Malzemeler: 5-6 adet sivribiber (tercihen tatlı) 1 adet küçük boy soğan 2 diş sarımsak 1 küçük kase doğranmış konserve domates 200 gram beyaz peynir 100 gram lor peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı 8 adet hazır milföy hamuru 1 adet yumurtanın sarısı Pulbiber Hazırlanışı: Soğanı ve sarımsakları soyup kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsakları ve soğanı …
Devamını oku »Tarifler
Peynirli Kek
Malzemeler: 4 adet yumurta 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı zeytinyağı 1çay bardağı lor peyniri 100 gram tulum peyniri 100 gram beyaz peynir 2 su bardağı un Yarım su bardağı mısır unu 1 paket kabartma tozu 1 adet közlenmiş kırmızıbiber 1 kase kıyılmış ot (nane, dereotu, maydanoz karışımı) 1 tatlı kaşığı pul biber Hazırlanışı: Peynirleri ufalayın veya rendeleyin. Kıyılmış …
Devamını oku »Pırasalı ve Peynirli Kiş
Malzemeler: Kiş hamuru için 1 çay bardağı yoğurt 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 40 gram margarin(oda ısısında yumuşamış) 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 2,5 su bardağı un Pırasalı karışım için: Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 1 kilo pırasa; 4-5 dal dereotu 1 kahve fincanı mısır tanesi 50 gramtaze kaşar peyniri (rendelenmiş) 50 …
Devamını oku »Peynirli Mantı
Malzemeler: 3 su bardağı un (tepeleme) 1,5 su bardağı su İç malzemesi için: 200 gram beyaz peynir 3-4 dal maydanoz 2 çorba kaşığı labne peynir 50 gram tel peynir Sosu için: 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı domates püresi 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz, kimyon, karabiber, nane, pul biber Sarımsaklı yoğurt Hazırlanışı: Hamuru için; Unu yoğurma kabına eleyin. …
Devamını oku »Peynirli ve Sebzeli Ekmek Sepeti
Malzemeler 1 adet büyük boy soğan (tercihen beyaz) 1 çorba kaşığı buğday unu 1 su bardağı sıcak süt 100 gram tereyağı 500 gram kolot peyniri (veya yağsız taze kaşar) 6-8 dilim kepekli veya çavdarlı ekmek Sebzeli Karışım İçin: 2 adet sivribiber 1 adet dolmalık kırmızıbiber 2 dal taze soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4-5 dal dereotu Hazırlanışı: Sebzeli karışım için; …
Devamını oku »Peynirli Kabak Dolması
Malzemeler: 8-10 adet Girit kabağı (tercihen mandalina büyüklüğünde) Deniz tuzu 4 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 adet sivribiber 2 diş sarımsak 250 gram kelle peyniri 30 gram keş peyniri Yarım demet dereotu 2 adet közlenmiş kırmızıbiber Yarım demet maydanoz 4-5 adet salamura asma yaprağı Hazırlanışı: Kabakların dışını isteğe göre alacalı kazıyabilirsiniz. Kabakları buharda diri kıvamda haşlayın. Soğuyunca kapak şeklinde üst tarafından …
Devamını oku »Meraklısına Paella Tarifi
Malzemeler 45 ml. zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 2 diş sarımsak 1-2 adet dolmalık yeşilbiber 1 küçük kase küp doğranmış konserve domates (yazın tazesinden kullanmalı) 500 ml. balık suyu 1 çorba kaşığı balsamik sirke 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı safran 2 adet defne yaprağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 500 gram dil balığı veya levrek fileto 2 …
Devamını oku »Baklava Hamurunda Pesto Soslu Somon
Malzemeler: 4 adet fileto somon (her birinin derisi alınmış ve avuç içi büyüklüğünde) 8 adet hazır baklava yufkası 4 çorba kaşığı zeytinyağı 50 gram tereyağı Rokalı Pesto İçin: 1 demet roka yaprağı 2 adet ardıç yemişi Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 2 diş sarımsak Çeyrek su bardağı kavrulmuş çam fıstığı Çeyrek su bardağı krem peynir Tuz,karabiber Hazırlanışı: Pesto sos …
Devamını oku »Narlı somon
Malzemeler: 2 çay kaşığı öğütülmüş kakule 2 adet yıldız anason 2 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 adet narın taneleri Yarım fincan ince kıyılmış taze soğan 3 çorba kaşığı misket limonu suyu 2 çay kaşığı ince doğranmış acı yeşilbiber 2 diş rendelenmiş sarımsak 2 adet avakado (küp doğranmış) 1 adet marul göbeği (süsleme için) 2 adet orta boy …
Devamını oku »Balkabağı Marmelatı
Balkabağı Marmelatı İçin Malzemeler: Yarım kilo balkabağı Yarım kilo toz şeker 1 su bardağı su 1 adet tarçın çubuğu 2-3 adet karanfil tanesi 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı limon suyu Balkabağı Marmelatı Hazırlanışı: Balkabağını temizleyin. İster rendeleyin isterseniz de rondoda ezin.Tencereye aktarın. Üzerine toz şekeri, tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini atın. Tencerenin kapağını kapatın, oda ısısında bu şekilde bir …
Devamını oku »