Malzemeler: 400-450 gr kuzu şiş 1 kahve fincanı pekmez 1 çay kaşığı zencefil 1 diş sarımsak 1 adet küçük boy kırmızı soğan Yarım limon Közlenmiş yeşilbiber ve domates Hazırlanışı: Pekmezi, çok ince kıyılmış zencefili ve sarımsağı bir kasede karıştırın. Bu karışımı etlerin üzerine dökün. İyice karıştırıp üzerini strech bir folyo ile kapatın. Bu şekilde buzdolabında birkaç saat bekletin. Daha sonra …
Devamını oku »Tarifler
Pekmez Helvası
Malzemeler 1 su bardağı dut pekmezi 1 su bardağı buğday nişastası 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 2-2,5 su bardağı su 1 çay bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Nişastayı su ile iyice ezin. Yağ ve pekmezi bir tencereye alın. Nişastalı suyu ateş üzerinde karıştıra karıştıra pekmeze ilave edin. Kıvamı koyulaşıp yağını verince ateşten alın. Servis tabağına aktarın ve üzerini dövülmüş ceviz ile …
Devamını oku »Otlu Peynir
Malzemeler: 100 gr rendelenmiş Ezine peyniri 50 gr lor peyniri 20 gr keşpeyniri 3-4 dal taze fesleğen 2 çorba kaşığı zeytinyağı 6-7 yaprak roka 1 dal taze nane 1 çay bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Ceviz içini, zeytinyağını ve yeşillikleri mutfak robotunda macun kıvamına gelene dek ezin. Ufalanmış veya rendelenmiş peynirleri ekleyip çatalla ezin. Kızarmış ekmeklerin üzerine bir miktar paylaştırarak servis …
Devamını oku »Çökelek Salatası
Malzemeler: 500 gram taze çökelek 4-5 dal yeşil soğan 1 demet maydanoz 8-10 dal dereotu Tuz Kırmızı pul biber Zeytinyağı Hazırlanışı Geniş bir salata tabağına çökeleği alın. Maydanozu, yeşil soğanı ve dereotunu temizleyin, iyice yıkayın. Bezle fazla suyu alarak incecik doğrayın. Servis tabağındaki çökeleğe ekleyin. Tuz, kırmızı pul biber ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın. Not: Bu salata, kahvaltı ve ara …
Devamını oku »Çikolatalı Sable Kurabiye
Malzemeler 1 kilo un 300 gram alba 300 gram biskin 150 gram yumurta beyazı 300 gram pudra şekeri Kabartma tozu Vanilya 100 gram toz fındık Bitter çikolata Damla çikolata Hazırlanışı Unun ortasına çikolatalar dışındaki tüm malzemeleri koyarak yoğurun. Hamuru kalıpla keserek tepsiye dizin. Orta hararetli fırında 30-35 dakika pişirin. Bitter çikolatayı benmaride eritip bisküvileri önce bitter çikolataya daha sonra damla …
Devamını oku »Kalp Çikolata
Malzemeler: 160 gram bitter çikolata 1 çorba kaşığı Antep fıstığı içi 2 çorba kaşığı kavrulmamış badem içi 5-6 adet kiraz şekerlemesi 1 çorba kaşığı kurutulmuş gül goncası (Aktarlardan ve marketlerden temin edebilirsiniz.) Hazırlanışı: Çikolatayı irice kıydıktan sonra ısıya dayanıklı bir cam kabın içine aktarın. Başka bir kabın içini de su ile doldurun. Su kaynamaya başlayınca içi çikolata dolu kaseyi kabın …
Devamını oku »Ballı Pasta
Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 100 gram yağ veya margarin, 3 yemek kaşığı bal 1 çay kaşığı soda 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu 5 su bardağı un 1 paket vanilya Bir tutam tuz Krema için: 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı nişasta 1.5 su bardağı süt 100 gram tereyağı veya …
Devamını oku »Baturma
Malzemeler: 1 kâse orta bulgur (köftelik) 1 kâse dövme kırığı (çekilmiş dövme) 1 kase kıyma (önceden kavrulmuş) 2-3 baş kuru soğan 2-3 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 adet domates 3 adet yeşilbiber 1 demet taze soğan Yarım demet …
Devamını oku »Ezme Yoğurt Çorbası
Malzemeler: 2 yemek kaşığı un (tepeleme) 2-3 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme) 2 kâse yoğurt 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı kuru nane Tuz, kırmızı pul biber Tandır ekmeği (Arapgir ilçesi için) Hazırlanışı: Geniş bir kapta yumurtaları çırpın, yoğurdu ekleyerek boza kıvamında bir karışım elde edin. Yoğun bir kıvam elde ettiyseniz birkaç kaşık su ilave edebilirsiniz. Tereyağını eritin ve un ile …
Devamını oku »Yer Fıstıklı Bisküvi
Malzemeler 2.5 su bardağı un 150 gram margarin Yarım su bardağı pudra şekeri 2 adet yumurta Yarım çay kaşığı kabartma tozu Yarım paket vanilya Yarım limon kabuğu rendesi Yarım su bardağı yer fıstığı Hazırlanışı Unun ortasını açıp yerfıstığı dışındaki tüm malzemeleri ilave edin. Yoğurarak hamur haline getirin. Unlanarak merdane ile açın. Kalıplarla kesin. Üzerlerine yumurta akı sürüp yerfıstığıyla kaplayın. Tepsiye …
Devamını oku »