35 gram kakao Hazırlanışı: Bütün malzemeleri bir araya getirip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Yuvarlak bir şekil verin. Pudra şekerine bulayın. 200 derecede 6 dakika pişirin.

Devamını oku »

Hellim Peynirli Arpacık Soğanlı Soman Balığı

Malzemeler: • 800 gram somon • 100 gram hellim peyniri • 3 yemek kaşığı un • 1 çay bardağı sıvı yağ • 2 adet pancar • 100 gram arpacık soğan Hazırlanışı: Somonların kılçıklarını tamamen ayıkladıktan sonra çok hafif unlayarak ızgarada veya tavada pişirin. Hellim peynirlerini de aynı şekilde kızartın. Arpacık soğanları pancarla birlikte rengi dönene kadar kaynatın. Somon, hellim peyniri, …

Devamını oku »

Bisküvi Evi

Malzemeler: Kurabiye Malzemeleri: • 250 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış) • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1,5 su bardağı pudra şekeri • 1 adet yumurta • 1 paket vanilya • 4 su bardağı un Royal Icing Malzemeleri: • 3 adet yumurtanın akı • 2 çorba kaşığı gerçek limon suyu • 3,5 su bardağı pudra şekeri Hazırlanışı: Mikserin hamur yoğurma …

Devamını oku »

Limonlu Cheesecake

Malzemeler: • 45 gram krem peynir • 45 gram süt krema • 15 gram toz şeker • Yarım yumurta • 7 gram limon suyu Alt taban bisküvisi: • 3 gram tereyağı • 3 gram şeker • 4 gram pirinç ceviz • 6 gram un Hazırlanışı: Bisküvi malzemelerinin hepsini yoğurun. Bir ufak tepsiye koyup 170 derecede kızarana kadar pişirip soğutun. Kalıbın altına tabanına …

Devamını oku »

Kuzu Kafkas Kebabı

Malzemeler: • 500 gram kuzu eti • 2 adet soğan • 2 adet sarımsak • Sivri biber • Domates • Kaypa biber • Kekik, köri, tuz Krep İçin: • Yarım litre süt • 5 adet yumurta • 5 yemek kaşığı un • Yarım çay bardağı sıvı yağ • Tuz, şeker Sosu için: • 1 kase yoğurt • 1 diş sarımsak …

Devamını oku »

Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Terin

Malzemeler: • 20 gram süt krema • 30 gram beyaz çikolata • 45 gram çırpılmış kremşanti • Frambuaz • 3 gram yaprak jelatin Sosu için: • 4 gram frambuaz • 5 gram şeker Hazırlanışı: Süt kremasını kaynatın. Ocaktan alın. Çikolatayı kremaya ekleyip karıştırarak eritin. Kremşantiyi mikserde kabartıp süt kremasına ekleyin. Yaprak jelatinleri soğuk suda eritip yumuşatın. Suyunu süzüp kısık ateşte …

Devamını oku »